Συνεχης ενημερωση
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το διεθνές συνέδριο Χρηματιστηρίων της Αμερικάνικης επενδυτικής τράπεζας Fox-Pitt Kelton με θέμα ΄Αγορές δίχως σύνορα - Η παγκοσμιοποίηση των κεφαλαιαγορών και οι επιπτώσεις στα Χρηματιστήρια΄. Την ΕΧΑΕ εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Σπύρος Καπράλος. Στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ. Robert Greifeld, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του NASDAQ, ο κ. Nelson Chai, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του NYSE - Euronext. Εκτός από την ΕΧΑΕ, στο συνέδριο συμμετείχαν το Chicago Mercantile Exchange, το London Stock Exchange, το International Securities Exchange, το virt-x κ.α.
Ο κ. Καπράλος πραγματοποίησε παρουσίαση της ΕΧΑΕ σε θεσμικούς επενδυτές, ενώ στο περιθώριο του συνεδρίου είχε και κατ΄ ιδίαν συναντήσεις (one to one) με μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια.
Στην ομιλία του (η οποία αναμεταδόθηκε ζωντανά από τον δικτυακό τόπο της Fox-Pitt Kelton) ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια και στη θωράκιση του θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου με αποτέλεσμα τόσο τη σημαντική ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας στην αγορά μας όσο και την αυξανόμενη συμμετοχή διεθνών επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο άνοιγμα που πραγματοποιεί η ΕΧΑΕ στις γειτονικές αγορές μέσω της Κοινής Πλατφόρμας στην οποία συμμετέχει το Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καπράλος υπογράμμισε ότι ΄συνεχίζουμε το έργο ισχυροποίησης της ΕΧΑΕ αλλά και την προσπάθεια για την εδραίωση της εμπιστοσύνης για ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια στον χώρο του χρηματιστηρίου, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου παγκόσμιου χρηματιστηριακού χάρτη. Όραμα μας είναι η δημιουργία μιας ενοποιημένης αναδυόμενης αγοράς στη νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει διεθνή επενδυτικά κεφάλαια που κατευθύνονται προς τις αναδυόμενες αγορές. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία για τους μετόχους μας΄.
-
08:18 Σεισμός στην Εύβοια: Νύχτα αγωνίας μετά τα 5,2 Ρίχτερ - Ευθ. Λέκκας: "Η περιοχή δεν δίνει μεγάλες δονήσεις"
-
08:13 Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις
-
08:05 Ο Στόλος για τη Γάζα καταγγέλλει χτύπημα πιθανόν από drone ανοιχτά της Τύνιδας - Διαψεύδει η Τυνησία
-
07:50 Εντείνονται οι πιέσεις των ΗΠΑ στα κράτη - μέλη του ΙΜΟ για την απόρριψη του σχεδίου μείωσης των εκπομπών στη ναυτιλία
-
07:44 Νέο μέτωπο κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης με αφορμή την προωθούμενη ένταξη των Πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο
-
07:42 Γιατί η Πολωνία μάχεται σε δύο μέτωπα
-
07:41 Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
07:41 Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
07:31 Σε καλά επίπεδα οι αποθήκες αερίου της Ευρώπης - Θετικό σήμα για τις τιμές του χειμώνα - Έρχεται αύξηση τον Οκτώβριο στο ρεύμα
-
07:31 STIQ: Επεκτείνεται σε νέες πόλεις και "κοιτάζει" προς το εξωτερικό η startup που αλλάζει το delivery
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας - Ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Τα Πάντα Όλα ή Βάλτε τώρα που γυρίζει
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο"
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
