Συνεχης ενημερωση
Ο Ομιλος εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2007 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (I.F.R.S.).
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2007 σε 186,2 εκατ. Euro έναντι 135,4 εκατ. Euro το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006, σημειώνοντας αύξηση 37,5%. 
Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) διαμορφώθηκαν για το πρώτο τρίμηνο του 2007 σε 11,6 εκατ. Euro έναντι 27,7 εκατ. Euro για την αντίστοιχη περίοδο του 2006 μειωμένα κατά 58%. 
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 16,4 εκατ. Euro έναντι 33,5 εκατ. Euro για την αντίστοιχη περίοδο του 2006 μειωμένα κατά 51%. 
Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν πτώση κατά 32,4% και διαμορφώθηκαν σε 17,5 εκατ. Euro, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν για το πρώτο τρίμηνο του 2007 σε 16,1 εκατ. Euro έναντι 24,7 εκατ. Euro για την αντίστοιχη περίοδο του 2006 σημειώνοντας μείωση κατά 34,8%. 
Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή μειώθηκαν στα επίπεδα των 0,10 Euro έναντι 0,16 Euro για το αντίστοιχο διάστημα του 2006. 
Ειδικότερα: 
Για το πρώτο τρίμηνο του 2007 o κατασκευαστικός κλάδος του Ομίλου παρουσίασε κύκλο εργασιών 159,2 εκατ. Euro, αυξημένο κατά 35% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006. Τα λειτουργικά κέρδη (αποτελέσματα εκμετάλλευσης) διαμορφώθηκαν σε 4,3 εκατ. Euro και τα καθαρά κέρδη σε 2,5 εκατ. Euro, μειωμένα κατά 78% και 82% αντίστοιχα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2006. Η μείωση των αποτελεσμάτων του κατασκευαστικού κλάδου οφείλεται, όπως έχει τονιστεί κατ? επανάληψη, στα αυξημένα έξοδα για μελέτες και εγκατάσταση σε σημαντικά έργα του εξωτερικού, καθώς και για τη διεκδίκηση μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων έργων, τα οποία έχουν οδηγήσει στο υψηλότατο ανεκτέλεστο υπόλοιπο των 4,3 δις Euro, για την ΑΚΤΩΡ και τις θυγατρικές της. 
Ο κλάδος των Λατομείων παρουσίασε για το τρίμηνο αυτό κύκλο εργασιών 2,5 εκατ. Euro, λειτουργικά κέρδη 0,6 εκατ. Euro και καθαρά κέρδη 0,5 εκατ. Euro. 
Η συμμετοχή των παραχωρήσεων στα καθαρά κέρδη του Ομίλου το πρώτο τρίμηνο του 2007 ήταν 6,4 εκατ. Euro έναντι 4,7 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006. Οι συμβάσεις παραχώρησης αποτελούν βασική προτεραιότητα για τον Όμιλο της ΕΛΤΕΒ. Ήδη συμμετέχει με σημαντικό ποσοστό στην Αττική Οδό και τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, ενώ το χαρτοφυλάκιό τις διευρύνεται με την Υποθαλάσσια Σήραγγα Θεσσαλονίκης, τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, τον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός Κλειδί και τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα. Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό της σε Αττική Οδό, Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα θα διευρυνθεί περαιτέρω με τη συγχώνευση μέσω διάσπασης της ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Παράλληλα προχωράει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία εταιρίας παραχωρήσεων, 100% θυγατρικής, στην οποία η ΕΛΤΕΒ θα συγκεντρώσει όλες τις συμμετοχές της. 
Ο κλάδος της Ενέργειας και Περιβάλλοντος παρουσίασε για το πρώτο τρίμηνο του 2007 σημαντική αύξηση σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του πρώτου τριμήνου του 2006 με ενοποιημένα έσοδα ύψους 18,8 εκατ. Euro, λειτουργικά κέρδη 6,4 εκατ. Euro και καθαρά κέρδη 4,3 εκατ. Euro. Ο κλάδος αυτός παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή στα έσοδα και κέρδη του Ομίλου και κατ΄ επέκταση στην αξία του. 
Ο κλάδος της Ανάπτυξης Ακινήτων παρουσίασε για το πρώτο τρίμηνο του 2007 ενοποιημένα έσοδα της τάξης των 5,1 εκατ. Euro, λειτουργικά κέρδη 0,9 εκατ. Euro και καθαρά κέρδη 0,3 εκατ. Euro. Η στρατηγική της REDS εστιάζεται στα εξής: την επίτευξη ενδιάμεσων στόχων της συμφωνίας με την LSGIE για το ακίνητο της Κάντζας, την έκδοση οικοδομικών αδειών και την ολοκλήρωση των μισθώσεων του ακινήτου της Γυαλού, τη δυναμική επέκταση στο εξωτερικό με προτεραιότητα την Ρουμανία, καθώς και την ανάπτυξη οικιστικών συγκροτημάτων και κτιρίων γραφείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 481 χιλ. Euro έναντι 2,4 εκατ. Euro για το πρώτο τρίμηνο του 2006 μειωμένος κατά 79,7%. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε -224 χιλ. Euro, ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 84% διαμορφωμένα στα 253 χιλ. Euro. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν κατά 83,8% ήτοι 202 χιλ. Euro για το πρώτο τρίμηνο του 2007 έναντι 1,2 εκατ. Euro για το αντίστοιχο διάστημα του 2006. 
Η διοίκηση της εταιρείας για τη χρήση 2006 θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων μέρισμα αυξημένο σε σχέση με το 2005 κατά 2 λεπτά δηλαδή 0,18 ανά μετοχή. 
Για το σύνολο της χρήσης του 2007 αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 10% με διατήρηση των περιθωρίων κέρδους του 2006 για τον κατασκευαστικό κλάδο. 
- 
                                31/10 Ν. Κορέα: Η Β. Κορέα διαμηνύει ότι η αποπυρηνικοποίησή της είναι "όνειρο θερινής νυκτός"
- 
                                31/10 ΗΠΑ: Ομοσπονδιακό δικαστήριο ακύρωσε την απαίτηση απόδειξης υπηκοότητας στις εκλογές
- 
                                31/10 ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν επηρεάζεται η συνδεδεμένη ενίσχυση για το βαμβάκι
- 
                                31/10 Υπ. Ανάπτυξης για τα ηλεκτρικά πατίνια: "Ελπίζουμε ο κ. Δούκας να μάθει τις αρμοδιότητές του"
- 
                                31/10 Η Ουκρανία αποστέλλει ειδικές δυνάμεις στο πολιορκημένο Ποκρόβσκ
- 
                                31/10 Δικαστήριο διέταξε την κυβέρνηση να συνεχίσει το πρόγραμμα SNAP για την αγορά τροφίμων από τα φτωχά νοικοκυριά,
- 
                                31/10 Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την κατάργηση των κυρώσεων του Ceasar Act κατά της Συρίας
- 
                                31/10 Τραμπ: "Ο χριστιανισμός απειλείται στη Νιγηρία από τους ισλαμιστές"
- 
                                31/10 Ένταση στα Εξάρχεια - Τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί, 5 συλλήψεις
- 
                                31/10 Τραγωδία στο Ηράκλειο Κρήτης: Δύο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα
- 
                                Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                "Ανταρσία" Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας - Δεν άρουν τους περιορισμούς στο εμπόριο με την Ουκρανία
- 
                                Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                Στη φυλακή ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ που είχε "ξεχάσει" να αποδώσει ΦΠΑ πολλών χιλιάδων ευρώ
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen
- 
                                Πρόταση της ΕΕΝ για ελληνικά πολεμικά πλοία στο πρόγραμμα SAFE
- 
                                FT: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη μετά τις ακραίες απαιτήσεις του Πούτιν - Ένταση στο τηλεφώνημα Ρούμπιο-Λαβρόφ
- 
                                Κ. Πιερρακάκης: Η κυβέρνηση έχει δώσει στα ΕΛΤΑ πάνω από 250 εκατ. ευρώ - Η λίστα με τα 204 καταστήματα που κλείνουν
- 
                                Νέα τραπεζική διόρθωση στο Χρηματιστήριο με επιπλέον πίεση από HelleniQ Energy
- 
                                Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια ακίνητο της οικογένειας Μαλαματίνα στη Μύκονο
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο (111)
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης (68)
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια! (31)
- 
                                ΕΥΔΑΠ: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας – Οι αλλαγές και τα επόμενα βήματα (15)
- 
                                Ανακοίνωση ΕΛΤΑ: Κανένας Έλληνας δεν θα μείνει χωρίς ταχυδρόμο και κανένα νησί χωρίς κατάστημα (10)
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen (10)
- 
                                Η μαζική αμφισβήτηση ελέγχων και προστίμων της εφορίας - Πόσοι προσφεύγουν και πόσοι δικαιώνονται (8)
- 
                                Κ. Πιερρακάκης: Η κυβέρνηση έχει δώσει στα ΕΛΤΑ πάνω από 250 εκατ. ευρώ - Η λίστα με τα 204 καταστήματα που κλείνουν (7)
- 
                                Eurostat: Στο 1,7% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο στην Ελλάδα - Ο πέμπτος χαμηλότερος στην ευρωζώνη (7)
- 
                                Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη του "Ευαγγελισμού" - Έξι συλλήψεις για την επίθεση κατά Βορίδη (7)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
