Συνεχης ενημερωση
Σύμφωνα με το άρθρο 16 του καταστατικού της ανώνυμης εταιρίας "ΑΕΓΕΚ – Ανώνυμη Εταιρία Γενικών Κατασκευών και Ναυτιλιακών, Τουριστικών, Γεωργικών και Δασικών Επιχειρήσεων", την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου 3454/01.09.2016 και τις ισχύουσες διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι στην 76η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, την 23η Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00Ά π.μ., στην έδρα της Εταιρίας στην Κηφισιά Αττικής (Καβαλιεράτου Τάκη 7), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων :
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρίας σε εταιρική και ενοποιημένη βάση κατά τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ) για τη χρήση 2015 και των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ελεγκτικού Γραφείου.
Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και του Ελεγκτικού Γραφείου από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2015 σε εταιρική και ενοποιημένη βάση.
Εκλογή Ελεγκτικού Γραφείου (τακτικού και αναπληρωματικού Ελεγκτή) για την χρήση 2016.
Έγκριση αμοιβών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση 2015, καθώς και προέγκριση αμοιβών για την χρήση 2016 βάσει της διάταξης του άρθρου 24 παρ. 2 του κ.ν. 2190/1920.
Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ορισμός των ανεξάρτητων μελών αυτού.
Εκλογή μελών νέας Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του ν. 3693/2008.
Διάφορες ανακοινώσεις.
Σε περίπτωση μη επίτευξης της εκ του νόμου απαιτούμενης απαρτίας για τη λήψη αποφάσεων από την καλούμενη Γενική Συνέλευση επί όλων ή ορισμένων από τα ανωτέρω θέματα ημερήσιας διάταξης, καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι σε ΑΆ επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση στις 7 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00Ά π.μ., στον ίδιο τόπο ως άνω για λήψη αποφάσεων επί των εν λόγω θεμάτων.
Σε περίπτωση μη επίτευξης εκ νέου της απαιτούμενης απαρτίας κατά την ΑΆ επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση για τη λήψη αποφάσεων επί όλων ή ορισμένων από τα άνω θέματα ημερήσιας διάταξης, καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι σε ΒΆ επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση στις 21 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00Ά π.μ., στον ίδιο τόπο ως άνω για λήψη αποφάσεων επί των εν λόγω θεμάτων.
Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχουν μόνο τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως μέτοχοι της Εταιρίας στο αρχείο των ¶υλων Τίτλων της Εταιρίας, το οποίο τηρείται ηλεκτρονικά στην εταιρία "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε" (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) κατά την έναρξη της πέμπτης (5ης) ημέρας που προηγείται της συνεδρίασης, ήτοι της 18ης Σεπτεμβρίου 2016 για το δικαίωμα συμμετοχής στην Τακτική Γενική Συνέλευση (Ημερομηνία καταγραφής), και κατά την έναρξη της τέταρτης (4ης) ημέρας που προηγείται της συνεδρίασης των Επαναληπτικών Συνελεύσεων, ήτοι της 3ης Οκτωβρίου 2016 για την Α΄ Επαναληπτική (Ημερομηνία καταγραφής Α΄ Επαναληπτικής) και της 17ης Οκτωβρίου 2016 για τη ΒΆ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση (Ημερομηνία καταγραφής Β΄ Επαναληπτικής). Η σχετική έγγραφη βεβαίωση απόδειξης της μετοχικής ιδιότητας εκδιδόμενη από την ΕΛ.Κ.Α.Τ. πρέπει να περιέλθει στην Εταιρία το αργότερο την τρίτη (3η) ημέρα πριν τη συνεδρίαση εκάστης Γενικής Συνέλευσης, ήτοι την 20η Σεπτεμβρίου 2016 για την Τακτική Γενική Συνέλευση, την 4η Οκτωβρίου 2016 για την Α΄ Επαναληπτική και την 18η Οκτωβρίου 2016 για τη ΒΆ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση. Όσοι από τους μετόχους είναι νομικά πρόσωπα πρέπει εντός της ίδιας προθεσμίας να καταθέσουν σύμφωνα με το νόμο τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.
Έναντι της Εταιρίας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την αντιστοίχως ανωτέρω καθοριζόμενη Ημερομηνία καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις του άρθρου 28α του κ.ν. 2190/1920 ο εν λόγω μέτοχος μετέχει στη Γενική Συνέλευση μόνο κατόπιν άδειας της.
Η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της ημερομηνίας καταγραφής και της ημερομηνίας της Γενικής Συνέλευσης.
Οι πληροφορίες του άρθρου 27 παραγρ. 3 του κ.ν. 2190/1920, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους κειμένου της παρούσας πρόσκλησης, του εντύπου διορισμού αντιπροσώπου και των σχεδίων αποφάσεων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, θα διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (http://www.aegek.gr).
Το πλήρες κείμενο των σχεδίων αποφάσεων και τυχόν εγγράφων που προβλέπονται στο άρθρο 27 παραγρ. 3 του κ.ν. 2190/1920 θα διατίθενται επίσης στους μετόχους σε έγχαρτη μορφή, κατόπιν αιτήσεών τους, στα γραφεία του Τμήματος Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρίας.
Για περισσότερες διευκρινίσεις ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Μετόχων της ΑΕΓΕΚ, στο τηλ. 210 6306056, fax 210 6306137, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Κηφισιά, 01.09.2016
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
-
12:11 Μειωμένη κατά 3,9% η διακίνηση εμπορευμάτων στα ελληνικά λιμάνια το β' τρίμηνο
-
12:11 Πολωνία: Συνελήφθη φοιτητής για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
-
12:11 Πετρέλαιο: Kάτω από τα 60 δολάρια το brent
-
12:07 CEO Dassault: Αβέβαιο το μέλλον του κοινού μαχητικού Γαλλίας-Γερμανίας-Ισπανίας
-
12:06 Διπλή διάκριση για την AstraZeneca στα Bravo Awards 2025
-
12:00 Barclays: Γιατί τα ελληνικά ομόλογα θα ξεχωρίσουν το 2026 - Λίγες και καλές οι ευκαιρίες στην αγορά της Ευρωζώνης το νέο έτος
-
11:50 Γαλλία: Ζητεί "ισχυρές" εγγυήσεις για το Κίεβο πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό ζήτημα
-
11:47 Στ. Παπασταύρου: "Να διασφαλιστεί ότι το αέριο μέσω TurkStream δεν είναι ρωσικό"
-
11:39 Η Natech Banking Solutions εντάσσει τον Αλέξανδρο Τσαπάρα στο Advisory Board
-
11:38 ΙΕΛΚΑ: Η Ελλάδα χαμηλότερα από τον μέσο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ όλο το 2025
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (34)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (16)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (15)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (14)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (9)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (6)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (3)
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν; (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ