Συνεχης ενημερωση
Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία “AS ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Η/Υ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Α.Ε.” και το διακριτικό τίτλο “AS COMPANY S.A.” και επιστροφή Κεφαλαίου με μετρητά στους Μετόχους.
Ανακοινώνεται από την εταιρία με την επωνυμία “AS ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Η/Υ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Α.Ε.” και το διακριτικό τίτλο “AS COMPANY S.A.” (εφεξής "η Εταιρία") ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 8ης Μαΐου 2015, μεταξύ άλλων, αποφάσισε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά το ποσό των 1.050.081,60 ευρώ, και τη σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας περί κεφαλαίου. Η μείωση του κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,04 ευρώ, ήτοι από 0,38 ευρώ σε 0,34 ευρώ, με την επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους, ποσού 0,04 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την ανωτέρω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται πλέον σε 8.925.693,60 ευρώ, διαιρούμενο σε 26.252.040 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,34 η καθεμία.
Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με την υπ' αριθμ. 53432/18.05.2015 απόφασή του, ενέκρινε την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας.
Η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών στην συνεδρίαση της 5 Ιουνίου 2015 ενημερώθηκε για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου με μετρητά στους μετόχους ποσού 0,04 ευρώ ανά μετοχή καθώς και για τη σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας.
Κατόπιν των ανωτέρω, από την Τετάρτη 10.6.2015 οι μετοχές της Εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία των 0,34 ευρώ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού ευρώ 0,04 ανά μετοχή. Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της Εταιρίας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών όπως ισχύει, σε συνδυασμό με την απόφαση 26 του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει.
Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Πέμπτη 11/6/2015, για την εν λόγω εισηγμένη εταιρία.
Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η Τετάρτη, 17/06/2015 και η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας «Eurobank Ergasias A.E.» ως ακολούθως:
1. Μέσω των χειριστών των δικαιούχων μετόχων στο Σ.Α.Τ. με την διαδικασία που προβλέπεται στην παρ. 5.2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το άρθρο 39 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ. εφόσον τους έχει χορηγηθεί το δικαίωμα είσπραξης.
2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της «Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε.» για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει εξαίρεση από τον χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. ή έχουν τις μετοχές τους στον ειδικό λογαριασμό της Μερίδας τους.
3. Για όσους εκ των μετόχων δεν καταστεί δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους για διαφόρους λόγους, η είσπραξη της επιστροφής του κεφαλαίου θα είναι δυνατή μέσω του δικτύου των καταστημάτων της εν λόγω πληρώτριας Τράπεζας. Για την είσπραξη των μετρητών από το Δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας «Eurobank Ergasias Α.Ε.» είναι αναγκαία η προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής τους Ταυτότητας και της εκτύπωσης στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ.). Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Αρχή.
Με την πάροδο 12 μηνών από την ημερομηνία έναρξης καταβολής, δηλ. από την 17.06.2016, η επιστροφή κεφαλαίου σε μετρητά θα καταβάλλεται μόνο από τα γραφεία της εταιρίας, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, 2ο χιλ. Παλαιάς Συμμαχικής Οδού – Διασταύρωση προς Παλαιόκαστρο (τηλ.2310572000).
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρίας (τηλ. 2310572000 κα Αγγελική Τανακίδου).
-
14:38 ΚΕΠΕ: Βελτίωση δύο δεικτών για τις προσδοκίες στην οικονομία
-
14:37 Στην Αθήνα το F-4 της Euroleague το 2026
-
14:37 Τραγωδία στα Τέμπη: Οι οικογένειες Πλακιά ζητούν κακουργηματικές διώξεις σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι
-
14:31 Κ. Τσιάρας: Νέο πλαίσιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Διασταυρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις πληρωμές
-
14:30 Morgan Stanley: Long στα ελληνικά ομόλογα, αλώβητο το success story της Ελλάδας, τα βήματα για περαιτέρω σύγκλιση με την Ευρωζώνη
-
14:26 Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Ιπποκράτειο - Ερευνάται εάν προκλήθηκε από ηλεκτρονικό πατίνι
-
14:24 Λεκορνί: Η κυβέρνηση πρέπει να είναι δημιουργική - Συνομιλίες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης
-
14:20 "Ουδέν σχόλιο" από το Κρεμλίνο για την κατάρριψη των drones στην Πολωνία
-
14:19 Η Ναυτιλία έπαιξε Γκολφ και έγραψε ιστορία στο Glyfada Greek Maritime Golf Event!
-
14:02 Ρούτε: Η Ρωσία ενήργησε εντελώς απερίσκεπτα - Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή του εδάφους του
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - Η πολωνική κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Σήμερα λήγει η προθεσμία για το διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Κρήτης - Οι μνηστήρες
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - Η πολωνική κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ (90)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (34)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (34)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (15)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (12)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (12)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (11)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (9)
-
Γαλλία: Διαδηλώσεις και επεισόδια λόγω του κινήματος "Block Everything" - Σχεδόν 200 συλλήψεις (5)
-
Λιθουανία: Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η εισβολή ρωσικών drones στην Πολωνία ήταν σκόπιμη (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
