Συνεχης ενημερωση
Η Α.Ε. κ. David Pearce, Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, συνοδευόμενος από ανώτατους αξιωματούχους της Πρεσβείας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Intracom.
Ο Πρέσβης κ. Pearce είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ιδρυτή και βασικό μέτοχο των ομίλων Intracom και Intralot και τους επικεφαλής των εταιρειών του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων του Δρ Δημήτρη Κλώνη (Προέδρου της Intracom Holdings), του κ. Κωνσταντίνου Κόκκαλη (CEO της Intracom Holdings), του κ. Σωκράτη Σ. Κόκκαλη (Αναπληρωτή CEO του ομίλου Intralot), του κ. Πέτρου Σουρέτη (CEO της Intrakat), του κ. Αλέξανδρου Μάνου (CEO της Intrasoft International) και του Δρ Γιώργου Τρουλλινού (CEO της IDE-Intracom Defense Electronics).
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρέσβης κ. Pearce είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας της Intracom και της Intralot. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των δύο ομίλων ανά τον κόσμο, εστιάζοντας στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, τις οποίες ο όμιλος Intracom ξεκίνησε πριν από 20 και πλέον χρόνια, αναπτύσσοντας στρατηγικές συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με τις εταιρείες Raytheon, Boeing, IBM και Oracle.
Περαιτέρω, στον τομέα των αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων, η IDE συμμετέχει ενεργά σε βιομηχανικά προγράμματα συνεργαζόμενη με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου στις ΗΠΑ, απασχολώντας στα προγράμματα αυτά περισσότερους από 200 υψηλά εξειδικευμένους εργαζόμενους και αναθέτοντας παράλληλα σημαντικό υποκατασκευαστικό έργο και σε άλλες ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου. Η IDE έχει διακριθεί για την ποιότητα και τις επιδόσεις της, για 4η συνεχόμενη χρονιά, κερδίζοντας το Βραβείο Διακεκριμένου Συνεργάτη 3 αστέρων που απονεμήθηκε από την Raytheon Integrated Defense Systems, ενώ οι ετήσιες εξαγωγές της IDE στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 6% των ετήσιων ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ.
Οι επικεφαλής του ομίλου συζήτησαν επίσης με τον Πρέσβη για την επένδυση και τις δραστηριότητες της Intralot στις ΗΠΑ, η οποία έχει πλέον 24% μερίδιο αγοράς των συμβάσεων για online συστήματα λοταριών των ΗΠΑ, 110.000+ τερματικά λιανικής που καλύπτουν πληθυσμό 60 εκατομμυρίων, ενώ περισσότεροι από 400 επαγγελματίες τεχνολογιών στο Κέντρο Καινοτομίας της Intralot στην Αθήνα εργάζονται για την υποστήριξη των έργων στις ΗΠΑ.
-
15:22 Ν. Ανδρουλάκης: "Δεν θα επιτρέψουμε να σβήσει η φωνή της Θεσσαλονίκης από τη ΔΕΘ"
-
15:16 Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση "θίγει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη με πολιτικά κίνητρα"
-
15:14 Ισραήλ: Ο στρατός έλαβε αναφορά για πυροβολισμούς στα σύνορα με την Ιορδανία
-
15:13 BriQ Properties: Άνω του 5% το ποσοστό της Alpha Asset Management
-
15:06 Βρετανία: Επέστρεψε στη Γαλλία τον πρώτο μετανάστη βάσει της συμφωνίας "ένας μέσα ένας έξω"
-
15:06 Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας- Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
-
15:04 ΣΕΒ: Επιχειρηματικό Roundtable για την Τεχνητή Νοημοσύνη - Η Ελλάδα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού διαλόγου
-
15:03 Λευκός Οίκος: Η απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια είναι ένα καλό πρώτο βήμα
-
14:49 Τουρκικό ΥΠΑΜ σε Κύπρο: Οι προσπάθειες εξοπλισμού από το Ισραήλ υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα
-
14:44 FT: Η ExxonMobil δεν σχεδιάζει να επιστρέψει στη Ρωσία
-
Τουρκική προσπάθεια κατοχύρωσης τετελεσμένων - Ελληνική αποφασιστική απάντηση
-
Το θηρίο της ενέργειας και ο κολοσσός του real estate
-
Καμπανάκι του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας: Μειώνονται τα αποθέματα αερίου και πετρελαίου – Τι σημαίνει για τα κοιτάσματα της Κρήτης
-
Σε... "πανελλαδικές εξετάσεις" και οι δικηγόροι - Για να αποκτήσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
-
Οι ισχυρισμοί Χ. Μπουτσικάκη (EAΣ) για τη "βόμβα" στο Λαύριο και τα αμείλικτα ερωτήματα του Capital.gr
-
Γιατί η Ρωσία θέλει να αγοράσει τους S-400 που είχε πουλήσει στην Τουρκία - Οι "παρενέργειες" στη Μέση Ανατολή
-
Διπλασιάστηκαν οι τιμές των ακινήτων στην Αττική από το 2017 έως σήμερα
-
Ο πληθωρισμός είναι καλό ή κακό πράγμα;
-
Αμερικάνοι και Βρετανοί τουρίστες δίνουν το υψηλότερο "σκορ" στους ελληνικούς προορισμούς
-
Ά. Διαμαντοπούλου: Να δοθεί στην δημοσιότητα η επιστολή αποχώρησης του Αν.Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ
-
Ο πληθωρισμός είναι καλό ή κακό πράγμα; (94)
-
ΗΠΑ: Εκτός αέρα η εκπομπή του Τζίμι Κίμελ εξαιτίας μονολόγου του για τη δολοφονία Κερκ - Τραμπ: "Εξαίρετη είδηση" (30)
-
"Είμαι μέλος του ISIS - Ο Μοχάμεντ μου έδινε 100 ευρώ για κάθε φωτιά που έβαζα", ομολόγησε ο 32χρονος Παλαιστίνιος (20)
-
Διπλασιάστηκαν οι τιμές των ακινήτων στην Αττική από το 2017 έως σήμερα (14)
-
Για ένα εθνικό πρόβλημα όπως το δημογραφικό λεφτά βρίσκονται - Μυαλό και ενδιαφέρον είναι δύσκολο να βρεθούν (12)
-
Οι ισχυρισμοί Χ. Μπουτσικάκη (EAΣ) για τη "βόμβα" στο Λαύριο και τα αμείλικτα ερωτήματα του Capital.gr (10)
-
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ - Μπόνους αποδοτικότητας στο τακτικό προσωπικό (8)
-
Καμπανάκι του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας: Μειώνονται τα αποθέματα αερίου και πετρελαίου – Τι σημαίνει για τα κοιτάσματα της Κρήτης (8)
-
Από τον Malcolm X στον Τσάρλι Κιρκ (6)
-
Β. Κικίλιας: Οι ΗΠΑ παράγουν LNG και η Ελλάδα με τον πανίσχυρο στόλο της μπορεί να το μεταφέρει σε όλο τον κόσμο (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
