Συνεχης ενημερωση
Ο Όμιλος ΙΑΣΩ ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2016 τα οποία επιβαρύνθηκαν για ακόμη μια φορά από τις προβλέψεις για πιθανές περικοπές μέσω των μηχανισμών rebate και claw-back καθώς και της έντονης οικονομικής κρίσης η οποία συνεχίζει να διέπει την χώρα.
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου μετά από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back παρουσίασε οριακή μείωση 1,05% και ανήλθε στα 66,78 εκατ. € από 67,49 εκατ. € που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.
Αύξηση της τάξεως του 2,57% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ο οποίος διαμορφώθηκε στα 38,68 εκατ. € από 37,71 εκατ. € που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.
ΜΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ
Στον Όμιλο, τα μικτά κέρδη μετά από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back ανήλθαν σε 9,62 εκατ. € σημειώνοντας μείωση 8,60% έναντι 10,53 εκατ. € το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.
Μείωση κατά 3,77% παρουσίασε η μητρική-εταιρεία, με τα μικτά κέρδη να διαμορφώνονται στα 8,74 εκατ. € ενώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015 ήταν 9,08 εκατ. €.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου dr. Γεώργιος Σταματίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε ότι: "Τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του 2016 σημείωσαν αύξηση στην εταιρεία κατά 2,57% και μείωση στον Όμιλο κατά 1,05%. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι η αύξηση του τζίρου στην μητρική εταιρεία, σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ πήγε πλήρως στις προβλέψεις για περικοπές Rebate & Clawback. Οι λόγοι που το κάναμε αυτό είναι για να αμυνθούμε από τις τυχόν αυξημένες και μονομερείς περικοπές του ΕΟΠΥΥ. Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς αφού μέχρι σήμερα δεν έχουμε τα στοιχεία
τεκμηρίωσης των περικοπών, ούτε απόφαση δικαστηρίων στα οποία έχουμε προσφύγει επανειλημμένα. Κοπιάζουμε πραγματικά, κόντρα σε αυτές τις συνθήκες και στο κράτος που προκαλεί καθημερινά ανυπολόγιστα προβλήματα και καλούμαστε να διαχειριστούμε θέματα εξωτερικού περιβάλλοντος που ξεπερνούν τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες όλων ημών. Ευελπιστούμε ότι έστω και καθυστερημένα θα αντιληφθούν κάποιοι αρμόδιοι, ότι κάνουμε περισσότερα των δυνατοτήτων μας, ότι προσφέρουμε υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ και το κοινωνικό σύνολο με τιμές, κάτω ακόμα και από το κόστος της μισθοδοσίας. Ότι πληρώνουμε για ασφαλιστικές εισφορές και για φόρους πολύ περισσότερα από ότι μας αποδίδει ο ΕΟΠΥΥ και αντί να μας βοηθούν και να μας επιβραβεύουν, κάποιοι πρωτοστατούν στο χτίσιμο εμποδίων και στη δημιουργία συνθηκών έλλειψης ανταγωνισμού, άλλοι απλά παρατηρούν τις εξελίξεις και άλλοι λοιδορούν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν εδραιώνει κλίμα επενδυτικής εμπιστοσύνης".
-
07:42 Fourlis: "Τρέχει" γρηγορότερα από την αγορά – Ξεκινά το Ελληνικό
-
07:37 Το τοπ 5 των νησιών που προτίμησαν φέτος οι Έλληνες για διακοπές
-
07:35 Με υψηλό ρυθμό τρέχουν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης – Μειώθηκαν οι εκκρεμείς - Τα στοιχεία του εξαμήνου (πίνακες)
-
07:30 Σαράντης: Μετατρέπει το Carroten σε παγκόσμια μάρκα
-
07:30 Η "απελπισμένη" στροφή της Ρωσίας: Ο αγωγός Power of Siberia 2 σηματοδοτεί υποταγή στην Κίνα
-
07:30 ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δρομολογεί την έκδοση νέου ομολογιακού δανείου 500 εκατ. ευρώ
-
07:30 Aktor - Prodea Investments: Οι λόγοι πίσω από την ακύρωση του "ντιλ" των 580 εκατ. ευρώ
-
07:30 Στα ύψη παραμένουν οι οφειλές του κράτους σε ιδιώτες - Πρωταθλητές τα νοσοκομεία
-
07:30 Elvalhalcor: Πώς αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των δασμών και του ενεργειακού – τα πλεονεκτήματα του ομίλου
-
07:30 Autohellas: Στόλος, στρατηγική και τουρισμός ενισχύουν τα έσοδα - Οι εκτιμήσεις για το β’ εξάμηνο
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τραγωδία στα Τέμπη: Οι οικογένειες Πλακιά ζητούν κακουργηματικές διώξεις σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (192)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (42)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (42)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (25)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (23)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
ΗΠΑ: Νεκρός από πυροβολισμό ο Τσάρλι Κερκ, πολιτικός ακτιβιστής και υποστηρικτής του Τραμπ (15)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (15)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (14)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
