Συνεχης ενημερωση
Παρά την γενικευμένη οικονομική αβεβαιότητα, η ΣΙΔΜΑ Α.Ε. διατήρησε, το πρώτο τρίμηνο του 2015, τον κύκλο εργασιών της τόσο σε επίπεδο Εταιρείας όσο και Ομίλου. Θετική εξέλιξη μάλιστα, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014 είχαν τα λειτουργικά αποτελέσματα του Ομίλου αλλά και της Εταιρείας χάρη στη συνεχιζόμενη μείωση των λειτουργικών εξόδων και στην βελτίωση των περιθωρίων μικτού κέρδους.
Αναλυτικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΣΙΔΜΑ Α.Ε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε στα 23,9 εκ. ευρώ, έναντι 24,2 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας διαμορφώθηκε στα 31,0 εκ.ευρώ όσο και την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Σε επίπεδο Ομίλου, τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε κέρδη 295 χιλ. ευρώ από ζημιά 12,6 χιλ. ευρώ πέρυσι, κυρίως λόγω της δραστικής μείωσης εξόδων κατά 15% ή 507 χιλ. ευρώ σε σχέση με το 2014. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές ύψους 1,6 εκ. ευρώ, βελτιωμένα κατά 28% ή 626 χιλ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Σε επίπεδο Εταιρείας, ο κύκλος εργασιών της ΣΙΔΜΑ Α.Ε, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ανήλθε στα 14,2 εκ. ευρώ από 14,5 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας διαμορφώθηκε στα 21,2 εκ. ευρώ από 21,3 εκ. ευρώ το 2014. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε κέρδη 296 χιλ. ευρώ από ζημιές 66 χιλ. ευρώ πέρυσι, κυρίως λόγω της αύξησης του ποσοστού μικτού κέρδους κατά 8,8% ή από 8,5% το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε 9,3% το πρώτο τρίμηνο του 2015 και της μείωσης των εξόδων κατά 17% ή 380 χιλ. ευρώ. Τα προ φόρων παρουσίασαν ζημιές ύψους 1,1 εκ. ευρώ από 1,7 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ήτοι βελτίωση κατά 35%.
Με τα τρέχοντα δεδομένα της αγοράς η στρατηγική του Ομίλου ΣΙΔΜΑ εξακολουθεί να είναι η διατήρηση της ρευστότητας του τόσο στην Εταιρεία όσο και στις θυγατρικές.
Στα παραπάνω πλαίσια ο Όμιλος ΣΙΔΜΑ διατηρεί ταμειακά διαθέσιμα ύψους 6,6 εκ. ευρώ ενώ μείωσε τον δανεισμό του κατά 2,5% ή 2,8 εκ ευρώ. Τα διαθέσιμα για την Εταιρεία είναι 4,6 εκ. ευρώ και ο δανεισμός της μειώθηκε κατά 3,4% ή 2,6 εκ ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Το υπόλοιπο του 2015 η κατανάλωση χάλυβα αναμένουμε να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα μας. Εξάλλου οι ρυθμοί ανάπτυξης που προβλέπονται για το 2015, σε συνδυασμό με τη δυσμενή εικόνα που καταγράφει ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, δεν αφήνουν ιδιαίτερες προσδοκίες για σύντομη ανάκαμψη. Στόχος της Εταιρείας είναι η βελτίωση των λειτουργικών της αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου να εξακολουθήσει για όλη την διάρκεια του έτους.
-
15:06 Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στη Στεμνίτσα Αρκαδίας
-
15:04 Η Γαλλία δανείζεται για πρώτη φορά ακριβότερα από την Ιταλία - Το ΥΠΟΙΚ βλέπει έλλειμμα κοντά στα επίπεδα της κρίσης
-
15:04 Γαλλία: Στο Ελιζέ ο Μπαϊρού για να υποβάλει επίσημα την παραίτησή του στον Μακρόν
-
14:56 Β. Καραστάθης για σεισμό στην Εύβοια: Η ακολουθία βαίνει μέχρι στιγμής φυσιολογικά, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ακόμη ότι ο κίνδυνος παρήλθε
-
14:52 Π. Μαρινάκης: Οι φοροελαφρύνσεις είναι στην πραγματικότητα αυξήσεις μισθών
-
14:40 Reuters: Το "πάρτι" τέλειωσε για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες
-
14:34 ΟΟΣΑ: Ρεκόρ νέων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με αστερίσκους - Έλλειψη ικανοτήτων και άνισες ευκαιρίες
-
14:29 Προχωρούν οι διαγωνισμοί για τα οδικά έργα Δράμα-Αμφίπολη και Θεσσαλονίκη-Έδεσσα
-
14:18 e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
14:12 Ν. Ανδρουλάκης: Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (55)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (34)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (15)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (14)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (10)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (8)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)
-
Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (6)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
