Συνεχης ενημερωση
ΑΥΞΗΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ KLEEMANN ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
Με κερδοφορία και βελτιωμένα μεγέθη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο έκλεισε το εξάμηνο για τον Όμιλο Kleemann.
Συγκεκριμένα, o κύκλος εργασιών του Ομίλου για το εξάμηνο ανήλθε σε 47,9 εκ ευρώ από 40,3 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 18,9%. Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση κατά 84,2%, πιο συγκεκριμένα ανήλθαν στα 2,1 εκ. ευρώ, από 1,1 εκ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2014.
Το EBITDA του Ομίλου ανέρχεται σε 3,6 εκ. ευρώ από 2,7 εκ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2014. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και μη ελεγχόμενα δικαιώματα, ανήλθαν σε 1,5 εκ ευρώ από 0,8 εκ ευρώ στο περσινό εξάμηνο.
Επιπρόσθετα, ο δείκτης συνολικών ιδίων κεφαλαίων προς υποχρεώσεις είναι υψηλός και ανέρχεται σε 1,85 ενώ τα διαθέσιμα είναι υψηλότερα των δανείων κατά 2,6 εκ ευρώ. Η επίδοση αυτή επιβεβαιώνει την σταθερότητα της χρηματοδοτικής αυτάρκειας του Ομίλου και την υγιή οικονομική του κατάσταση ενώ παράλληλα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργική του ανάπτυξη στο μέλλον.
Όσον αφορά τις διοικητικές εξελίξεις, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, ο Όμιλος μέσα στο 2015 προχώρησε σε ίδρυση δύο εμπορικών θυγατρικών εταιριών στην Κροατία και τη Γερμανία ενώ προχώρησε και σε εξαγορά εμπορικής εταιρείας στην Αυστραλία με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της παρουσίας του στις αγορές αυτές. Ο Όμιλος πλέον, έχει παρουσία μέσω θυγατρικών και γραφείων αντιπροσώπευσης σε 15 χώρες, το ποσοστό διεθνών πωλήσεων του ομίλου ανέρχεται σε 88% από 85% την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ο συνολικός αριθμός εργαζομένων έχει αυξηθεί σε 1.109 άτομα από 1.032 άτομα στις 31 Δεκεμβρίου 2014.
Η διοίκηση για το 2015 αναμένει περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων, με διατήρηση της υγιούς ρευστότητας του Ομίλου, έχοντας ως βασικό άξονα τη διεθνή επέκτασή του και την διείσδυσή του σε αγορές που εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης.
-
21:48 Κοντά στα ιστορικά υψηλά ο χρυσός με το βλέμμα στα επιτόκια της Fed
-
21:47 Πρωθυπουργός Κατάρ: "Κρατική τρομοκρατία" η επίθεση του Ισραήλ στη Ντόχα - Θα υπάρξει απάντηση
-
21:36 Ρωσία: Χρησιμοποίησε drones - "δολώματα" για να εισέλθει στον εναέριο χώρο της Πολωνίας; Τι γνωρίζουμε για τα Gerbera
-
21:17 Νετανιάχου προς Κατάρ: "Απελάστε τους τρομοκράτες ή οδηγήστε τους ενώπιον της δικαιοσύνης"
-
20:54 Ν. Πασχάλη (Eurobank): Η μεγαλύτερη δράση ΕΚΕ στη χώρα, με €400 εκατ. από τις 4 τράπεζες για το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου"
-
20:50 Ζελένσκι: Ανάγκη κοινής αντιαεροπορικής άμυνας και αποτελεσματικής "ασπίδας" για την Ευρώπη
-
20:30 Οι προβλέψεις για την πορεία των επιτοκίων - Τι δείχνει το euribor
-
20:29 Κ. Μητσοτάκης: Το Final 4 επιστρέφει στην Ελλάδα - Δικαίωση των προσπαθειών της κυβέρνησής μας
-
20:24 Ματαρέλα για ένταση ΝΑΤΟ-Ρωσίας: "Κίνδυνος να εισέλθουμε σε σύρραξη ασύλληπτων διαστάσεων"
-
20:21 Η Γαλλία σε αναβρασμό
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (180)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (40)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (40)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (25)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (22)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (13)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (10)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου που ζήτησε "φακελάκι" (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
