Συνεχης ενημερωση
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώθηκαν στα 281,9 εκατ. ευρώ, έναντι 227,1 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2015, αυξημένες κατά 24,1%.
Η λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανήλθε σε 72 εκατ. ευρώ, έναντι 39,4 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αυξημένη κατά 82,7%, θετικά επηρεασμένη κυρίως από τον τομέα των κατασκευών. Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 40,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 14,5 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2015, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε κέρδη 23,8 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 3,6 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Ο συνολικός καθαρός τραπεζικός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 431,8 εκατ. ευρώ. Τα χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του τριμήνου ανέρχονταν σε 402,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός δανεισμός σε 834,4 εκατ. ευρώ.
Στις επιμέρους δραστηριότητες: στον τομέα των κατασκευών, το τρέχον κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του Ομίλου παραμένει στο υψηλό επίπεδο των περίπου 2,8 δις ευρώ, ενισχύοντας τις προοπτικές κερδοφορίας και δημιουργίας ικανών ταμειακών ροών στα επόμενα τρίμηνα.
Ο κατασκευαστικός τζίρος για τρίτους διαμορφώθηκε σε 232,6 εκατ. ευρώ έναντι 180,3 εκατ. ευρώ το 2015, σημειώνοντας άνοδο κατά 29%, ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα προ αποσβέσεων (EBITDA) του τομέα διαμορφώθηκαν σε 42,7 εκατ. ευρώ έναντι 10,6 εκατ. ευρώ το α'τρίμηνο του 2015.
Στον τομέα του real estate, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρξε 0,3 εκατ. λειτουργικό κέρδος προ αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA).
Στον τομέα των Παραχωρήσεων, δεδομένης της ενοποίησης του τομέα σχεδόν στο σύνολό του με την μέθοδο της καθαρής θέσης, τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε 0,1 εκατ. ευρώ έναντι 0,8 εκατ. ευρώ το 2015. Υπενθυμίζεται ότι στον κλάδο των Παραχωρήσεων, ο Όμιλος έχει πλέον αναλάβει ένα ικανό χαρτοφυλάκιο τριών μεγάλων οδικών έργων, στα δύο εκ των οποίων (Ιόνια Οδός και Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας) θα αυξήσει σημαντικά την συμμετοχή του στο προσεχές διάστημα (το τρίτο έργο αφορά τη συμμετοχή του Ομίλου στην Ολυμπία Οδό). Συνολικά, ο Όμιλος θα έχει επενδυμένα ίδια κεφάλαια περίπου 185 εκατ. ευρώ στα εν λόγω τρία έργα.
Στον τομέα της ενέργειας τα καθαρά αποτελέσματα για τον Όμιλο διαμορφώθηκαν σε κέρδη 7,4 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 12,5 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2015.
-
11:42 Ποιος κρατάει τα "βιβλία του κόσμου"
-
11:41 ΔΕΗ myHotel SmartRate: Νέο προϊόν ενέργειας ειδικά σχεδιασμένο για ξενοδοχεία
-
11:38 Ένας χρόνος Τραμπ: Όλα είναι μπίζνες
-
11:25 Αλ. Τσίπρας: Η νίκη Μαμντάνι δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτική
-
11:23 Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ- Λ. Αυγενάκης: Το υλικό που διαβιβάστηκε στη Βουλή δεν αποδίδει κατηγορητήριο σε βάρος μου
-
11:23 Γερμανία: Σημαντική βελτίωση της εμπιστοσύνης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας τον Οκτώβριο
-
11:16 Machas & Partners Law Firm - Αγορά ακινήτων: Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές κινητοποιούνται
-
11:16 Ten Brinke: "Οδηγός" των νέων κτιρίων ο ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός
-
11:11 Colliers Greece: Η πολυτέλεια και οι προσιτές κατοικίες μπορούν να συνυπάρξουν
-
11:08 Χρηματιστήριο: Διερευνητικές κινήσεις με φόντο τη νευρικότητα διεθνώς
-
Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη
-
ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
Μαμντάνι σε Τραμπ: Ξέρω ότι παρακολουθείς - Ανέβασε την ένταση
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία
-
Τι βλέπουν αναλυτές και αγορά για τα αποτελέσματα Alpha και ΕΤΕ
-
Ποια είναι τα φαβορί για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών -Τα πρόσωπα και οι αστάθμητοι παράγοντες
-
Αυτή η bull market μπορεί να καταλήξει σε "μακελειό"
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ (51)
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη (33)
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία (16)
-
ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια (15)
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026 (9)
-
Μερική "αναδίπλωση" της κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ - Οι λύσεις που εξετάζονται (7)
-
Κ. Χατζηδάκης για ΕΛΤΑ: Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ καμία στοχοποίηση και δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν (6)
-
Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης είναι "πρόοδος"; (6)
-
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η είσοδος ιδιωτών για τα χρέη στον ΕΦΚΑ – Οι λόγοι (3)
-
Αλ. Τσίπρας: Η νίκη Μαμντάνι δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτική (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ