Συνεχης ενημερωση
Η Εταιρεία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι με την απ' αριθμ. 1593 / 10.4.2014 απόφαση του Δ.Σ. του ΧΑ, οι μετοχές της Εταιρείας μεταφέρθηκαν στην κατηγορία "Επιτήρησης".
Η ανωτέρω απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της υπ' αριθμ. Πρωτ. 4452 / 14.4.2014 ανακοίνωσης του Δ.Σ. της Εταιρείας κατά οποία απάντησε στην υπ' αριθμ. Πρωτ 1386 / 31.3.2014 επιστολή – ερωτήματα του ΧΑ.
Κατόπιν αυτού:
1. Εντός του α' εξαμήνου του 2015, το Ελληνικό Δημόσιο προέβη σε συμψηφισμό των οφειλών της Εταιρείας προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, ποσού 5.200.000 ευρώ περίπου, με απαιτήσεις της Εταιρείας, με αποτέλεσμα η Εταιρεία να μην εμφανίζει πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές και να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη.
Αναφορικά με τις δανειακές υποχρεώσεις της προς την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 850 χιλ. ευρω περίπου, οι οποίες είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες λόγω μη ύπαρξης δυνατότητας εξυπηρέτησής τους από την Εταιρεία και ευρίσκετο σε διαδικασία ρύθμισης των εν λόγω οφειλών, η Εταιρεία επέτυχε την ρύθμιση αυτή εντός του Ιουνίου του 2015.
2. Μετά την πραγματοποίηση του συμψηφισμού των οφειλών και με δεδομένο ότι η Εταιρεία διαθέτει πλέον φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα θα επιδιώξει να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς για την ανάληψη έργων και υπεργολαβιών. Λόγω όμως της κρίσης που επικρατεί στην Ελλάδα όλες οι δημοπρατήσεις των έργων έχουν αναβληθεί.
Η Διοίκηση της Εταιρείας για τη χρήση του 2015 εντείνει τις προσπάθειές της για την είσπραξη των απαιτήσεων της και τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσής της, ώστε να μειωθούν σε ικανοποιητικό βαθμό οι υποχρεώσεις της, να αυξηθεί η ρευστότητά της και με τον τρόπο αυτό να μπορέσει να αποκτήσει ικανοποιητικό κεφάλαιο κίνησης για τη συνέχιση της λειτουργίας της.
Παράλληλα επιδιώκει συζητήσεις με στρατηγικούς επενδυτές, παρά το δυσμενές περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία και παρ' όλο που τούτο εντάθηκε με τις τελευταίες εξελίξεις της παραμονής ή όχι της Χώρας στην Ευρωζώνη και τα τεράστια τραπεζικά προβλήματα (capital controls), αυτή συνεχίζει τις προσπάθειές της.
Οι προθέσεις της Εταιρείας είναι πλέον να ενεργοποιηθεί σε έργα εκτός της Ελλάδας και επιλεκτικά εντός αυτής. Προς τούτο έχει στρέψει την προσοχή της το τελευταίο διάστημα για την σύναψη έργου ή υπεργολαβίας στο εξωτερικό.
-
12:22 Θ. Τρύφων: Η στρατηγική αξία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας για την οικονομία - Επενδυτικό πλάνο 1,8 δισ. ευρώ έως και το 2028
-
12:18 Μ. Κατρίνης: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν δίνουν λύση στα προβλήματα των πολιτών
-
12:08 Ρωσία μετά τις απειλές Τραμπ: Οι κυρώσεις ποτέ δεν θα μας αναγκάσουν να αλλάξουμε πορεία
-
12:04 Αδ. Γεωργιάδης: Από το 2026 θα ενταχθούν στην κατηγορία για βαρέα και ανθυγιεινά οι νοσηλευτές
-
12:02 Η DKG Development ολοκλήρωσε έργα ανακατασκευής στο Δημαρχείο Μοσχάτου-Ταύρου
-
11:58 Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα θέλει να μειώσει φόρους - Είναι πλέον από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ΕΕ
-
11:50 Καλάβρυτα: Συνελήφθη ηγούμενος μονής που προσπάθησε να πουλήσει 17 βυζαντινές εικόνες
-
11:50 ΕΚΤ: Τέλος οι μειώσεις επιτοκίων; Πέντε ερωτήματα που απασχολούν τις αγορές εν όψει της συνεδρίασης της Πέμπτης
-
11:36 Το Πεντάγωνο εγκαταλείπει την φιλοδοξία ανάσχεσης της Κίνας
-
11:36 Ιαπωνία: Πρώην ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μετά την παραίτηση του Σιγκέρου Ισίμπα
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
Κερδοφορία και ανάπτυξη σε νέα ρεκόρ
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα
-
Το φορολογικό σύστημα ακυρώνει την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
Τα φλαμίνγκο της Ουκρανίας απειλούν την ενδοχώρα της Ρωσίας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (50)
-
Και πάλι όλοι μαζί (11)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (8)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (7)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (7)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (5)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (5)
-
Live η εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ - Κ. Πιερρακάκης: Μεταρρύθμιση για δημογραφικό και μεσαία τάξη - Κατάργηση προσωπικής διαφοράς και φοροελαφρύνσεις (4)
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας) (4)
-
Όλα για την πολιτική... (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
