Συνεχης ενημερωση
Η διοίκηση της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ με δ.τ. ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ INFOTECH ΑΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σήμερα, Τετάρτη 06 Ιουνίου 2007 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών , από τους κ.κ. Βασίλειο Α. Γκρίσιν, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας και Δημήτριο Γ. Παρθένη, εκτελεστικό μέλος ΔΣ της εταιρείας.
Τα κύρια αντικείμενα της εταιρικής παρουσίασης ήταν η παρουσίαση του αντικειμένου της εταιρείας, η ανάλυση των αποτελεσμάτων του έτους 2006, καθώς και του A΄ τριμήνου του 2007 σε εταιρική και ενοποιημένη βάση, η θέση του ομίλου στις αγορές που αυτός δραστηριοποιείται καθώς και το μελλοντικό πρόγραμμα ανάπτυξης του ομίλου.
Ο πρόεδρος του ΔΣ κ.Βασίλειος Α. Γκρίσιν έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της εταιρείας, ξεκινώντας από την πρώτη αντιπροσώπευση του βασικού προμηθευτή LIEBERT το 1979 και συνέχισε με αναφορές στο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο στηρίζεται κυρίως στους παρακάτω βασικούς πυλώνες:
* Θέση Leader στο Business Critical Continuity
* Turn-Key Solutions: Μελέτη-Εγκατάσταση-Συντήρηση
* Δυναμικό και έμπειρο Management
* Προσαρμογή Core Business σε νέες αγορές με υψηλές αναμενόμενες επενδύσεις σε τεχνολογία
* Επενδύσεις σε νέες δραστηριότητες (Real Estate) σε αγορές με υψηλά περιθώρια ανάπτυξης (Νότια & Ανατολική Ευρώπη)
* Επενδύσεις σε συναφείς δραστηριότητες (ΑΠΕ) με χαμηλό ρίσκο και υψηλές αναμενόμενες αποδόσεις.
Το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ κ. Δημήτρης Παρθένης παρουσίασε τους κύριους τομείς δραστηριότητας του ομίλου, τα προιόντα που αντιπροσωπεύει καθώς και την πελατειακή βάση της εταιρείας. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις επενδύσεις της εταιρείας στο Real Estate σε Βουλγαρία και Πολωνία καθώς και στο επιχειρηματικό πλάνο της δραστηριοποίησης του ομίλου στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Στη συνέχεια ανέλυσε τα οικονομικά στοιχεία του 2006 και του ? τριμήνου του 2007.
Το 2006 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έφτασε τα 11,6 εκ. ευρώ έναντι 8,8 εκ ευρώ το 2005, αυξήθηκε δηλαδή κατά 32%. Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 420 χιλιάδες ευρώ αυξημένα κατά 20% σε σχέση με το 2005.
Η πολύ καλή πορεία της εταιρείας οδήγησε στη διανομή αυξημένου, και φέτος, μερίσματος στα ευρώ 0,10/μετοχή (αύξηση 43% σε σχέση με το 2006)
Αντίστοιχα, στο ? τρίμηνο 2007 ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 118,8% σε σχέση με το ? τρίμηνο 2006, φθάνοντας τα 4,446 εκατ. Ευρώ. Τα κέρδη μετά τους φόρους, ανήλθαν σε 599 χιλ. ευρώ.
Τελειώνοντας ο κ. Παρθένης παρουσίασε τις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις του ομίλου για την επόμενη τριετία, οι οποίες επιγραμματικά είναι:
* Ανάπτυξη του Core Business σε νέες αγορές με αυτόνομη ανάπτυξη και εξαγορές
* Αναζήτηση Real Estate ευκαιρίων στις υπάρχουσες και νέες αγορές
* Στόχευση σε λοιπές Βαλκανικές χώρες (Ρουμανία, Σερβία) και χώρες της Αν. Ευρώπης (χώρες Βαλτικής, Ουκρανία)
* Ενέργεια: Υλοποίηση του τρέχοντος business plan και αναζήτηση νέων ευκαιριών και στρατηγικών εταίρων (Ελλάδα & Βουλγαρία)
* Εισαγωγή της θυγατρικής ALPHA GRISSIN INFOTECH BG AD στο χρηματιστήριο της Σόφιας
* Δημιουργία εταιρίας στη Βουλγαρία με βασικό αντικείμενο την εκμετάλλευση των κοινοτικών πλαισίων στήριξης της Ε.Ε & των ΑΠΕ
* Περαιτέρω επέκταση στην αγορά του οικιακού κλιματισμού
Η εταιρική παρουσίαση της ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ INFOTECH ΑΕ είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της εταιρίας (www.alphagrissin.gr) και στην ιστοσελίδα του Χρηματισηρίου Αθηνών.
-
22:37 Ένταση στη συνάντηση Στάρμερ-Χέρτζογκ: Ειπώθηκαν σκληρά πράγματα, λέει ο Ισραηλινός πρόεδρος
-
22:24 ΗΠΑ: Πυροβολισμοί εναντίον του ακροδεξιού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα
-
22:05 Σ. Φάμελλος από ΔΕΘ: To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα
-
21:48 Κοντά στα ιστορικά υψηλά ο χρυσός με το βλέμμα στα επιτόκια της Fed
-
21:47 Πρωθυπουργός Κατάρ: "Κρατική τρομοκρατία" η επίθεση του Ισραήλ στη Ντόχα - Θα υπάρξει απάντηση
-
21:36 Ρωσία: Χρησιμοποίησε drones - "δολώματα" για να εισέλθει στον εναέριο χώρο της Πολωνίας; Τι γνωρίζουμε για τα Gerbera
-
21:17 Νετανιάχου προς Κατάρ: "Απελάστε τους τρομοκράτες ή οδηγήστε τους ενώπιον της δικαιοσύνης"
-
20:54 Ν. Πασχάλη (Eurobank): Η μεγαλύτερη δράση ΕΚΕ στη χώρα, με €400 εκατ. από τις 4 τράπεζες για το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου"
-
20:50 Ζελένσκι: Ανάγκη κοινής αντιαεροπορικής άμυνας και αποτελεσματικής "ασπίδας" για την Ευρώπη
-
20:30 Οι προβλέψεις για την πορεία των επιτοκίων - Τι δείχνει το euribor
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τραγωδία στα Τέμπη: Οι οικογένειες Πλακιά ζητούν κακουργηματικές διώξεις σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (183)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (42)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (40)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (25)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (22)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (14)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (11)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου που ζήτησε "φακελάκι" (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
