Συνεχης ενημερωση
Ο Όμιλος Εταιριών της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοίνωσε σήμερα πωλήσεις 164,3 εκατομμυρίων Ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2007, αυξημένες κατά 16,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Οι πωλήσεις της Εταιρίας αντίστοιχα για το πρώτο τρίμηνο του 2007 ανήλθαν στα 146,2 εκατομμύρια Ευρώ, αυξημένες κατά 15,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.
Η αύξηση του κύκλου εργασιών προέρχεται κυρίως από την αύξηση του όγκου πωλήσεων τσιμέντου και ετοίμου σκυροδέματος στο εσωτερικό, κάτι που κυρίως οφείλεται στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες τον χειμώνα που μας πέρασε, καθώς και την επίτευξη υψηλότερων τιμών στις αγορές τσιμέντου του εξωτερικού.
Το μικτό περιθώριο κέρδους για τον Όμιλο διαμορφώθηκε στο 25,5% για το πρώτο τρίμηνο του 2007 έναντι 14,2% του 2006. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του πρώτου τριμήνου του 2007 για τον Όμιλο ανήλθαν σε 37,7 εκατομμύρια Ευρώ έναντι 14,6 εκατομμυρίων Ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην πορεία των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά, στις υψηλότερες τιμές των εξαγωγών, στη βελτίωση στις επιδόσεις των κύριων λειτουργικών συντελεστών της Εταιρίας καθώς και στη συμπίεση των γενικών και διοικητικών εξόδων, η οποία αντιστάθμισε τις αυξημένες τιμές των καυσίμων, κυρίως του πετ-κωκ.
Τα καθαρά κέρδη προ φόρων του πρώτου τριμήνου για τον Όμιλο ανήλθαν σε 27 εκατομμύρια Ευρώ έναντι 3,6 εκατομμυρίων Ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους για τον Όμιλο την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 18,7 εκατομμύρια Ευρώ έναντι 2,9 εκατομμυρίων Ευρώ της ίδιας περιόδου του 2006.
-
17:36 Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία κέρδη 2,3% για τον ΓΔ με τραπεζικό άλμα 5,3%
-
17:36 Ανάκληση προϊόντων σοκολάτας από τον ΕΦΕΤ
-
17:25 Οι πιο κερδοφόρες ομάδες στον κόσμο το 2026
-
17:24 Νταγκ Μπέργκαμ: Η αναβίωση της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Βενεζουέλας δεν θα βασιστεί σε χρηματοδότηση των ΗΠΑ
-
17:08 Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ χορηγεί στη Συρία 722 εκατ. δολάρια για την ανάκαμψη και την ανθρωπιστική βοήθεια
-
16:59 Ορκίστηκε ο νέος Μουφτής Διδυμοτείχου
-
16:58 Τουσκ: Ανησυχώ πολύ για τις δηλώσεις Τραμπ σχετικά με τη Γροιλανδία - Η Πολωνία είναι εξαιρετικά πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ
-
16:54 Κύπρος - Πρώτες δηλώσεις Ν. Χριστοδουλίδη μετά τον σάλο για το βίντεο: "Όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές"
-
16:51 Ανοδικά η Wall με "οδηγό" τις αμυντικές μετοχές και τα στεγαστικά ομόλογα
-
16:43 Το Σάββατο η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΝΔ - Αφορμή η συμπλήρωση 10 ετών ηγεσίας Κ. Μητσοτάκη
-
Κίνα: Ο μεγαλύτερος πελάτης της Βενεζουέλας δεν την έχει πλέον ανάγκη
-
Λαγκάρντ: "Είμαι η κυρία Κρίση - Θα ζήσουμε σε έναν κόσμο πιο ασταθή, το μέλλον θα δείξει εάν η Ευρώπη μαθαίνει γρήγορα"
-
Εξαγορά του 100% της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός από την Διαμαντής Μασούτης
-
Τραμπ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί να επιλέξει μεταξύ απόκτησης της Γροιλανδίας και διαφύλαξης του ΝΑΤΟ - "Δεν χρειάζομαι το διεθνές δίκαιο"
-
Δημοσκόπηση: Το 70% των Γερμανών πιστεύει ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στις ΗΠΑ
-
Η αγορά ανέβηκε εκεί που κάποτε λύγισε
-
Ρωσία: Εκτοξεύσαμε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik με στόχο την Ουκρανία
-
Πολιτικός σεισμός στη Λευκωσία - Η ανάγνωση της Αθήνας
-
Δίκιο ή άδικο έχουν οι αγρότες;
-
Αεροπορικές εταιρείες σε Ντουμπάι, Τουρκία και Κατάρ ακυρώνουν πτήσεις προς το Ιράν
-
Δίκιο ή άδικο έχουν οι αγρότες; (102)
-
Ποιοι πολιτικοί αρχηγοί φοβούνται την Καρυστιανού (51)
-
Τραμπ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί να επιλέξει μεταξύ απόκτησης της Γροιλανδίας και διαφύλαξης του ΝΑΤΟ - "Δεν χρειάζομαι το διεθνές δίκαιο" (50)
-
ΕΕ: "Πράσινο φως" για τη συμφωνία Mercosur, παρά τις αντιστάσεις - Ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της μετά από 25 χρόνια συνομιλιών (25)
-
Τέλος 3 ευρώ ανά δέμα από Κίνα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αγορά (17)
-
Τίτλοι τέλους για τον λιγνίτη μέσα στο 2026 – Πότε κλείνουν οι δύο τελευταίες μονάδες σε Πτολεμαΐδα και Άγιο Δημήτριο (13)
-
Πολιτικός σεισμός στη Λευκωσία - Η ανάγνωση της Αθήνας (12)
-
Δημοσκόπηση GPO: Εκλογική ζημιά σε Νάτσιο, Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλο και ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ένα κόμμα Καρυστιανού (11)
-
Ιράν: Εξαπλώνονται οι μαζικές διαδηλώσεις - "Αυτή είναι η τελευταία μάχη, ο Παχλαβί θα επιστρέψει", φωνάζουν οι διαδηλωτές (10)
-
Τραμπ: "Εναπόκειται" στον Σι Τζινπίνγκ το τι θα κάνει η Κίνα στην Ταϊβάν (9)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ