Συνεχης ενημερωση
Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΤΕΜ Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ Ανώνυμος Εταιρεία, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007 στο ξενοδοχείο PRESIDENT, αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος ύψους Euro 0,050 ανά μετοχή.
Η Διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε στους μετόχους τα οικονομικά πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 1/1/2006-31/12/2006, καθώς και την εξέλιξη του επενδυτικού προγράμματος του ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΕΜ Α.Ε., που έχει στόχο τη προσαρμογή του στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες ανταγωνισμού στους κλάδους διέλασης αλουμινίου και παραγωγής σύνθετων πάνελ και την αξιοποίηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.
Το 2006 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις που αποσκοπούν στη τεχνική αρτιότητα και την υψηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του ΟΜΙΛΟΥ. Συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Μαγούλας Αττικής εγκαταστάθηκε νέα γραμμή βαφής απομίμησης ξύλου, φούρνος γήρανσης προφίλ αλουμινίου και νέο τραπέζι σε μία πρέσα. Στο χυτήριο στα Οινόφυτα Βοιωτίας εγκαταστάθηκε σπαστήρας-διαχωριστήρας scrap αλουμινίου. Τέλος, στη θυγατρική STEELMET S.A., Βουλγαρίας, εγκαταστάθηκε νέα γραμμή διέλασης, η τρίτη κατά σειρά και γραμμή βαφής απομίμησης ξύλου, που συνέβαλαν στην αύξηση των εργασιών του ΟΜΙΛΟΥ.
Η Στρατηγική της Διοίκησης του ΟΜΙΛΟΥ μπορεί να συνοψιστεί στο συνδυασμό ενδυνάμωσης της απαιτούμενης εξωστρέφειας μέσω επενδύσεων σε Λιβύη, Βαλκάνια και άλλες περιοχές, που θα δώσει τη δυνατότητα να είναι ανταγωνιστικός στην όλο και περισσότερο παγκοσμιοποιούμενη αγορά, και στη διαφοροποίηση μέσω προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Τα αποτελέσματα του 2006 ήταν ικανοποιητικά, καθώς οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 40,3% φτάνοντας τα Euro 153,4 εκ. έναντι Euro 109,3 εκ. το 2005, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα Euro 6,1 εκ. έναντι Euro 5,4 εκ. το 2005, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 13%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα Euro 16,2 εκ. έναντι ε 13,3 εκ. το 2005 ποσοστό αύξησης 5,3%. Τέλος, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, έφτασαν το 2006 τα Euro 4,0 εκ., έναντι Euro 3,8 εκ. το 2005, αυξανόμενα κατά 5,3%.
Στη μητρική εταιρεία, ΕΤΕΜ Α.Ε., οι πωλήσεις ανήλθαν σε Euro 99,5 εκ. έναντι Euro 71,1 εκ., ποσοστό αύξησης 40%, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 64% φτάνοντας τα Euro 2,3 εκ. έναντι Euro 1,4 εκ. το 2005.
Τα ενοποιημένα κέρδη ανά μετοχή το 2006 διαμορφωθήκαν σε Euro 0,134 έναντι Euro 0,127 το 2005, ποσοστό αύξησης 5,5%, ενώ τα εταιρικά κέρδη ανά μετοχή ήταν Euro 0,078 το 2006 έναντι Euro 0,047 το 2005, ποσοστό αύξησης 66%.
Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α τριμήνου του τρέχοντος έτους παρουσιάζονται ικανοποιητικά. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσιάζει αύξηση 14,8% και τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων 41,2%. Σε εταιρικό επίπεδο οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 31,7% και τα καθαρά κέρδη προ φόρων κατά 16,7%.
-
11:27 Πλημμύρες στο Βιετνάμ: Τουλάχιστον 90 νεκροί
-
11:26 Κ. Χατζηδάκης: Στην τελική ευθεία η βασική ενίσχυση στους αγρότες
-
11:24 Θ. Τσιάνος: 111 ώρες έχασε ο μέσος οδηγός στο κυκλοφοριακό στην Αττική το 2024
-
11:24 Στην Ομάδα Αιγαίου το Gold Award στα Healthcare Business Awards 2025
-
10:57 Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα σε Κέρκυρα, Άρτα, Ιωάννινα και Πρέβεζα
-
10:49 Τουρκία - Αυστραλία: Ο Ερντογάν χαιρετίζει τη "σημαντική" συμφωνία με την Καμπέρα για τη φιλοξενία της διάσκεψης COP31
-
10:41 Πλημμύρες στην Αλβανία: Ηλικιωμένη νεκρή, εκατοντάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους
-
10:32 Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Οι κάτοικοι της Σερβικής Δημοκρατίας εκλέγουν σήμερα νέο πρόεδρο
-
10:26 Κ. Μητσοτάκης: Αύριο η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους
-
10:08 Αρχίζουν στη Γενεύη οι κρίσιμες συνοιμιλίες ΗΠΑ - Ευρώπης - Ουκρανίας για το αμερικανικό σχέδιο
-
Πώς θα υπολογιστεί η αύξηση στις συντάξεις που έχουν προσωπική διαφορά –Τι θα γίνει μετά το 2027
-
Τα μέτρα για τα κλειστά ακίνητα και οι ελπίδες ότι θα ανοίξουν
-
Ένας Ρώσος απεσταλμένος που υπόκειται σε κυρώσεις πίσω από το αμερικανικό σχέδιο των 28 σημείων
-
Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σπάνε ρεκόρ το 2025
-
Ποιοι Ευρωπαίοι δανειολήπτες είναι καλοπληρωτές και ποιοι όχι - Η θέση των Ελλήνων
-
Καθοριστικό το 2026 για το ράλι των εξαγωγών σε φέτα και γιαούρτι
-
Γερμανία: Αντάρτικο της νεολαίας του CDU κατά Μερτς για τις συντάξεις
-
Euronext Athens: Η επόμενη ημέρα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς
-
Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για δημοσκοπήσεις και "κόμμα Τσίπρα"
-
Νέος κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων στα σούπερ μάρκετ - Στα 2,2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις το 2020-2025
-
Ένας Ρώσος απεσταλμένος που υπόκειται σε κυρώσεις πίσω από το αμερικανικό σχέδιο των 28 σημείων (11)
-
Τα μέτρα για τα κλειστά ακίνητα και οι ελπίδες ότι θα ανοίξουν (6)
-
Πώς θα υπολογιστεί η αύξηση στις συντάξεις που έχουν προσωπική διαφορά –Τι θα γίνει μετά το 2027 (2)
-
Νέος κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων στα σούπερ μάρκετ - Στα 2,2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις το 2020-2025 (1)
-
Γερμανία: Αντάρτικο της νεολαίας του CDU κατά Μερτς για τις συντάξεις (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ