Συνεχης ενημερωση
Ο Όμιλος Fourlis το 2015 παρουσίασε αύξηση πωλήσεων και αύξηση κερδοφορίας σε σχέση με το 2014.
Συγκεκριμένα οι συνεχιζόμενες δραστηριότητες λιανικής (ΙΚΕΑ, INTERSPORT) είχαν πωλήσεις € 413,3 εκατ. 4,5% αυξημένες σε σχέση με το 2014 (€ 395,5 εκατ.). Οι πωλήσεις στο σύνολο των δραστηριοτήτων έφθασαν τα € 414,4 εκατ., έναντι € 413,4 εκατ. το 2014.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 32,6 εκατ. έναντι € 25,9 εκατ. το 2014 αύξηση 25,9%.
Οι κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 2,5 εκατ. έναντι ζημιών € 9,1 εκατ. το 2014.
Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ήταν € 253 χιλ. έναντι ζημιών € 11,5 εκατ. το 2014.
Η λιανική οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (ΙΚΕΑ), παρουσίασε πωλήσεις € 279,5 εκατ. το 2015 αυξημένες κατά 4,4% σε σχέση με το 2014 (€ 267,7 εκατ.). Το EBITDA ανήλθε στα € 25,6 εκατ. έναντι € 19,7 εκατ. το 2014, ενώ παρουσίασε κέρδη προ φόρων € 4,6 εκατ. έναντι ζημιών € 1,1 εκατ. το 2014.
Το 4ο τρίμηνο ήταν αυξημένες κατά 6,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.
Σήμερα, λειτουργούν συνολικά 7 καταστήματα ΙΚΕΑ, 5 από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο, και ένα στη Σόφια Βουλγαρίας. Επίσης λειτουργούν 6 σημεία παραγγελιοληψίας προϊόντων ΙΚΕΑ στη Ρόδο, στην Πάτρα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στη Κομοτηνή και από τον Ιούλιο 2015 και στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας. Τέλος το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΙΚΕΑ (e-commerce) είναι σε πλήρη λειτουργία και στις τρείς χώρες Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο.
Στη λιανική αθλητικών ειδών (INTERSPORT), οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 5,6% σε σχέση με το 2014, στα € 129,2 εκατ. έναντι € 122,4 εκατ. το 2014.
Οι πωλήσεις του 4ου τριμήνου του 2015 παρουσίασαν αύξηση 4,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 στις 5 χώρες που δραστηριοποιείται η Intersport.
Η δραστηριότητα αθλητικών ειδών είχε EBITDA € 10,9 εκατ. σε σχέση με € 10,8 εκατ. το 2014, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 2,8 εκατ. έναντι κερδών € 4,3 εκατ. το 2014.
Ο Όμιλος Fourlis αριθμεί σήμερα 106 καταστήματα Intersport συνολικά, (Ελλάδα 47, Ρουμανία 28, Τουρκία 22, Βουλγαρία 5 και Κύπρο 4) έναντι 103 στο τέλος του 2014 και 6 καταστήματα The Athlete’s Foot (Ελλάδα 4, Τουρκία 2).
-
19:14 Ebury: Η Λαγκάρντ "ψαλιδίζει" τις προσδοκίες για νέες μειώσεις επιτοκίων
-
19:12 Πράσινα ταμπλό στις ευρωαγορές με φόντο την ΕΚΤ
-
19:04 Μπέργκαμ από Ρεβυθούσα: "Κλειδί" η Ελλάδα για τη μεταφορά αμερικανικού LNG στην Ευρώπη
-
18:57 Σύσκεψη για "Το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης" την Παρασκευή υπό τον Κ. Μητσοτάκη
-
18:41 Η Αργεντινή ενημέρωσε το ΔΝΤ ότι παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος spot
-
18:40 Σύσταση του Συνήγορου του Καταναλωτή προς ΖΕΝΙΘ και ΔΕΔΔΗΕ
-
18:28 Αλβανία: Η Diella -η υπουργός από Τεχνητή Νοημοσύνη- αναλαμβάνει τη διαχείριση των δημοσίων συμβάσεων
-
18:19 Ρωσία: Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Κρασνοντάρ για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου
-
18:18 Η Τουρκία κατέθεσε αίτημα συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SAFE
-
18:15 Pro Weeks: Τα πιο νόστιμα deals είναι στο efood
-
Το τοπ 5 των νησιών που προτίμησαν φέτος οι Έλληνες για διακοπές
-
Κοινοί λογαριασμοί και καταμερισμός τόκων μεταξύ συνδικαιούχων: Φορολογικές συνέπειες και κίνδυνος άτυπης δωρεάς
-
Η "απελπισμένη" στροφή της Ρωσίας: Ο αγωγός Power of Siberia 2 σηματοδοτεί υποταγή στην Κίνα
-
Το ελληνικό χρέος έως το 2040
-
Το χάσμα μεταξύ τιμής και αξίας θα κλείσει. Ώρα για δράση
-
Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% ικανοποιήθηκε λίγο ή καθόλου από τα μέτρα της ΔΕΘ
-
Νέος αναπτυξιακός νόμος: Οι ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η σημασία της σωστής καθοδήγησης
-
Πολωνικά ΜΜΕ: Το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο Artemis II έκανε περιπολία στον εναέριο χώρο της Πολωνίας
-
Η νέα ανθρωπογεωγραφία του Αρείου Πάγου: Οι 9 νέοι Αντιπρόεδροι, οι 19 Αρεοπαγίτες και οι 9 Αντεισαγγελείς
-
Το ευρωκοινοβούλιο αρνήθηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για τον Τσάρλι Κερκ
-
Το ελληνικό χρέος έως το 2040 (131)
-
Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 400 και πλέον πυραύλων αέρος-αέρος στη Φινλανδία (50)
-
Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητούν πέντε χώρες μετά τις εξελίξεις στην Πολωνία (46)
-
Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% ικανοποιήθηκε λίγο ή καθόλου από τα μέτρα της ΔΕΘ (35)
-
CNN: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε σοκ σε όλο το πολιτικό φάσμα (31)
-
Ο Πούτιν κάνει τη Ρωσία όλο και πιο υποτελή στην Κίνα (29)
-
Με διπλό μήνυμα σήμερα στην Αθήνα ο Αμερικανός κορυφαίος αξιωματούχος της ενέργειας (24)
-
Welt για Πολωνία: Πέντε ρωσικά drones πιθανότατα κατευθύνονταν προς βάση του ΝΑΤΟ (19)
-
WSJ: Ο Τραμπ τόνισε οργισμένα στον Νετανιάχου ότι η απόφαση για επίθεση στο Κατάρ δεν ήταν "σοφή" (17)
-
Αυστρία: Προς απαγόρευση της μαντίλας για κορίτσια κάτω των 14 ετών στα σχολεία (13)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
