Συνεχης ενημερωση
Η Εταιρεία "ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΛΙΜΠΑΡ. ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ PROFIL Α.Ε.", (εφεξής η "Εταιρεία"), στο πλαίσιο της δημοσίευσης των Ενδιάμεσων Οικονομικών Καταστάσεων της περιόδου 01.01.2015 – 30.06.2015, κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4 του κανονισμού του Χ.Α., ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την αντιμετώπιση των αιτίων που οδήγησαν στην υπαγωγή της στην κατηγορία επιτήρησης:
Η ανάκαμψη της Εταιρείας που ξεκίνησε στις αρχές του 2014, μετά την ολοκλήρωση της ριζικής αναδιοργάνωσης, συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και το Α' Εξάμηνο του 2015. Παρά τη δυσμενή οικονομική και πολιτική συγκυρία, η Εταιρεία κατέγραψε σημαντική άνοδο των πωλήσεων και κέρδη σε επίπεδο EBITDA.
Ειδικότερα, κατά το Α' εξάμηνο του 2015:
Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 (7.357 χιλ. € έναντι 6.281 χιλ. €), ενώ η αύξηση σε σχέση με το Α' Εξάμηνο του 2013 ανέρχεται σε 57% (4.686 χιλ. €).
Τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) ανέρχονται σε 91 χιλ. €, έναντι ζημιών (-53) χιλ. € κατά το Α' Εξάμηνο του 2014. Ειδικότερα, το Β' Τρίμηνο της τρέχουσας περιόδου, τα EBITDA ανήλθαν σε +123 χιλ. € έναντι +28 χιλ. € την αντίστοιχη περίοδο του 2014.
Η βελτίωση που έχει επιτευχθεί γίνεται περισσότερο εμφανής από το γεγονός ότι η ζημία σε επίπεδο EBITDA κατά το Α' Εξάμηνο του 2013 ήταν (-1.050) χιλ. €.
Αν λάβουμε υπ' όψη μας την πτώση των διεθνών τιμών του χάλυβα, η οποία επέδρασε αρνητικά στο αποτέλεσμα λόγω της μείωσης του περιθωρίου στα υφιστάμενα αποθέματα, καθώς και την πολιτική αβεβαιότητα που ανέκοψε την ισχνή ανάπτυξη του 2014, οι λειτουργικές επιδόσεις της Εταιρείας αποδεικνύουν ότι η ανασυγκρότηση της ήταν επιτυχής. Η Διοίκηση της Εταιρείας εκτιμά ότι η επιχείρηση έχει αναδομηθεί σε νέες στέρεες βάσεις, που την καθιστούν ικανή να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται από την περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Οι μετοχές της εταιρίας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον αρθούν οι λόγοι ένταξης στην κατηγορία επιτήρησης, με βάση τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 3.1.2.6 του κανονισμού του ΧΑ.
Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Εταιρείας μεταφέρθηκαν στην κατηγορία Επιτήρησης από την συνεδρίαση της 11.09.2013, σύμφωνα με την από 05.04.2013 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.4 του κανονισμού του Χ.Α., επειδή οι λογιστικές ζημιές της χρήσεως που έληξε στις 31.12.2012 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρείας.
-
00:07 Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
00:06 ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
00:05 Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
00:04 Τεχνητή νοημοσύνη, ανάπτυξη και προκλήσεις
-
00:03 ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια
-
00:02 Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης είναι "πρόοδος";
-
00:01 Στυλιανός Γρηγοριάδης: Επαναπροσδιορίζοντας το fast casual dining στην Ελλάδα
-
00:01 Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία
-
04/11 AMD: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι πωλήσεις του γ' τριμήνου
-
04/11 Βουτιά 2% ο Nasdaq με τον τίτλο της Palantir να κατρακυλά 8% και την Nvidia 4%
-
Απρόσιτα τα καινούρια διαμερίσματα για τους περισσότερους Έλληνες αγοραστές
-
Πώς οι κινέζικοι κολοσσοί Shein και Temu απειλούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού εμπορίου
-
Μύθοι και αλήθειες για τα ΕΛΤΑ
-
Επόμενος Οικοδομικός Κανονισμός: 4 προτάσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες των Ελλήνων
-
Γιατί είναι κακή ιδέα η αυστηροποίηση των εξετάσεων των δικηγόρων
-
Απειλές Τραμπ για τη χρηματοδότηση της Νέας Υόρκης αν εκλεγεί δήμαρχος ο Μαμντάνι των Δημοκρατικών
-
Ανατροπές στον FTSE: Οι προσθήκες/διαγραφές και ποιοι μένουν "στην ουρά"
-
Χρηματιστήριο: Επιχείρηση άμυνας στις 2.000 μονάδες κόντρα σε εισαγόμενες πιέσεις
-
Ο Jeff Bezos πλουσιότερος κατά 10 δισ. δολάρια μετά τη συμφωνία Amazon - OpenAI
-
Κομισιόν: Η Ουκρανία έτοιμη να προχωρήσει προς την ένταξή της στην ΕΕ - "Αστερίσκος" για τη διαφθορά
-
Απρόσιτα τα καινούρια διαμερίσματα για τους περισσότερους Έλληνες αγοραστές (83)
-
Παραιτήθηκε ο CEO των ΕΛΤΑ Γρ. Σκλήκας με σαφείς προειδοποιήσεις: "Αν δεν εξυγιανθούν τα ΕΛΤΑ κινδυνεύει η μισθοδοσία των υπαλλήλων" (82)
-
Το αμφιλεγόμενο θέμα των "ευρωπαϊκών" επιδοτήσεων (50)
-
Μύθοι και αλήθειες για τα ΕΛΤΑ (39)
-
Έκρηξη σε πετροχημική μονάδα στη Μπασκορτάσταν της Ρωσίας (27)
-
"Μπαρούτι" η Κ.Ο. της ΝΔ για τα ΕΛΤΑ - Όλο το παρασκήνιο της μαζικής επίθεσης για το σχέδιο αναδιάρθρωσης και το κλείσιμο καταστημάτων (26)
-
Γιατί είναι κακή ιδέα η αυστηροποίηση των εξετάσεων των δικηγόρων (15)
-
Επόμενος Οικοδομικός Κανονισμός: 4 προτάσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες των Ελλήνων (12)
-
Π. Μαρινάκης: Άλλο πράγμα η παραίτηση Σκλήκα και άλλο η μεταρρύθμιση των ΕΛΤΑ - Η απόφαση έχει ληφθεί και θα εφαρμοστεί (9)
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ