Συνεχης ενημερωση
Παρά τη στάσιμη κατάσταση που επικρατεί διεθνώς στις αγορές ενεργειακών έργων και έργων υποδομής, με την εξαίρεση της Βορείου Αμερικής, ο Όμιλος Σωληνουργεία Κορίνθου πέτυχε να διατηρήσει τη θετική εικόνα των οικονομικών του μεγεθών και για τους εννέα πρώτους μήνες της τρέχουσας χρήσης. Προς αυτή την κατεύθυνση επηρέασαν αφενός έργα που αναλήφθηκαν στο εξωτερικό από τον Όμιλο κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014 και αφετέρου έργα υψηλού περιθωρίου κέρδους που εκτελούνται κατά τη διάρκεια του 2015.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Σωληνουργεία Κορίνθου κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 83,3% και διαμορφώθηκε σε 232,7 εκ. ευρώ από 126,9 εκ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014. Το μικτό περιθώριο του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 60,3 εκ. από 10,9 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου σημείωσαν επίσης αξιοσημείωτη αύξηση και ανήλθαν στο ύψος των 21,4 εκ. έναντι 1,2 εκ. ευρώ. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 10,1 εκ. ευρώ από ζημίες 4,9 εκ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ενισχύθηκαν σημαντικά και διαμορφώθηκαν σε κέρδη 8,9 εκ. ευρώ (κέρδη ανά μετοχή 0,0714 ευρώ) έναντι ζημιών 4,7 εκ. ευρώ (ζημίες ανά μετοχή 0,0376) το εννεάμηνο του 2014.
Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου Σωληνουργεία Κορίνθου κατά το εννεάμηνο του 2015 διαμορφώθηκε σε 150,8 εκ. ευρώ έναντι 107,7 εκ. ευρώ την 31/12/2014, κυρίως λόγω της υλοποίησης της νέας μονάδας κατασκευής σωλήνων χάλυβα μεγάλης διαμέτρου, καθώς και των αυξημένων αναγκών σε κεφάλαια κίνησης για τις μεγάλες παραγγελίες τις οποίες ανέλαβε η Σωληνουργεία Κορίνθου στα τέλη του 2014. Tα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου ανήλθαν την 30/09/2015 σε 152,6 εκ. ευρώ.
Η Σωληνουργεία Κορίνθου επίσης πρόσφατα ανακοίνωσε την ανάθεση από το Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG) της σύμβασης προμήθειας περίπου 270.000 τόνους χαλυβδοσωλήνων διαμέτρου 48'', σε συνεργασία με την Ιαπωνική Marubeni-Itochu Steel, που αφορά σε μήκος περίπου 495 χλμ του χερσαίου τμήματος του αγωγού στην Ελλάδα. Η ανάληψη του πολύ σημαντικού αυτού έργου επιβεβαιώνει τη θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου ανάμεσα στους σημαντικότερους προμηθευτές σωλήνων για τον κλάδο της ενέργειας παγκοσμίως.
Οι προοπτικές για το σύνολο της χρήσης 2015, αλλά και για το 2016, διαφαίνονται θετικές και ενισχύονται από την ανάληψη του έργου για τον ΤΑΡ, σε συνδυασμό με τη διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, τα ήδη αναληφθέντα έργα και τις επενδύσεις που έχει υλοποιήσει ή υλοποιεί η Σωληνουργεία Κορίνθου, όπως η μονάδα παραγωγής σωλήνων με τη μέθοδο LSAW, η μονάδα παραγωγής σωλήνων 24 μέτρων με τη μέθοδο του ERW/HFI και η αναβάθμιση των μονάδων εξωτερικής και εσωτερικής επένδυσης σωλήνων. Η εξασθένηση της τιμής του πετρελαίου αποτελεί όμως έναν παράγοντα που δύναται να επηρεάσει αρνητικά την πορεία των εργασιών του Ομίλου, καθώς μπορεί να καταστήσει ασύμφορη την εξόρυξή του και συνεπώς να αποτελέσει τροχοπέδη για ενεργειακά έργα.
Δημοσίευση στις 25 Νοεμβρίου 2015, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.
-
00:07 Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
00:06 Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
00:05 Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
00:04 Τα Πάντα Όλα ή Βάλτε τώρα που γυρίζει
-
00:03 Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
00:02 Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο"
-
00:01 Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
08/09 Γαλλία: Δεν θέλουμε τεχνοκράτη πρωθυπουργό, λέει η ακροδεξιά - Είναι οι "πιο ανίκανοι"
-
08/09 Κολομβία: Απελευθερώθηκαν 45 στρατιωτικοί που κρατούνταν αιχμάλωτοι σε περιοχή που ελέγχουν αντάρτες
-
08/09 Νέο ρεκόρ ο Nasdaq με τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων να κορυφώνονται
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Το Πεντάγωνο εγκαταλείπει την φιλοδοξία ανάσχεσης της Κίνας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (103)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (44)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (25)
-
Έπεσε η κυβέρνηση Μπαϊρού - Όλα τα βλέμματα στον Μακρόν με φόντο το νέο πολιτικό αδιέξοδο (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (21)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (16)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες (11)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
