Συνεχης ενημερωση
Το διοικητικό συμβούλιο της J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. ανακοινώνει ότι την 11/06/2007 η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. προέβη στην αγορά 23.324.453 μετοχών της ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε. από μετόχους και στελέχη αυτής έναντι τιμήματος ευρώ 1,67/μετοχή και συνολικού τιμήματος ευρώ 38.951.837 σε μετρητά αποκτώντας έτσι ποσοστό 47,37% επί του μετοχικού κεφαλαίου της.
Η προσφερθείσα αξία ανά μετοχή είναι κατά 10,8% υψηλότερη από τη μέση σταθμισμένη κατ΄όγκο συναλλαγών αξία ανά μετοχή, των τελευταίων 6 μηνών.
Λόγω της ανωτέρω συναλλαγής, η J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. υποχρεούται σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (ν.3461/2006) να προβεί εντός της νόμιμης προθεσμίας σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε.
Η συναλλαγή αποτελεί στρατηγικής σημασίας εξέλιξη για την J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. και την ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε., στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα.
Η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. ενισχύει ουσιαστικά την παρουσία της σε λιμενικά, περιβαλλοντολογικά και ενεργειακά έργα, όπου η ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε. έχει μακροχρόνια παρουσία και εμπειρία, ενδυναμώνει το χαρτοφυλάκιό της σε έργα παραχώρησης που αποτελούν ουσιαστική προτεραιότητα για την J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε., ενώ ισχυροποιεί και την παρουσία της J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. στο εξωτερικό με τα έργα της ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε. στη Ρουμανία και στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Παράλληλα, η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. αποκτά άμεση πρόσβαση στο έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε. ενώ η συναλλαγή αναμένεται να αποφέρει συνέργιες στην εκμετάλλευση των παγίων περιουσιακών στοιχείων των δύο εταιρειών, στο πλαίσιο του ανεκτέλεστου υπολοίπου τους ύψους περίπου 2,9 δισ. ευρώ.
Για την ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε., η οποία θα συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία της, η προσχώρηση στον Όμιλο της J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε., ενισχύει την παρουσία της στον κλάδο, σε μία περίοδο σημαντικών νέων έργων και βελτιώνει την διεκδίκηση νέων έργων στους τομείς της εξειδίκευσής της.
Πέρα από τη συμμετοχή της J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε., οι διοικήσεις των δύο εταιρειών βρίσκονται σε συζητήσεις για πιθανή συμμετοχή μετόχων και στελεχών της ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε. σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε, η οποία θα πραγματοποιηθεί με παραίτηση των υφιστάμενων μετόχων της επί των δικαιωμάτων προτίμησής τους. Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής θα ανέρχεται σε 5% - 7% επί του κεφαλαίου.
Σχετική συνοπτική παρουσίαση της συναλλαγής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. (www.jp-avax.gr).
Σύμβουλος της J&P-ABAΞ Α.Ε. για την συναλλαγή είναι η NBGI, ο βραχίονας επενδυτικής τραπεζικής του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.
-
05/09 Κ. Τσιάρας: Ιστορική ευθύνη της ΝΔ να οδηγήσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην επόμενη ημέρα
-
05/09 Συναγερμός στον Κολωνό: Ύποπτο αντικείμενο δίπλα σε κάδο απορριμμάτων
-
05/09 Πυρκαγιά στο Πετρωτό Δομοκού
-
05/09 Σ. Ζαχαράκη: "Ένα άλμα συντελείται ήδη στο δημόσιο σχολείο και στα πανεπιστήμιά μας"
-
05/09 Πτώση στη Wall μετά τα στοιχεία για την απασχόληση
-
05/09 DBRS: Επιβεβαίωσε το BBB για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας - Σταθερό το outlook
-
05/09 Κ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι με το παρελθόν - Εγώ είμαι με το μέλλον
-
05/09 Ο Τραμπ απειλεί με τιμωρητικούς δασμούς την ΕΕ για το πρόστιμο στην Google
-
05/09 Το πρακτορείο AP αμφισβητεί την εκδοχή του Ισραήλ για το πλήγμα στο νοσοκομείο Νάσερ
-
05/09 "Βουτιά" άνω του 2% για το πετρέλαιο μετά την αδύναμη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ
-
Ο τίτλος που θα γράψει ιστορία στον Large Cap
-
Τραμπ: Χάσαμε την Ινδία και τη Ρωσία από την πιο σκοτεινή Κίνα
-
Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή
-
Ριζική αναμόρφωση της φορολογικής κλίμακας
-
Rubicon: Η ελίτ μονάδα drones της Ρωσίας που αλλάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία
-
Δανία: Να εξετάσουμε την ένταξη στο ευρώ, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης - "Καμπανάκια" για Novo και δασμούς
-
Δυσαρέσκεια Μερτς: Δεν μπορούμε να ασκήσουμε αρκετή πίεση στον Πούτιν - Εξαρτόμαστε από τις ΗΠΑ
-
Είμαστε στημένοι για τριτοκοσμική χώρα
-
Δημογραφικό: Υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα;
-
Τι τζίρο κάνουν iPhone, iPad και MacBook στην Ελλάδα
-
Το μεγάλο στοίχημα της φετινής ΔΕΘ (79)
-
Ρωσία: Οι Ευρωπαίοι "εμποδίζουν" την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία (50)
-
Τραμπ: Χάσαμε την Ινδία και τη Ρωσία από την πιο σκοτεινή Κίνα (46)
-
Πούτιν: Δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα ήταν "νόμιμοι στόχοι" για επιθέσεις (41)
-
Δημογραφικό: Υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα; (41)
-
Από το Βελλίδειο η αντίστροφη μέτρηση Τσίπρα για το νέο κόμμα- Η ομιλία για την "Εθνική Πυξίδα" (23)
-
Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή (21)
-
Δυσαρέσκεια Μερτς: Δεν μπορούμε να ασκήσουμε αρκετή πίεση στον Πούτιν - Εξαρτόμαστε από τις ΗΠΑ (21)
-
Συνεχίζεται το "θρίλερ" με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου (20)
-
NBC: Ιδού το σχέδιο εγγυήσεων για την Ουκρανία με συμμετοχή των ΗΠΑ (18)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
