Συνεχης ενημερωση
Τα λειτουργικά έσοδα για το 1ο τρίμηνο του 2007 ανήλθαν στα 42.2 εκατ. Ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 0.2% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2006. Η μικρή αύξηση (+0.2%). οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αρνητική επίδραση που ασκούν τα επισφαλή δάνεια στη μεταβολή του καθαρού περιθωρίου τόκων. Επίσης, στο 1ο τρίμηνο του 2006 συμπεριλαμβάνεται θετική αποτίμηση χρηματοοικονομικών μέσων (1.2 εκατ. Ευρώ). Τα καθαρά έσοδα από τους ενήμερους πελάτες αυξήθηκαν κατά 8%, στην οποία συμπεριλαμβάνεται αύξηση των αμοιβών και προμηθειών κατά 15%.
Τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν στα 42.2 εκατ. Ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 6.3% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2006. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην έναρξη λειτουργίας 12 νέων καταστημάτων, κατά το χρονικό διάστημα που διαμεσολάβησε, και στην ανάπτυξη νέων εναλλακτικών δικτύων πωλήσεων (internet banking, mobile sales force, και call centre). Ένα σημαντικό μέρος αυτής της αύξησης οφείλεται στα έξοδα προσωπικού.
Το λειτουργικό αποτέλεσμα (πριν από προβλέψεις) για το 1ο τρίμηνο του 2007 ήταν μηδενικό, ενώ στην ίδια περίοδο της προηγούμενης χρήσης ανήλθε σε 2.4 εκατ. Ευρώ.
Κατά το 1ο τρίμηνο του 2007, η Τράπεζα λογιστικοποίησε προβλέψεις 10.3 εκατ. Ευρώ στις οποίες περιλαμβάνονται επιπλέον προβλέψεις για καταναλωτικά δάνεια τα οποία εκταμιεύτηκαν πριν την εφαρμογή της νέας πολιτικής κινδύνου.
Ως συνέπεια των παραπάνω, η ζημία πριν από φόρους του Ομίλου για το 1ο τρίμηνο του 2007 ανήλθε στα 10.3 εκατ. Ευρώ.
Αναφορικά με την ανάπτυξη των εργασιών, ο Όμιλος της Γενικής σημείωσε σημαντική αύξηση στη λιανική τραπεζική. Οι πωλήσεις και η παραγωγή συνεχίζουν να αυξάνονται σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2006, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7% σε νέους πελάτες, 18.6% στα στεγαστικά δάνεια, 13% στις πιστωτικές κάρτες και 23% στα αμοιβαία κεφάλαια. Τα στεγαστικά δάνεια παρουσιάζουν αύξηση κατά 26.7%, και τα καταναλωτικά 18.2% ανάμεσα στις δύο περιόδους.
Επιπλέον, η τραπεζική μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών παρουσίασε σημαντική αύξηση (+53%) του αριθμού των νέων πελατών σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2006.
Στις 31 Μαρτίου 2007, το σύνολο των δανείων και απαιτήσεων (μετά από προβλέψεις) ανήλθαν στα 3 δισεκατ. Ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13.8%, ανάμεσα στις δύο περιόδους.
Το σύνολο των καταθέσεων και των πράξεων repo, ανήλθαν στα 2.7 δισεκατ. Ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14.6%, ανάμεσα στις δύο περιόδους.
Η Τράπεζα σχεδιάζει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου προκειμένου να συμμορφωθεί με όλες τις κανονιστικές και θεσμικές απαιτήσεις.
-
10:57 Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα σε Κέρκυρα, Άρτα, Ιωάννινα και Πρέβεζα
-
10:49 Τουρκία - Αυστραλία: Ο Ερντογάν χαιρετίζει τη "σημαντική" συμφωνία με την Καμπέρα για τη φιλοξενία της διάσκεψης COP31
-
10:41 Πλημμύρες στην Αλβανία: Ηλικιωμένη νεκρή, εκατοντάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους
-
10:32 Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Οι κάτοικοι της Σερβικής Δημοκρατίας εκλέγουν σήμερα νέο πρόεδρο
-
10:26 Κ. Μητσοτάκης: Αύριο η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους
-
10:08 Αρχίζουν στη Γενεύη οι κρίσιμες συνοιμιλίες ΗΠΑ - Ευρώπης - Ουκρανίας για το αμερικανικό σχέδιο
-
09:56 Ξεκίνησαν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας
-
09:49 Ξαναρχίζει η αιματοχυσία στη Γάζα - Φονικά ισραηλινά πλήγματα με 21 νεκρούς Παλαιστίνιους χτες
-
09:27 Νέος κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων στα σούπερ μάρκετ - Στα 2,2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις το 2020-2025
-
09:03 Euronext Athens: Η επόμενη ημέρα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς
-
Πώς θα υπολογιστεί η αύξηση στις συντάξεις που έχουν προσωπική διαφορά –Τι θα γίνει μετά το 2027
-
Τα μέτρα για τα κλειστά ακίνητα και οι ελπίδες ότι θα ανοίξουν
-
Ένας Ρώσος απεσταλμένος που υπόκειται σε κυρώσεις πίσω από το αμερικανικό σχέδιο των 28 σημείων
-
Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σπάνε ρεκόρ το 2025
-
Ποιοι Ευρωπαίοι δανειολήπτες είναι καλοπληρωτές και ποιοι όχι - Η θέση των Ελλήνων
-
Καθοριστικό το 2026 για το ράλι των εξαγωγών σε φέτα και γιαούρτι
-
Γερμανία: Αντάρτικο της νεολαίας του CDU κατά Μερτς για τις συντάξεις
-
Euronext Athens: Η επόμενη ημέρα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς
-
Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για δημοσκοπήσεις και "κόμμα Τσίπρα"
-
Νέος κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων στα σούπερ μάρκετ - Στα 2,2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις το 2020-2025
-
Ένας Ρώσος απεσταλμένος που υπόκειται σε κυρώσεις πίσω από το αμερικανικό σχέδιο των 28 σημείων (11)
-
Τα μέτρα για τα κλειστά ακίνητα και οι ελπίδες ότι θα ανοίξουν (6)
-
Πώς θα υπολογιστεί η αύξηση στις συντάξεις που έχουν προσωπική διαφορά –Τι θα γίνει μετά το 2027 (2)
-
Νέος κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων στα σούπερ μάρκετ - Στα 2,2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις το 2020-2025 (1)
-
Γερμανία: Αντάρτικο της νεολαίας του CDU κατά Μερτς για τις συντάξεις (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ