Συνεχης ενημερωση
Ανακοινώνεται από την εταιρία ΕΛΒΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (διακριτικός τίτλος "ΕΛΒΕ Α.Ε." εφεξής "η Εταιρία") ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε την 30η Μαΐου 2016 αποφάσισε:
α) Τη μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών (reverse split) από 13.230.000 κοινές ονομαστικές μετοχές σε 3.307.500 κοινές ονομαστικές μετοχές, με συνένωση των παλαιών κοινών ονομαστικών μετοχών με αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 4 παλαιές με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Εταιρίας από 0,30 ευρώ σε 1,20 ευρώ. Κατόπιν των ανωτέρω το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας παραμένει στο ύψος των 3.969.000 ευρώ και διαιρείται σε 3.307.500 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 1,20 ευρώ η κάθε μία
β) Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 793.800 ευρώ με επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους 0,24 ευρώ ανά μετοχή, με ισόποση μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 3.175.200 ευρώ και διαιρείται σε 3.307.500 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,96 ευρώ η κάθε μία
To Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ενέκρινε με την υπ' αριθ. 58108 απόφασή του την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας.
Το Χ.Α. στη συνεδρίαση του της 30/06/2016 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των ανωτέρω 3.307.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, νέας (αρχικής) ονομαστικής αξίας 1,20 ευρώ, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετοχών και ενημερώθηκε εν συνεχεία για την περαιτέρω μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρίας από 1,20 σε 0,96 ευρώ συνεπεία της επιστροφής κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 0,24 ευρώ ανά μετοχή.
Κατόπιν των ανωτέρω ορίζουμε την 5η Ιουλίου 2016 (3η εργάσιμη) από την έγκριση του ΔΣ, ως τη τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των 13.230.000 υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Δικαιούχοι του reverse split είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ την
6η Ιουλίου 2016 (record date)(4η εργάσιμη) για την εν λόγω εταιρία
Η έναρξη διαπραγμάτευσης των 3.307.500 νέων μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών ορίζεται η 8η Ιουλίου 2016 (6η εργάσιμη)
Διευκρινίζεται ότι το ποσό της επιστροφής κεφαλαίου θα υπολογισθεί στο νέο αριθμό των μετοχών όπως θα έχει προκύψει μετά το reverse split
Κατόπιν των ανωτέρω και σύμφωνα με το οικονομικό ημερολόγιο της εταιρίας, από την 23/9/2016 οι μετοχές της Εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία ευρώ 0,96 ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού ευρώ 0,24 ανά μετοχή. Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της Εταιρίας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών όπως ισχύει. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 26/9/2016 για την εν λόγω εισηγμένη εταιρία.
Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η 30/9/2016 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Εθνικής Τράπεζας.
1. Από τους Χειριστές των δικαιούχων μετόχων, εφόσον τους έχει χορηγηθεί το δικαίωμα είσπραξης.
2. Μέσω πίστωσης του λογαριασμού τους στην Εθνική Τράπεζα, εφόσον οι μέτοχοι έχουν δηλώσει την συγκεκριμένη τράπεζα ως χειριστή στο Σ.Α.Τ.
3. Από το Δίκτυο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στους μετόχους που δεν έχουν ζητήσει είσπραξη από τον Χειριστή τους ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον Ειδικό Λογαριασμό των Ελληνικών Χρηματιστηρίων ή για μετοχές που τηρούνται σε μερίδες μη εμφανισθέντων επενδυτών. Για την είσπραξη των μετρητών από το Δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας είναι αναγκαία η προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής τους Ταυτότητας και της εκτύπωσης στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ). Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Αρχή. Με την πάροδο 24 μηνών από την ημερομηνία έναρξης καταβολής, δηλ. από την 1/10/2018, η επιστροφή κεφαλαίου σε μετρητά θα καταβάλλεται μόνο από τα γραφεία της εταιρίας, Άγιος Ανδρέας Καβάλας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρείας (τηλ. 25940-23600 , κ.Θανάσης Κοσμίδης).
-
17/01 Η Ολλανδία σε στενή επαφή με την ΕΕ και τους εταίρους για την απάντηση στην ανακοίνωση των νέων δασμών του Τραμπ
-
17/01 Κάλας: Οι δασμοί Τραμπ στην ΕΕ παίζουν το παιχνίδι της Ρωσίας και της Κίνας
-
17/01 Στο Κάιρο ο Γ. Γεραπετρίτης για την τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου
-
17/01 ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος των πρεσβευτών των "27" την Κυριακή μετά την ανακοίνωση Τραμπ για νέους δασμούς
-
17/01 Μ. Χρυσοχοΐδης: Συνεχίζουμε με αφοσίωση και σχέδιο, για να κάνουμε την ΕΛΑΣ ακόμη πιο αποτελεσματική, πιο σύγχρονη και πιο κοντά στην κοινωνία
-
17/01 Συνελήφθησαν στον Αγ. Παντελεήμονα 4 άτομα για απάτες - Κατασχέθηκαν πάνω από 38.000 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων
-
17/01 Στάρμερ: "Απολύτως άδικη" η απειλή δασμών από πλευράς ΗΠΑ
-
17/01 Φον Ντερ Λάιεν: Οι δασμοί Τραμπ θα υπονόμευαν τις διατλαντικές σχέσεις
-
17/01 Υφυπουργός Παιδείας και Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ καταδικάζουν επίθεση του "Ρουβίκωνα" στο σπίτι του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Π. Γκλαβίνη
-
17/01 Μακρόν: Απαράδεκτες οι δασμολογικές απειλές Τραμπ - "Η Γαλλία δεν αλλάζει στάση με εκβιασμούς"
-
Τα μυστικά για σύνταξη πάνω από το 60% του μισθού – Ο συνδυασμός αποδοχών και ετών ασφάλισης
-
Αγρίνιο: Έγκλημα πάθους "βλέπουν" πίσω από τη δολοφονία του Κ. Αλεξανδρή – "Εγώ τον σκότωσα", ομολόγησε ο δράστης
-
Δυσαρέσκεια Τραμπ για την ExxonMobil εξαιτίας της Βενεζουέλας – Οι λόγοι και η σύνδεση με Ελλάδα
-
Πρώτο Eurogroup με πρόεδρο Πιερρακάκη: Πίεση στη Γερμανία για τη μείωση του ελλείμματος
-
Κτήμα Άλφα: Η διάσπαση της Σαντορίνης και οι νέες επενδύσεις
-
Δημοσκόπηση GPO: ΝΔ στο 28,9% - Κόμμα Καρυστιανού στο 22,8% (πολύ ή αρκετά πιθανή ψήφος) - Κόμμα Τσίπρα 17,5%
-
Οι ΗΠΑ καλούν την κυβέρνηση της Συρίας να διακόψει την επίθεση κατά των κουρδικών SDF μεταξύ Χαλεπίου και Ράκα
-
Τραμπ: Επιπλέον δασμοί 10% (+15% από τον Ιούνιο) σε 8 ευρωπαϊκές χώρες που διαφωνούν με ΗΠΑ για Γροιλανδία - "Πάγωμα" της διμερούς εμπορικής συμφωνίας ετοιμάζει η ΕΕ
-
Η ήττα των σκληρών των μπλόκων
-
Ν. Δένδιας: Η Λατινική Αμερική είναι πολύ πιο κοντά στην Ελλάδα από ό,τι πιστεύουμε
-
Τραμπ: Επιπλέον δασμοί 10% (+15% από τον Ιούνιο) σε 8 ευρωπαϊκές χώρες που διαφωνούν με ΗΠΑ για Γροιλανδία - "Πάγωμα" της διμερούς εμπορικής συμφωνίας ετοιμάζει η ΕΕ (45)
-
Μερτς: Οι ΗΠΑ ακολουθούν πολιτική ισχύος και συμφέροντος - Ανάγκη η Ευρώπη να χειραφετηθεί (38)
-
Δημοσκόπηση GPO: ΝΔ στο 28,9% - Κόμμα Καρυστιανού στο 22,8% (πολύ ή αρκετά πιθανή ψήφος) - Κόμμα Τσίπρα 17,5% (19)
-
Βενεζουέλα: Η προσωρινή πρόεδρος Ροδρίγκες απέπεμψε από την κυβέρνηση πιστό του Μαδούρο μετά από εντολή Τραμπ (11)
-
Η ήττα των σκληρών των μπλόκων (11)
-
Τα μυστικά για σύνταξη πάνω από το 60% του μισθού – Ο συνδυασμός αποδοχών και ετών ασφάλισης (10)
-
Ο Τσίπρας "κλείνει" τα σενάρια ότι το ξανασκέφτεται για νέο κόμμα: Θα γίνει πράξη- Το ταξίδι ξανάρχισε (9)
-
ΗΠΑ: Η ICE χάνει στήριξη ακόμη και στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων (8)
-
"Έπεσαν" οι ιστορικές υπογραφές στην εμπορική συμφωνία ΕΕ - Mercosur στην Παραγουάη (7)
-
Δυσαρέσκεια Τραμπ για την ExxonMobil εξαιτίας της Βενεζουέλας – Οι λόγοι και η σύνδεση με Ελλάδα (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ