Συνεχης ενημερωση
Η διοίκηση της "ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε." ανακοινώνει για το πρώτο εξάμηνο του 2015, αύξηση των πωλήσεων για τον Όμιλο κατά 19,9%, στα 94,0 εκατ. ευρώ έναντι 78,4 εκατ. ευρώ τoυ αντίστοιχου εξαμήνου του 2014. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στα 17,9 εκατ. ευρώ, έναντι 14,5 εκατ. ευρώ του 2014, σημειώνοντας αύξηση 23,4%. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), ανήλθαν σε 1,8 εκατ. ευρώ, έναντι 3,3 εκατ. ευρώ, του 2014, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 46,2 %. Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν στα 7,0 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6,8 εκατ. ευρώ του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση ζημιών κατά 3,7%. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα μείον 6,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6,5 εκατ. ευρώ του 2014, παρουσιάζοντας μείωση ζημιών κατά 3,9%.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις στο 6μηνο του 2015 αυξήθηκαν κατά 13,7%, στα 54,7 εκατ. ευρώ, έναντι 48,1 εκατ. ευρώ του 2014. Οι ζημίες προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 8,4 εκατ. ευρώ περίπου, αυξημένες σε σχέση με το 2014 (ζημίες 7,5 εκατ. ευρώ). Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα μείον 7,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,2 εκατ. ευρώ του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση ζημιών κατά 2,6%.
Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση συνεχίζετε, με συνέπεια την ασθενική διεθνή ζήτηση, ιδιαιτέρως στις αγορές των χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου και την κάμψη της ζήτησης του βιομηχανικού προφίλ στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα η συνεχιζόμενη δημοσιονομική κρίση και οι δυσοίωνες προοπτικές για την ομαλή επίλυση της κρίσης χρέους που ταλανίζει την χώρα (αλλά και γενικότερα την Ευρωζώνη) έχει ως συνέπεια την παρατεινόμενη πτώση της εγχώριας κατασκευαστικής και επισκευαστικής δραστηριότητας. Παρόλα αυτά η Μητρική Εταιρία και ο Όμιλος συνεχίζει την προσπάθεια αύξησης των εξαγωγών δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση της εμπορικής παρουσίας στη Ρωσία, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική καθώς επίσης και στην περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς στη Νοτιοανατολική και Δυτική Ευρώπη καθώς και στη Μέση Ανατολή. Για το πρώτο εξάμηνο του 2015 παρουσιάζετε αύξηση του κύκλου εργασιών και των μικτών κερδών (για τον Όμιλο) συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών του αλουμινίου διεθνώς σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Οι ποσότητες πώλησης κυμάνθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με τη συγκρίσιμη περίοδο. Ο Όμιλος όπως και η Εταιρία εξακολουθούν να παρουσιάζουν ζημιές, τόσο στα αποτελέσματα προ φόρων όσο και στα καθαρά αποτελέσματα, ως συνέπεια των ανωτέρω γεγονότων τα οποία οδηγούν σε πτώση της ζήτησης αλλά και σε ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων προβλέψεων για την κάλυψη επισφαλών απαιτήσεων.
Τονίζεται πως τα Στοιχεία και οι Πληροφορίες των Οικονομικών Καταστάσεων θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr) και της Εταιρίας (www.alumil.com) την Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015.
-
21:48 ΙΑΕΑ: Συμφωνία με το Ιράν για την επανεκκίνηση των επιθεωρήσεων στις πυρηνικές εγκαταστάσεις
-
21:43 Ιταλία (δημοσκόπηση): Tο κόμμα της Μελόνι εξασφαλίζει το 29,5% στην πρόθεση ψήφου
-
21:39 Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό λόγω προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed
-
21:34 Χτύπημα του Ισραήλ στο Κατάρ με στόχο τη Χαμάς
-
21:32 Μ.Λαζαρίδης: Κανένα υπόμνημα δεν έλαβε ο κ. Μυλωνάκης από σημαίνον στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ -Υπήρξε ένα άτυπο ενημερωτικό σημείωμα
-
21:22 Η Μέση Ανατολή στο έλεος του "εξαιρετισμού"
-
21:16 Στ. Παπασταύρου: Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο
-
21:02 Μερτς: "Ευελιξία" στη διαδικασία εγκατάλειψης των κινητήρων εσωτερικής καύση
-
21:01 Apple: Παρουσίασε το νέο iPhone 17, iPhone Air, Pro και Max
-
20:52 Νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας ο Σεμπαστιάν Λεκορνί
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (83)
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (72)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (39)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (18)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Στους 24 οι άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (16)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (11)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
