Συνεχης ενημερωση
Δελτίο τύπου - Οικονομικά μεγέθη 6μήνου 2016
Η SATO ανακοινώνει πως για την περίοδο 01/01/2016 έως 30/06/2016 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €5.009 χιλ. έναντι €3.472 χιλ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση κατά €1.536 χιλ. ή 44,22%.
Πιο συγκεκριμένα το brand ΕΝΤΟS παρουσίασε αύξηση πωλήσεων η οποία ανήλθε σε 59,50%.
Για το brand SATO και για το ίδιο χρονικό διάστημα οι πωλήσεις σε εταιρικούς πελάτες παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 23,70%.
Τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε €1.654 χιλ. έναντι €.955 χιλ. με το μικτό περιθώριο να βρίσκεται στο 33% έναντι 27% το προηγούμενο έτος.
Τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και διάθεσης μειώθηκαν περεταίρω κατά €1.817 χιλ. ή κατά 57,5% και ανήλθαν σε €2.459 χιλ. έναντι €4.276 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα 2015.
Ο όμιλος σημείωσε ζημίες μετά φόρων €-1.233 χιλ. έναντι ζημιών €-2.434 χιλ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα 2015.
Ο δείκτης EBITDA για το Α΄ εξάμηνο 2016 ανήλθε σε €-203χιλ. έναντι €-2.195 χιλ. της αντίστοιχης περιόδου 2015.
Ο όμιλος συνεχίζει δυναμικά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης λειτουργίας της έχοντας υλοποιήσει τις κάτωθι ενέργειες.
- · Η SATO στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του δικτύου εγκαινίασε στα τέλη Απριλίου 2016 το νέο κατάστημα ENTOS και SATO Θεσσαλονίκης , με την μέθοδο franchise. H συγκεκριμένη ενέργεια θα βελτιώσει τα λειτουργικά κόστη της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη.
- · Η SATO δημιούργησε στην Πειραιώς 18 το νέο ENTOS OUTLET. Από τον Μάϊο 2016 σε έναν ενιαίο χώρο 2.000 τ.μ. διατίθενται όλες, οι προηγουμένων ετών, εμπορικές σειρές των καταστημάτων ENTOS.
- · Το κατάστημα SATO μαζί με το κατάστημα λιανικής ENTOS μεταφέρθηκαν επί της Λ. Κηφισίας 252-254 στο Χαλάνδρι Αττικής και βρίσκονται πλέον σε ενιαίο χώρο. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι μεγαλύτερης επιφάνειας σε τ.μ. και ήλθε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της εταιρείας όπως αυτές προέκυψαν μετά από τον εμπλουτισμό της γκάμας των εμπορευμάτων της. Παράλληλα το συγκεκριμένο σημείο χαρακτηρίζεται από έντονη εμπορική δραστηριότατα στον κλάδο των επίπλων.
- · Η SATO σύναψε αποκλειστική συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους οίκους κατασκευής δερμάτινων καναπέδων τον NATUZZI ITALY. Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής προμηθεύει τα καταστήματα ENTOS και SATO με την σειρά δερμάτινων καναπέδων για το Brand DIVANI & ΙΤΑLΙΑΝΙ
-
23:25 Κολομβία: Απελευθερώθηκαν 45 στρατιωτικοί που κρατούνταν αιχμάλωτοι σε περιοχή που ελέγχουν αντάρτες
-
23:14 Νέο ρεκόρ ο Nasdaq με τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων να κορυφώνονται
-
23:07 Επίσημα εγκαίνια του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως - Το πρόγραμμα
-
23:02 Πτώση Μπαϊρού: Η Ρώμη ανησυχεί για τις επιπτώσεις στην Ευρώπη
-
22:51 Κέρδη για το αργό
-
22:39 Κατάρ: Πιέζει τη Χαμάς να αποδεχθεί την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα
-
22:35 ΥΠΕΞ: "Η Ελλάδα καταδικάζει κατηγορηματικά τη σημερινή φονική τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ"
-
22:30 Ο Μακρόν ξεμένει από πρωθυπουργούς για τη Γαλλία
-
22:15 Γκουτέρες: Οι επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο
-
22:07 Έσπασε και το φράγμα των $3.600 ο χρυσός
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Το Πεντάγωνο εγκαταλείπει την φιλοδοξία ανάσχεσης της Κίνας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (101)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (43)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (25)
-
Έπεσε η κυβέρνηση Μπαϊρού - Όλα τα βλέμματα στον Μακρόν με φόντο το νέο πολιτικό αδιέξοδο (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (20)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (16)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες (11)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
