Συνεχης ενημερωση
Η εταιρεία CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. ανακοινώνει τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για την χρήση 2015 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α).
--Κύκλος Εργασιών: € 858,9 εκατ. έναντι € 1.040,3 εκατ. το 2014 (-17,43%)
-Μικτό Κέρδος: € 10,5 εκατ. έναντι € 14,3 εκατ. το 2014 (-26,48%)
-EBITDA: € -0,8 εκατ. έναντι € 3,2 εκατ. το 2014
-Κέρδη προ φόρων: € -2,8 εκατ. έναντι € 0,4 εκατ. το 2014
-Ζημίες μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας: € 4,1 εκατ. έναντι ζημιών € 1,7 εκατ. το 2014
-Ίδια κεφάλαια (31/12/2015): € 42,3 εκατ. (-8,24%)
Κύκλος Εργασιών
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατά τη χρήση του 2015 ανήλθε σε € 858,9 εκατ. έναντι € 1.040,3 εκατ. το 2014, καταγράφοντας υποχώρηση κατά 17,43%. Η απουσία σημαντικών αθλητικών γεγονότων κατά τη χρήση, (σε αντιδιαστολή με το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου το 2014) σε συνδυασμό με την αρνητική επίδραση της θέσπισης έλεγχου στην κίνηση κεφαλαίων και τη γενικότερη ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία, καθιστούν την μείωση του κύκλου εργασιών απολύτα δικαιολογημένη.
Κερδοφορία
Το μικτό κέρδος του ομίλου μειώθηκε κατά 26,48% ανερχόμενο σε €10,5 εκατ. έναντι € 14,3 εκατ. το 2014. Η μείωση του μικτού κέρδους έρχεται ως αποτέλεσμα κυρίως της μείωσης του κύκλου εργασιών, αλλά και της αύξησης του ποσοστού που επιστρέφεται ως κέρδος στους παίκτες. Απόρροια του παραπάνω είναι η μείωση του περιθωρίου μεικτού κέρδους σε 1,22% από 1,37% κατά τη χρήση του 2014.
Παρά τη δυσμενή τρέχουσα οικονομική κατάσταση και τη βραχυπρόθεσμη μείωση του κύκλου εργασιών ο όμιλος συνέχισε για μια ακόμα χρονιά την προσπάθεια του να οικοδομεί την εικόνα των εταιρικών σημάτων που προωθούν οι θυγατρικές του, όπως αντίστοιχα να ενισχύει την πελατειακή τους βάση. Ο στόχος είναι πάντα η δημιουργία ισχυρών θεμελίων μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι σημαντικές διαφημιστικές δαπάνες που έλαβαν χώρα εντός της χρήσης όπως και η υπογραφή σημαντικών συμβάσεων χορηγίας μεγάλης προβολής. Οι ενέργειες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των εξόδων διάθεσης κατά 38,80%. Ο σημαντικός περιορισμός των εξόδων διοίκησης συνέβαλε ουσιαστικά στο να διαμορφωθούν τα λειτουργικά έξοδα στο σύνολο τους οριακά μειωμένα σε σχέση με το 2014. Όμως η σημαντική υποχώρηση των μικτού κέρδους οδήγησε στη διαμόρφωση αρνητικών κερδών προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων & συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) κατά ποσό € 822 χιλ. έναντι κερδών € 3,2 εκατ. το 2014.
Τα αποτελέσματα της χρηματοοικονομικής και επενδυτικής λειτουργίας διαμορφώθηκαν ισχυρά αρνητικά καταγράφοντας ζημία € 1,6 εκατ. περίπου. Η ζημία αφορά κυρίως στην απομείωση της αξίας συμμετοχών του ομίλου σε εταιρίες που διαθέτει μειοψηφική συμμετοχή και που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας. Η επίδραση του αρνητικού αποτελέσματος της χρηματοοικονομικής και επενδυτικής λειτουργίας όπως και η διαμόρφωση δικαιωμάτων μειοψηφίας που ξεπερνούν τα € 700 χιλ. οδήγησε τα ενοποιημένα
αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ) στο να διαμορφώσουν ζημία ύψους € 4,1 εκατ. έναντι ζημιών ύψους € 1,7 εκάτ. το 2014.
Κεφαλαιακή διάρθρωση
Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου στις 31.12.2015 ανήλθαν € 42,3 εκατ. Παρά την υποχώρηση του ύψους των ιδίων κεφαλαίων στις 31.12.2015 η Εταιρεία και ο όμιλος εξακολουθεί να διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση με σημαντικό ύψος ιδίων κεφαλαίων και περιορισμένες υποχρεώσεις, εκ των οποίων οι δανειακές εξαντλούνται στο υπόλοιπο της χρηματοδοτικής μίσθωσης για την αγορά του κτιρίου που στεγάζεται η έδρα της Εταιρείας. Το σημαντικό ύψος των ιδίων κεφαλαίων, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες δανειακές υποχρεώσεις και τις περιορισμένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης παρέχουν προστασία για την Εταιρεία αναφορικά με τους κινδύνους που προκύπτουν από την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Ο σχετικός δείκτης ξένα/ίδια κεφάλαια (σύνολο υποχρεώσεων/ίδια κεφάλαια) διαμορφώθηκε στις 31/12/2015 στο 0,16.
Ρύθμιση της αγοράς διαδικτυακής ψυχαγωγίας
Η εταιρεία Sporting Odds Ltd, θυγατρική εταιρεία του ομίλου της Gaming VC group, αδειοδοτημένη στην Αγγλία από την Βρετανική επιτροπή παιγνίων (Gambling Commission) και εκ των στρατηγικών συνεργατών του ομίλου Centric, έχει υπαχθεί εθελοντικά στο φορολογικό καθεστώς της μεταβατικής περιόδου της παραγράφου 12 του άρθρου 50 του ν. 4002/2011 και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα. Στην Κύπρο λειτουργεί βάσει του νόμου 106/2012.
Ο Ροδόλφος Οντόνι, Διευθύνων Σύμβουλος της Centric δήλωσε:
"Το 2015 ήταν αναμφισβήτητα μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Όμως ακόμα και με τις πιο αντίξοες συνθήκες προσπαθούμε πάντα να κοιτάμε μπροστά και να δημιουργούμε συνθήκες υγιούς λειτουργίας και ανάπτυξης.
Να εξελίσσουμε τις δραστηριότητες μας και να διερευνούμε τις όποιες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο των συμμετοχών μας.”
-
12:31 Κ. Χατζηδάκης: Δέκα διαφορετικές παρεμβάσεις που αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα
-
12:29 Το σενάριο που τρέμει ο Τραμπ: Τι θα συμβεί εάν το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώσει τους δασμούς του;
-
12:28 Γ. Κώτσηρας: Οι παρεμβάσεις στη ΔΕΘ συνιστούν μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση με οφέλη για όλους τους πολίτες
-
12:27 Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Ο ΠΟΥ τα εντάσσει στον κατάλογό του και ζητά να αυξηθεί ο ανταγωνισμός για να πέσουν οι τιμές
-
12:19 Γ. Γεραπετρίτης: Υπάρχουν συμφέροντα που δεν θα ήθελαν την ολοκλήρωση της διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου
-
12:16 Θ. Κοντογεώργης: Τα μέτρα στοχεύουν στην αύξηση των εισοδημάτων, στην ανάπτυξη και στο δημογραφικό
-
12:12 K. Πιερρακάκης: Προτιμάμε τις πατριωτικές φοροαπαλλαγές από τους "πατριωτικούς φόρους" Τσίπρα
-
12:01 Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ
-
12:00 Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος
-
11:57 Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέα δυναμική: Ο Προβλήτας 6 αναβαθμίζει το λιμάνι και την πόλη
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (35)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (25)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (11)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (9)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (6)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (4)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (4)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (3)
-
Ώρα αποτίμησης για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Το Μαξίμου μετράει τον αντίκτυπο των μέτρων (3)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (3)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
