Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 09-Νοε-2015 13:35

    Εθνική Τράπεζα: Ανακοίνωση

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2015

    Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. (Ο "ΠΡΟΣΦΕΡΩΝ") ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ: (1) ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ TOY ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, (2) ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (3) ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟΥ (ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ) ΚΑΙ (4) ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΟΣ.

    Ο Προσφέρων προβαίνει στην εν λόγω ανακοίνωση σε σχέση με τις προσκλήσεις που είχε προηγουμένως απευθύνει προς επιλέξιμους κατόχους (οι εν λόγω κάτοχοι, εφεξής, από κοινού, οι "Κάτοχοι Τίτλων" και καθένας ο "Κάτοχος Τίτλων") οποιωνδήποτε και όλων των ανεξόφλητων τίτλων που παρατίθενται στον πίνακα του παραρτήματος που έχει επισυναφθεί στην παρούσα (οι "Υφιστάμενοι Τίτλοι") προκειμένου να προσφέρουν (οι "Προσφορές" και κάθε μία χωριστά η "Προσφορά") τους Υφιστάμενους Τίτλους τους με αντάλλαγμα Νέες  0033661-0000350 ML:6720029.3 2 Μετοχές (όπως ορίζονται στο Ενημερωτικό Δελτίο της Προσφοράς) υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στο Ενημερωτικό Δελτίο της Προσφοράς.

    Σύγκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων
    Ο Προσφέρων ανακοινώνει ότι συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα στις 17 Νοεμβρίου 2015 για την έγκριση, μεταξύ άλλων, της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του Προσφέροντος (η "Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου"), η οποία περιλαμβάνει την προσφορά κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας €0,30 έκαστη στο μετοχικό κεφάλαιο του Προσφέροντος (οι "Νέες Μετοχές"), συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τοποθετήσεων εκτός της Ελληνικής Δημοκρατίας σε "θεσμικούς επενδυτές" (όπως ορίζονται στην Οδηγία περί Ενημερωτικού Δελτίου) και σε άλλους επιλέξιμους διεθνείς επενδυτές (η "Τοποθέτηση Θεσμικών Επενδυτών"), σε τιμή ανά Νέα Μετοχή ίση με την Τιμή Έκδοσης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία θα καθοριστεί σύμφωνα με τη διαδικασία βιβλίου προσφορών (book-building process) στο πλαίσιο της Τοποθέτησης Θεσμικών Επενδυτών. Σε συνάρτηση με την Τοποθέτηση Θεσμικών Επενδυτών, ο Προσφέρων θα ετοιμάσει ένα δελτίο προσφοράς (το "Διεθνές Έγγραφο Προσφοράς"). Ο Προσφέρων θα ετοιμάσει επιπλέον ένα ενημερωτικό δελτίο στα Ελληνικά (το "Ελληνικό Ενημερωτικό Δελτίο"), μεταξύ άλλων, για το σκοπό της Ελληνικής δημόσιας προσφοράς και την εισαγωγή και διαπραγμάτευση των Νέων Μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (η "Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς"). Ο Προσφέρων προτίθεται να ξεκινήσει την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου την ή μετά την 11η Νοεμβρίου 2015. Η ημερομηνία ολοκλήρωσης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (η "Ημερομηνία Ολοκλήρωσης ΑΜΚ" ή "Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Αύξησης") θα καθοριστεί σε ημερομηνία μετά την Προθεσμία Λήξης και θα υπόκειται σε σειρά προϋποθέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύγκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, οι Κάτοχοι Τίτλων μπορούν να ανατρέξουν στις ενότητες "Πρόσκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων" και "Σχέδια Αποφάσεων/Σχόλια Διοικητικού Συμβουλίου επί των Θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης", οι οποίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Προσφέροντος (www.nbg.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα και στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr). 

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ