Συνεχης ενημερωση
Με σημαντική άνοδο των πωλήσεων και των κερδών ξεκίνησε το τρέχον έτος (2007) για την εταιρεία ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε., που δραστηριοποιείται στην εμπορία, πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού.
Βασικό χαρακτηριστικό της πορείας του α΄΄ τριμήνου 2007 είναι αφενός μεν η διατήρηση ικανοποιητικών ρυθμών ανάπτυξης (όπως επέδειξε η εταιρεία και το προηγούμενο έτος) και αφετέρου το γεγονός πως η ανάπτυξη της εταιρείας χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια.
Σύμφωνα με τις περιοδικές οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 1 Ιανουαρίου-31 Μαρτίου 2007:
- Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 12,03% και ανήλθε στα 3,826 εκατ. ευρώ έναντι 3,415 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
- Στη βελτίωση των πωλήσεων συνέβαλε και συνεισέφερε ουσιαστικά η λειτουργία του νέου ιδιόκτητου κέντρου αποθήκευσης και διανομής, που κατασκεύασε η εταιρεία στην Θεσσαλονίκη (ΒΙΠΕ Σίνδου) . Το νέο κέντρο τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το α΄΄ τρίμηνο του 2007 και πλέον συνεισφέρει στα συνολικά έσοδα της εταιρείας και καθιστά δυνατή την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στις γεωγραφικές περιοχές που απευθύνεται (Βόρεια Ελλάδα και Βαλκάνια).
- Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 14,43% στα 460 χιλιάδες ευρώ από 402 χιλ. το α΄΄ τρίμηνο του 2006. Ο μεγαλύτερος ρυθμός ανόδου των λειτουργικών κερδών έναντι των πωλήσεων οφείλεται στη βελτίωση του περιθωρίου μεικτού κέρδους. Συγκεκριμένα, το μεικτό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες φθάνοντας το 31,97%.
- Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 381 χιλ. ευρώ βελτιωμένα κατά 14,21% έναντι του α΄΄ τριμήνου 2006.
- Τέλος, τα κέρδη μετά τη φορολογία ενισχύθηκαν σημαντικά κατά 18,59% και ανήλθαν στα 277 χιλιάδες ευρώ. Με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό (+18,59%) αυξήθηκαν τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,037 ευρώ, καθώς δεν επήλθε αλλαγή στο αριθμό μετοχών της εταιρείας.
- Είναι άξιο ιδιαίτερης μνείας ότι η βελτίωση των κερδών επιτεύχθηκε παρά την δαπάνη (εφάπαξ δαπάνη προώθησης και προβολής), που συνόδευσε τη συμμετοχή της εταιρείας στην 10η Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Παγωτού & Σοκολατοειδών ΑΡΤΟΖΑ, κατά τη διάρκεια του α΄΄ τριμήνου. Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός για τον κλάδο στην Ελλάδα.
Ως προς το σκέλος χρηματοδότησης των πωλήσεων, η ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. χρησιμοποίησε αποκλειστικά ίδιους πόρους. Η εταιρεία εμφανίζει θετικές λειτουργικές ροές από την δραστηριότητά της και χρηματοδοτεί μέσω αυτών την μέχρι τώρα ανάπτυξή της.
Ενδεικτικό είναι ότι οι βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις μειώθηκαν κατά 42% στο τέλος του α΄΄ τριμήνου 2007 και διαμορφώθηκαν στα 400 χιλ. ευρώ (από 700 χιλ. ευρώ στις 31/12/2006) με τα ίδια κεφάλαια να ανέρχονται στα 12,378 εκατ. ευρώ την ίδια χρονική στιγμή.
-
12:51 BofA: Ρεκόρ αισιοδοξίας των funds για τις ευρωπαϊκές μετοχές
-
12:42 Η τιμή του ρωσικού πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία
-
12:37 Λ. Παπακωνσταντίνου (Ideal): Έμπρακτη επιβράβευση στους μετόχους μας η επιστροφή κεφαλαίου €0,15
-
12:35 Jefferies: Πώς επαναγορά αγορά θεραπευμένων δανείων ανοίγει δρόμο για ανάπτυξη στις ελληνικές τράπεζες
-
12:23 PMI: Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο τέλος του 2025
-
12:21 Πεσκόφ: Η χριστουγεννιάτικη εκεχειρία εξαρτάται από την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με την Ουκρανία
-
12:11 Μειωμένη κατά 3,9% η διακίνηση εμπορευμάτων στα ελληνικά λιμάνια το β' τρίμηνο
-
12:11 Πολωνία: Συνελήφθη φοιτητής για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
-
12:11 Πετρέλαιο: Kάτω από τα 60 δολάρια το brent
-
12:07 CEO Dassault: Αβέβαιο το μέλλον του κοινού μαχητικού Γαλλίας-Γερμανίας-Ισπανίας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (38)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (18)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (17)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (15)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (9)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (7)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (6)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
-
Τραμπ: Κατέθεσε αγωγή τουλάχιστον 5 δισ. δολ. κατά του BBC για συκοφαντική δυσφήμιση (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ