Συνεχης ενημερωση
Αιφνίδια κλίση παρουσίασε σήμερα το πρωί το Ε/Γ – Ο/Γ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ" Ν.Π. 9913 το οποίο παρέμεινε στο κεντρικό λιμάνι Πειραιά ακινητοποιημένο και κατασχεμένο από τον ΝΑΤ, χωρίς η πλοιοκτήτρια εταιρεία του, αν και είχε εκ του Νόμου υποχρέωση, να φροντίσει να εξαλείψει τους κινδύνους, παρά το γεγονός ότι έχει ειδικώς προσκληθεί από τη Διοίκηση του Οργανισμού.
Οι ενέργειες του Οργανισμού υπήρξαν άμεσες και αποτελεσματικές, τοποθετήθηκαν προληπτικά πλωτά φράγματα για την προστασία και παρακολούθηση από οποιαδήποτε διαρροή, ανατέθηκε σε συνεργείο δυτών ο έλεγχος της κατάστασης του πλοίου και ανέθεσε στην κοινοπραξία ρυμουλκών τη λήψη κάθε απαραίτητης ενέργειας για τη διάσωση του πλοίου, με αποτέλεσμα η κατάστασή αυτού να έχει σταθεροποιηθεί.
Καθ'ολη τη διάρκεια της επιχείρησης ήσαν παρόντες με συντονιστικό ρόλο τόσο ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά όσο και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και η Διοίκηση και στελέχη του Οργανισμού.
Η νέα κατάσταση του πλοίου επανεκτιμάται ήδη από τον Οργανισμό για την περαιτέρω πρόοδο της διαδικασίας απομάκρυνσής του.
Ο Οργανισμός εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία έχει επιτύχει την απομάκρυνση πάνω από 100 εγκαταλελειμμένων και ημιβυθισμένων τα τελευταία έτη και ιδιαίτερα όσων ήσαν στον Κεντρικό Λιμένα, η δε μέριμνα του για την ασφαλή κατάσταση του λιμένα είναι διαρκής.
-
00:05 Όταν η φορολογία αποκόπτεται από την οικονομική πραγματικότητα
-
00:05 Γροιλανδία, Τσάγκος: Ο Στάρμερ ακροβατούσε σε ένα διπλωματικό σχοινί και ο Τραμπ μόλις τον έσπρωξε
-
00:05 Η Profile μετριέται πια σε εκατομμύρια που μένουν
-
00:04 Εκλογικός νόμος: Δεν μετακινούμε τα γκολπόστ
-
00:03 Καλώς μας ξανάρθε το λεφτόδεντρο!
-
00:02 Μη φάτε, θα έχουμε γλάρο...
-
00:01 Απαντήσεις στο Αμυντικό συνέδριο του capital
-
21/01 Τραμπ: Το Ιράν πρέπει να "σταματήσει με τα πυρηνικά" αλλιώς η επίθεση του Ιουνίου "θα ξανασυμβεί"
-
21/01 Τουρκία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί σε φιλοκουρδική διαδήλωση
-
21/01 Ρούτε σε Τραμπ: Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ "θα είναι στο πλευρό" των ΗΠΑ
-
Το επεισοδιακό VIP δείπνο στο Νταβός - Αποχώρησε η Λαγκάρντ ενώ ο Λούτνικ μιλούσε επικριτικά για την Ευρώπη
-
Μαζικές αγωγές αποζημίωσης κατά του υπ. Παιδείας μετά την καταδικαστική απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά
-
"Βράζουν" ακόμη και οι Ρεπουμπλικανοί με τις απειλές Τραμπ για Γροιλανδία - "Αν χτυπήσει στρατιωτικά, έως και καθαίρεση από την Προεδρία"
-
Η ελληνική εκδίκηση
-
Τραμπ από Νταβός: Άμεσες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Γροιλανδίας - Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω βία, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω βία
-
Αποθέματα, χυτήριο, EBITDA και ένα χάσμα αποτίμησης
-
Ελλάδα-Ισραήλ: Η αντιαεροπορική ασπίδα του "Αχιλλέα" και η καινοτομία στο επίκεντρο της στρατηγικής συνεργασίας
-
Γιατί ο Τραμπ φέρεται σαν ταύρος εν υαλοπωλείω
-
Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των παλιών κατοικιών της χώρας
-
Οι µεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις - Οι εταιρείες της χώρας που έσπασαν το φράγµα των 100 εκατ. ευρώ το 2024
-
Η άσκηση πολιτικής ως μηχανικό σύστημα (58)
-
Τραμπ από Νταβός: Άμεσες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Γροιλανδίας - Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω βία, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω βία (54)
-
Μαζικές αγωγές αποζημίωσης κατά του υπ. Παιδείας μετά την καταδικαστική απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά (52)
-
Πηγές Politico: Η ΕΕ πλησιάζει σε κλιμάκωση του "πολέμου" με τον Τραμπ για τη Γροιλανδία με χρήση του "εμπορικού μπαζούκα" (32)
-
ΕΕ - Mercosur: Το Ευρωκοινοβούλιο "παγώνει" την εμπορική συμφωνία, ζητώντας γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της ΕΕ - Δυσαρέσκεια Κομισιόν (30)
-
Η ελληνική εκδίκηση (23)
-
"Βράζουν" ακόμη και οι Ρεπουμπλικανοί με τις απειλές Τραμπ για Γροιλανδία - "Αν χτυπήσει στρατιωτικά, έως και καθαίρεση από την Προεδρία" (21)
-
Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των παλιών κατοικιών της χώρας (18)
-
Μπορεί να παράγει η "Άνωθεν παρέμβαση" πολιτική; Έστω και στ' αραμαϊκά; (17)
-
Τραμπ: Διαμορφώσαμε το πλαίσιο μελλοντικής συμφωνίας για τη Γροιλανδία με τον Ρούτε - Δεν θα επιβάλω τους δασμούς (15)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ