Συνεχης ενημερωση
H εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. υπενθυμίζει στο Επενδυτικό Κοινό ότι την 9/12/2013, σε εκτέλεση της από 6/12/2013 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, εξέδωσε Ομολογιακό Δάνειο, ποσού 68.300.000,00 €, εν μέρει μετατρέψιμο και εν μέρει ανταλλάξιμο, το οποίο κάλυψε πλήρως η εταιρεία York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. στη διάρκεια του 2014 και σε εφαρμογή των προβλέψεων της συμφωνίας με τον ομολογιούχο δανειστή York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l. , αποπλήρωσε τμήμα του Ομολογιακού Δανείου ίσο με το ποσό των 25.000.000,00 €.
Με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή την 4/12/2014 η εταιρεία York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l. απέκτησε 5.133.174 μετοχές της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., σε μερική εξόφληση ομολογιών του προαναφερθέντος Ομολογιακού Δανείου, συνολικής ονομαστικής αξίας 14.000.000,00 € .
Την 27η Μαρτίου 2015 το Δ.Σ. της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., κατόπιν σχετικού αιτήματος του Ομολογιούχου και σε μερική εξόφληση 140 ομολογιών του προαναφερθέντος Ομολογιακού Δανείου, συνολικής ονομαστικής αξίας 14.000.000,00 €, αναπροσάρμοσε το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας με την έκδοση 5.765.117 νέων μετοχών.
Ο Ομολογιούχος με το από 24/6/2015 σχετικό αίτημά του ζήτησε τη εξόφληση 140 ομολογιών, συνολικής ονομαστικής αξίας 14.000.000,00 €, προσαυξημένων με τους τόκους της περιόδου κατοχής, ως εξής:
50% θα μετατραπεί σε νέες μετοχές της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το υπόλοιπο 50% θα ανταλλαγεί με μετοχές της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., κυριότητας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
Μετά την μερική ως άνω εξόφληση, το υπολειπόμενο ανεξόφλητο κεφάλαιο του ομολογιακού δανείου ανέρχεται σε 1.300.000,00 €, διαιρούμενο σε 13 ομολογίες.
Σε υλοποίηση του αιτήματος του Ομολογιούχου και, σύμφωνα με την από 29/6/2015 απόφαση του Δ.Σ. για την αναπροσαρμογή του Μετοχικού Κεφαλαίου, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3α του ΚΝ2190/20, θα εκδοθούν 2.917.063 νέες μετοχές της Εταιρείας οι οποίες, μετά την ολοκλήρωση του εν λόγω εταιρικού μετασχηματισμού, θα αποτελούν ποσοστό 2,8281% του νέου συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Οι νέες μετοχές έχουν ονομαστική αξία 0,57 € και τελική τιμή διάθεσης 2,468 € και ως εκ τούτου το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας θα αυξηθεί κατά 1.662.725,91 € και ποσό 5.538.060,94 € θα μεταφερθεί στον ειδικό λογαριασμό αποθεματικού "διαφορά έκδοσης μετοχών υπέρ το άρτιον"
Επίσης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., θα μεταβιβάσει στον Ομολογιούχο 1.668.005 μετοχές της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε , από το χαρτοφυλάκιό της.
Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών, ο μέτοχος York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l. θα κατέχει πλέον ποσοστό 17,26% στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και 9,24% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.
Η Εταιρεία θα προβεί σε νεότερες ανακοινώσεις, όπως προβλέπεται από το σχετικό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.
-
16:31 Πούτιν: Προετοιμασία για πιθανές δοκιμές πυρηνικών όπλων - Αν το κάνουν οι ΗΠΑ, θα το κάνει και η Ρωσία
-
16:24 Γαλλία: Ξεκινά η διαδικασία διακοπής λειτουργίας της πλατφόρμας Shein
-
16:20 Δολοφονία Λυγγερίδη: Διακόπηκε για τις 25/11 η δίκη για εγκληματική οργάνωση
-
16:15 Σερβία: Ο ΟΗΕ καταγγέλλει αδράνεια της δικαιοσύνης έναν χρόνο μετά την τραγωδία του Νόβι Σαντ
-
16:07 Παρέμβαση βουλευτών της ΝΔ για τις τιμές ρεύματος: Ζητούν αλλαγές στο target model και μέτρα για βιομηχανία και νοικοκυριά
-
16:04 Βορίζια: Συνελήφθη συγγενής του 39χρονου νεκρού - Με τρία είδη όπλων έγινε το μακελειό
-
16:00 H νέα μορφή του Ταμείου Ανάκαμψης μετά την αναθεώρηση που έστειλε η Αθήνα στις Βρυξέλλες
-
15:57 Η "Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε." μετονομάζεται σε "Y/KNOT Invest A.E."
-
15:48 Κρ. Χατζημηνάς (ΕΕΝΕ): Χρειάζεται επιθετική πολιτική για την αύξηση του ΑΕΠ και της παραγωγικότητας
-
15:46 Ο Τραμπ ζήτησε κανόνα απλής πλειοψηφίας στη Γερουσία για να τελειώσει το shutdown - "Αρνητικά τα αποτελέσματά μας στις εκλογές"
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026
-
Ποια είναι τα φαβορί για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών -Τα πρόσωπα και οι αστάθμητοι παράγοντες
-
Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
"Δεν υπάρχει λόγος πανικού... ακόμα", λένε οι αναλυτές μετά την κατάρρευση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη
-
Μαμντάνι σε Τραμπ: Ξέρω ότι παρακολουθείς - Ανέβασε την ένταση
-
Ρωσία και Τουρκία διαπραγματεύονται τη διατήρηση των ροών φυσικού αερίου από την Gazprom
-
ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η είσοδος ιδιωτών για τα χρέη στον ΕΦΚΑ – Οι λόγοι
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ (104)
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη (45)
-
ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια (41)
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία (24)
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026 (20)
-
Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα εντός Νοεμβρίου – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό (17)
-
Αλ. Τσίπρας: Η νίκη Μαμντάνι δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτική (15)
-
Γαλλία: Οδηγός έπεσε εσκεμμένα σε πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν και φώναζε "Αλλάχ Ακμπάρ" - Δέκα τραυματίες (11)
-
Τι εξηγεί την νίκη του Μαμντάνι (10)
-
Κ. Χατζηδάκης για ΕΛΤΑ: Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ καμία στοχοποίηση και δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ