Συνεχης ενημερωση
Σε συνέχεια της από 10.6.2013 ανακοινώσεως της ALPHA BANK A.E. (εφεξής η "Τράπεζα”), αναφορικά με τους τελικούς όρους εισαγωγής και τα χαρακτηριστικά των Παραστατικών Τίτλων Δικαιωμάτων Κτήσεως Μετοχών (εφεξής τα "Warrants”) που εκδόθηκαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ν. 3864/2010 και την Π.Υ.Σ. 38/2012, σε συνδυασμό με την Π.Υ.Σ. 6/2013, η Τράπεζα ανακοινώνει ότι η ημερομηνία πέμπτης ασκήσεως (Τ) είναι η 10.12.2015. Ημερομηνία ενάρξεως καταχωρίσεως εντολών συμμετοχής στην άσκηση ορίζεται η 4.12.2015. Στον πίνακα που ακολουθεί παρατίθενται αναλυτικά τα στοιχεία πέμπτης ασκήσεως των Warrants:
ΣΤΟΙΧΕΙΑ WARRANT
|
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΘΕΝΤΩΝ WARRANTS ΣΕ ΙΣΧΥ |
1.141.747.967 |
|
|
|
|
|
|
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΣ |
10.6.2013 |
|
|
|
|
|
|
ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΩΣ ΕΝΤΟΛΩΝ |
4.12.2015 |
|
|
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ |
||
|
|
||
|
ΗΜ/ΝΙΑ ΠΕΜΠΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ (Τ) |
10.12.2015 |
|
|
|
|
|
|
ΗΜ/ΝΙΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΝΤΟΛΩΝ |
14.12.2015 |
|
|
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Τ+ 2) |
||
|
|
||
|
ΗΜ/ΝΙΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ |
15.12.2015 |
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η τιμή ασκήσεως των Warrants ή/και ο αριθμός των μετοχών που αντιστοιχεί σε αυτά αναπροσαρμόζονται αναλόγως σε περίπτωση εταιρικών πράξεων. Ως εκ τούτου, κατόπιν της αυξήσεως της ονομαστικής αξίας της μετοχής με μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων μετοχών (Reverse Split) και της συνακόλουθης μειώσεως της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής, σύμφωνα με την απόφαση της από 14.11.2015 Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της Τραπέζης, ο αριθμός των μετοχών που αντιστοιχεί σε κάθε Warrant και η τιμή της ασκήσεώς τους, αναμένεται να αναπροσαρμοσθούν, υπό όρους που θα ορισθούν σε νέα Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου. Οι επενδυτές θα ενημερωθούν σχετικά με την τιμή ασκήσεως και τον αριθμό των Μετοχών που αντιστοιχεί σε έκαστο Warrant με νεώτερη ανακοίνωση της Τραπέζης.
Διαδικασία Ασκήσεως των Warrants
Διευκρινίζεται ότι οι Επενδυτές πρέπει να απευθυνθούν στον Χειριστή του Λογαριασμού τους, στο Σύστημα Αΰλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) και να δώσουν τις εντολές ασκήσεως των Warrants από την 4.12.2015 έως και την 10.12.2015 (ημέρα Τ). Η ποσότητα των προς άσκηση Warrants θα πρέπει να είναι ελεύθερα διαθέσιμη στον Λογαριασμό του Επενδυτή, ενώ με την καταχώριση της εντολής ασκήσεως από τον Χειριστή στο Σ.Α.Τ., αυτή η ποσότητα δεσμεύεται για τους σκοπούς της διαδικασίας. Μία εντολή ασκήσεως Warrants δύναται να ακυρωθεί με εντολή που θα δώσει ο Επενδυτής στον Χειριστή του, έως και την ημέρα Τ. Σημειώνεται ότι, η έναρξη διαδικασίας ασκήσεως των Warrants δεν συνεπάγεται αναστολή διαπραγματεύσεώς τους στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.).
Πίστωση μετοχών
Ο διακανονισμός των εντολών ασκήσεως Warrants που καταχωρίσθηκαν στο Σ.Α.Τ. έως και την ημέρα Τ, δηλαδή η πίστωση των μετοχών που αντιστοιχούν στην άσκηση έναντι του αναλογούντος καταβληθέντος τιμήματος (αριθμός Warrants επί Πολλαπλασιαστή επί Τιμή Μετοχής τετάρτης ασκήσεως), θα γίνει την 14.12.2015 (ημέρα Τ+2). Η πίστωση τυχόν κλασματικών μετοχών, κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 3 της Πράξεως Υπουργικού Συμβουλίου Αρ. 38/19.11.2012 (ΦΕΚ Α’ 223) και σύμφωνα με τα οριζόμενα κατωτέρω, θα γίνει την
15.12.2015 (ημέρα Τ+3).
Άσκηση με μία εντολή στον ίδιο Χειριστή
Ο αριθμός των μετοχών που αντιστοιχούν στην άσκηση των Warrants είναι το γινόμενο της ποσότητας των ασκηθέντων Warrants επί τον πολλαπλασιαστή, στρογγυλοποιημένο στον πλησιέστερο κατώτερο ακέραιο αριθμό, την αξία των οποίων καταβάλλει ο κάτοχος των Warrants που ασκούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Χειριστή.
Άσκηση με πολλαπλές εντολές στον ίδιο Χειριστή Εφόσον υπάρχουν περισσότερες, της μίας, εντολές ασκήσεως για τον ίδιο κάτοχο
Warrants στον ίδιο Χειριστή, τυχόν κλασματικές μετοχές αθροίζονται και στη συνέχεια στρογγυλοποιούνται στον πλησιέστερο κατώτερο ακέραιο αριθμό, την αξία των οποίων καταβάλλει ο κάτοχος των Warrants που ασκούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Χειριστή.
Άσκηση μέσω πολλών Χειριστών
Σε περίπτωση που ο Επενδυτής κατέχει και ασκήσει Warrants μέσω περισσοτέρων του ενός Χειριστών, με μία ή πολλαπλές εντολές, τυχόν κλασματικές μετοχές που θα προκύψουν μετά τη διαχείριση των κλασματικών αξιών ανά Χειριστή (σύμφωνα με τα ως άνω), αθροίζονται και στη συνέχεια στρογγυλοποιούνται στον πλησιέστερο κατώτερο ακέραιο αριθμό, την αξία των οποίων καταβάλλει ο κάτοχος των Warrants που ασκούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Χειριστή του κατόχου με το υψηλότερο ποσοστό ασκηθέντων Warrants.
Οι εντολές ασκήσεως Warrants των Επενδυτών προς τους Χειριστές τους, περιλαμβάνουν και τα κλασματικά υπόλοιπα που ενδεχομένως προκύψουν κατά τα ανωτέρω. Οι Επενδυτές υποχρεούνται, συνεπώς, να καταβάλουν στους Χειριστές τους την αξία και των επιπλέον μετοχών που τυχόν προκύψουν από κλασματικά υπόλοιπα. Για την καταβολή της αξίας των επιπλέον μετοχών οι δικαιούχοι θα ενημερώνονται από τον αρμόδιο Χειριστή τους, η δε πίστωσή τους θα πραγματοποιείται σε λογαριασμό των δικαιούχων στον Χειριστή, στον οποίο κατέβαλαν την αξία τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι κ.κ. Mέτοχοι / Επενδυτές δύνανται να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρετήσεως Μετόχων της Τραπέζης (τηλ. 210 326 5546 , 210 326 5812 και 210 326 5814).
-
21:06 Βρετανία: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC μετά τις επικρίσεις για το μοντάζ σε ομιλία του Τραμπ
-
20:43 Βορίζια: Προφυλακίστηκαν τα τρία αδέλφια της οικογένειας Φραγκιαδάκη
-
20:21 ΗΠΑ: Το υπ. Μεταφορών προειδοποιεί ότι οι πτήσεις εσωτερικού θα μειωθούν δραστικά όσο συνεχίζεται το shutdown
-
20:00 Η "αραβική εκστρατεία" του Χακάν Φιντάν
-
19:56 Μ. Λαζαρίδης για συνέντευξη Σαμαρά: Τα ίδια φθαρμένα επιχειρήματα, με τον ίδιο γνώριμο και κουραστικό τρόπο
-
19:45 Κέρκυρα: Καταιγίδες πλήττουν το νησί - Κατέρρευσε τοιχίο και καταπλάκωσε αυτοκίνητα
-
19:35 Ν. Δένδιας: Η Πολεμική Αεροπορία αλλάζει εποχή με τεράστιες δυνατότητες - Στηρίζει κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνα και την πατρίδα μας
-
19:18 ΗΠΑ: Το Ιράν έστειλε 1 δισ. δολάρια στη Χεζμπολάχ
-
19:14 Ισραήλ: Ο στρατός παρέλαβε τα λείψανα που σύμφωνα με τη Χαμάς ανήκουν στον στρατιώτη Χαντάρ Γκόλντιν
-
18:46 Μετανάστευση: Η Βρετανία "δανείζεται" το μοντέλο της Δανίας
-
Τι σημαίνει σε χρήμα μια επιτυχής γεώτρηση στο Ιόνιο 2 που συμμετέχει η ExxonMobil - Πιθανά έσοδα άνω των 65 δισ. ευρώ
-
Εισόδημα 305 ευρώ το μήνα δηλώνουν οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες
-
Βορίζια: Από ζήλια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η βόμβα των Καργάκηδων - Θεωρούν τα εντάλματα σύλληψης... τίτλους τιμής
-
CNN: Σχεδόν αναπόφευκτη πια η πτώση του Ποκρόφσκ στους Ρώσους
-
Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα με Καρούζο, Έδραση - Ψαλλίδας, βιομηχανικά ακίνητα και ξενοδοχεία
-
Συγκοινωνίες Αθήνας: Ταλαιπωρία με άδεια τιμόνια και μισό εκατομμύριο χαμένα δρομολόγια
-
Η Ελλάδα στο top 10 των προορισμών που θέλουν να επισκεφτούν οι Ευρωπαίοι το χειμώνα
-
Χρησμοί και παρασκήνιο για το "κόμμα Καρυστιανού"
-
Νέα ρεκόρ στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Στο ιστορικό υψηλό των 5,7 δισ. ευρώ εκτιμώνται τα μερίσματα των εισηγμένων
-
Ξεκινά ο οδικός άξονας "Ιωάννινα – Κακαβιά"
-
Τι σημαίνει σε χρήμα μια επιτυχής γεώτρηση στο Ιόνιο 2 που συμμετέχει η ExxonMobil - Πιθανά έσοδα άνω των 65 δισ. ευρώ (39)
-
Ορθάνοιχτο ενδεχόμενο για νέο κόμμα από Α. Σαμαρά - "Η ΝΔ έχει μεταλλαχθεί και πλέον δεν αρέσει" (37)
-
Εισόδημα 305 ευρώ το μήνα δηλώνουν οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες (24)
-
Στις 3 η συνέντευξη του Α. Σαμαρά στον Αντέννα: "Ο Κ. Μητσοτάκης έχει μετατρέψει την Νέα Δημοκρατία σε ένα υβρίδιο σημιτικού ΠΑΣΟΚ με μπλε χρώμα (17)
-
CNN: Σχεδόν αναπόφευκτη πια η πτώση του Ποκρόφσκ στους Ρώσους (15)
-
Χρησμοί και παρασκήνιο για το "κόμμα Καρυστιανού" (15)
-
Βορίζια: Από ζήλια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η βόμβα των Καργάκηδων - Θεωρούν τα εντάλματα σύλληψης... τίτλους τιμής (11)
-
Συγκοινωνίες Αθήνας: Ταλαιπωρία με άδεια τιμόνια και μισό εκατομμύριο χαμένα δρομολόγια (11)
-
Ο Λαβρόφ δηλώνει έτοιμος να συναντήσει τον Ρούμπιο - Οι ΗΠΑ εξετάζουν πρόταση Πούτιν για έλεγχο των πυρηνικών όπλων (5)
-
Μετανάστευση: Η Βρετανία "δανείζεται" το μοντέλο της Δανίας (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ