Συνεχης ενημερωση
Αθήνα, 11 Μαΐου 2016 – Η Creta Farms υπέγραψε συμφωνία ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, πενταετούς διάρκειας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σηματοδοτώντας την πρώτη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα στα πλαίσια του επενδυτικού σχεδίου Juncker για την Ευρώπη. Η ΕΤΕπ θα βρίσκεται στο πλευρό της Creta Farms σε όλα τα στάδια του προγράμματος Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας.
Σχολιάζοντας τη συμφωνία o Πρόεδρος Δ.Σ. της Creta Farms, κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης, δήλωσε: "Επενδύουμε στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Η σημερινή συμφωνία αποτελεί επιβεβαίωση των κινήσεων που έχει κάνει η εταιρεία τα τελευταία έτη. Πρωτοπορούμε πάλι, όντας η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εντάσσεται στο Επενδυτικό Σχέδιο Juncker για την Ευρώπη. Αποτελεί τιμή για εμάς το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος φορέας, στέκεται δίπλα μας στην υλοποίηση του Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας, στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας και στην επέκταση των προϊόντων μας σε διεθνείς αγορές".
Ο κ. Jonathan Taylor, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ τόνισε: "Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα για την υπογραφή αυτής της δανειακής συμφωνίας ύψους 15 εκατ. ευρώ με την Creta Farms. Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης καινοτόμου εταιρείας είναι το πιο πρόσφατο βήμα που γίνεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Ευρώπη…"
Η συμφωνία της Creta Farms με την ΕΤΕπ υπογράφηκε με όρους που έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας. Το πρόγραμμα εξωστρέφειας της Creta Farms ενεκρίθη από την ΕΤΕπ, η οποία, έχοντας την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), στοχεύει στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας της εταιρίας.
O Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Creta Farms κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης, δήλωσε: "Μέσα από δεκάδες εμπόδια καταφέραμε όχι μόνο να είμαστε πρωτοπόροι αλλά να μας εμπιστευτεί o μεγαλύτερος επενδυτικός φορέας της Ευρώπης για την πρώτη χρηματοδότηση που δίδεται στην Ελλάδα. Στα πλαίσια του σχεδίου Juncker, η χρηματοδότηση αυτή δεν επενδύει μόνο στο δικό μας προϊόν αλλά σε ολόκληρο το ελληνικό innovation! Είμαστε περήφανοι που με συνεχή προσπάθεια, δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στον κόσμο ένα fresh meat protein snack, μια νέα παγκόσμια καινοτομία σε μια αγορά των 330 δις παγκοσμίως. Ευχαριστούμε για τη τιμή αυτή που μας κάνει η ΕΤΕπ, να στηρίξει το αναπτυξιακό πλάνο καινοτομίας και το πρόγραμμα εξωστρέφειας μας."
Η εταιρική στρατηγική περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων σειρών προϊόντων στη βιομηχανία αλλαντικών και γαλακτομικών. H επένδυση που θα χρηματοδοτηθεί θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, τόσο εγχώρια όσο και στις εξαγωγικές αγορές. Αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία πάνω από 100 νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jyrki Katainen, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, δήλωσε: "Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα όσον αφορά το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη: υπογράφεται το πρώτο έργο της ΕΤΕπ που θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI). Η Creta Farms θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επενδύσει στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία (ΕΑΚ) και για να αναπτύξει την καινοτόμο επιχείρησή της που δραστηριοποιείται στον τομέα των αγροτικών διατροφικών προϊόντων…"
Σχετικά με τον Όμιλο Creta Farms
Η Creta Farms, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε το 1970 από την Κρήτη, αποτελεί σήμερα τον ηγέτη στην αγορά αλλαντικών και τον μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα. Αποτελεί μια ελληνική καθετοποιημένη εξαγωγική εταιρεία στη βιομηχανία τροφίμων, με δύο μεγάλες παραγωγικές μονάδες και με εκτροφεία ζώων υψηλής ποιότητας και φροντίδας. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας αποτελεί η καινοτομία που έχει εισαγάγει στον κλάδο τροφίμων, αντικαθιστώντας το ζωικό λίπος με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Από το 2001, στην Ελλάδα έχει αποσπάσει 17 πατέντες, παράγοντας καινοτόμα, υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα με την επωνυμία "Εν Ελλάδι" και στο εξωτερικό με την επωνυμία "Oliving". Στόχος της Creta Farms είναι να πρωτοστατεί στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή, παράγοντας καινοτόμα προϊόντα που ενισχύουν το προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως. Ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ και το περιθώριο EBITDA είναι πάνω από 10%, ενώ τις προσπάθειές της στηρίζουν πάνω από 700 εργαζόμενοι.
- 
                                09:38 Χέγκσεθ: Οι αμυντικοί δεσμοί ΗΠΑ - Ινδίας ποτέ δεν ήταν ισχυρότεροι
- 
                                09:35 "Ημέρα Καριέρας" της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα: Πάνω 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας
- 
                                09:35 Πειραιώς: Στα €854 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο, στο 15% η απόδοση ιδίων κεφαλαίων
- 
                                09:32 Uber: Θα επενδύσει 200 εκατ. δολάρια σε τεχνολογικό κέντρο στην Τουρκία
- 
                                09:30 Ν. Παπαθανάσης: 72,6 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών
- 
                                09:25 Όρμπαν: Θα ζητήσω από τον Τραμπ εξαίρεση από τις κυρώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο
- 
                                09:17 ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Φεύγας θεωρεί πραγματικούς αγρότες τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη" και αγνοεί τους τίμιους αγρότες
- 
                                09:13 Κυκλώνας Μελίσα: Σχεδόν 50 νεκροί στην Καραϊβική, καταφθάνει βοήθεια
- 
                                09:11 Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της συνάντησης Τραμπ-Σι
- 
                                09:05 Siemens και Sidenor: Εξοικονόμηση ενέργειας 46% στο αντλητικό συγκρότημα του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης
- 
                                Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                FT: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη μετά τις ακραίες απαιτήσεις του Πούτιν - Ένταση στο τηλεφώνημα Ρούμπιο-Λαβρόφ
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
- 
                                Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
- 
                                Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης
- 
                                Η κοινή παραδοχή για τη γήρανση που ίσως είναι λανθασμένη
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο (24)
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια! (8)
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης (7)
- 
                                ΗΠΑ και Κίνα υπέγραψαν 10ετές πλαίσιο αμυντικής συμφωνίας (3)
- 
                                Η μαζική αμφισβήτηση ελέγχων και προστίμων της εφορίας - Πόσοι προσφεύγουν και πόσοι δικαιώνονται (3)
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen (2)
- 
                                Ο Μητσοτάκης στη Μονή Σινά, με μηνύματα διπλωματικής αναβάθμισης της Ελλάδας (1)
- 
                                "Ανταρσία" Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας - Δεν άρουν τους περιορισμούς στο εμπόριο με την Ουκρανία (1)
- 
                                Αναταραχή διαρκείας στο ΠΑΣΟΚ- Ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα (1)
- 
                                Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας (1)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
