Συνεχης ενημερωση
Σύμφωνα με το άρθρο 278 του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών και για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η εταιρεία ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ INFOTECH ΑΕ ενημερώνει ότι την 14η Μαΐου 2007 στις 10:00πμ, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων στο ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott Hotel στην Αθήνα, επί της οδού Λ.Συγγρού 115. Με την παρουσία δεκατριών (13) μετόχων οι οποίοι εκπροσωπούν 4.417.830 μετοχές, ήτοι το 79,08% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου (5.586.250), εκ των οποίων 4.271.730, ήτοι 76,47% με δικαίωμα ψήφου, διαπιστώθηκε απαρτία που επέτρεψε στη Γενική Συνέλευση να αποφασίσει επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως.
Κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων συζητήθηκαν και ελήφθησαν ομόφωνα αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως:
1. Ομόφωνη έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης που έχουν υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την 17η εταιρική χρήση 01/01/2006 ? 31/12/2006, και οι επ? αυτών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.
2. Απαλλαγή, ομοφώνως, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις Οικονομικές Καταστάσεις και την εν? γένει διαχείριση της εταιρείας κατά την υπόλογη εταιρική χρήση 01/01/2006 - 31/12/2006.
3. Έγκριση διάθεσης των κερδών της χρήσεως 2006. Απορρίφθηκε ομόφωνα η πρόταση του ΔΣ για διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή. Στη συνέχεια εγκρίθηκε ομόφωνα η διάθεση των καθαρών κερδών με διανομή μερίσματος 0,10 λεπτών ανά μετοχή πληρωτέο από την 31 Μαΐου 2007 μέσω της τράπεζας EFG EUROBANK ERGASIAS AE.
Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι όσοι έχουν την ιδιότητα του μετόχου της εταιρίας μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χ.Α. της 21.05.2007. Από την 22.05.2007, οι μετοχές της ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ INFOTECH Α.Ε που θα διαπραγματεύονται στο ΧΑ θα είναι χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2006. Ειδικότερα για το μέρισμα παραπέμπουμε στη συγκεκριμένη σημερινή μας ανακοίνωση για το θέμα αυτό.
4. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή για τον έλεγχο της χρήσης 2007 και καθορισμός της αμοιβής αυτών. Εκλέχθηκε ομόφωνα για τον έλεγχο της εταιρίας της χρήσης 2007 η ελεγκτική εταιρία "BKR ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΕΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΕ" και συγκεκριμένα ως τακτικός Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής η κα Κλεονίκη Λικαρδοπούλου (ΑΜΣΟΕ 16281) και ως αναπληρωματικός Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής ο κος Κωνσταντίνος Μαλισόβας (ΑΜΣΟΕ 11281). H αμοιβή τους για την εταιρική χρήση 2007 θα καθοριστεί με την διαδικασία που προβλέπεται στις διατάξεις των παρ.5 και 6 του άρθρου 18 του Ν. 2231/1994.
5. Έγκριση αμοιβής μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 24 του Κ.Ν. 2190/20. Εγκρίθηκε ομόφωνα η συνολική αμοιβή προς μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τη χρήση 2006. Για τη χρήση 2007 προεγκρίθηκε ομόφωνα η καταβολή αμοιβών σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
6. Έγκριση για δωρεάν διάθεση μετοχών στο προσωπικό από τις ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία. Εγκρίθηκε ομόφωνα η δωρεάν διάθεση 38.500 ιδίων μετοχών, που αντιστοιχούν σε 26,35% εκ των συνολικών 146.100 ιδίων μετοχών, σε στελέχη και συνεργάτες.
7. Εγκρίθηκε ομόφωνα η διερεύνηση απόκτησης συμμετοχής στην εταιρεία ΓΚΡΙΣΙΝ ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να ζητήσει την εκτίμηση της εταιρίας από την ανεξάρτητη επιτροπή του άρθρου 9 και την μετατροπή των δημοσιευμένων στοιχείων του 2006 με βάση τα ΔΛΠ από ορκωτό ελεγκτή για να μπορέσει να διαμορφώσει πληρέστερη εικόνα για την εταιρία και για το κατά πόσο και σε τι τίμημα θα ήταν συμφέρουσα η εν λόγω απόκτηση συμμετοχής κι ανάλογα με την έκβασή του εν? λόγω θέματος αν κρίνεται σκόπιμο το θέμα θα επανέλθει σε επόμενη Γενική Συνέλευση.
8. Έγκριση αντικατάστασης μέλους Διοικητικού Συμβουλίου. Εγκρίθηκε ομόφωνα η παραίτηση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ κ. Στυλιανό Ζερβόπουλο από τα καθήκοντά του για προσωπικούς λόγους και η αντικατάσταση του από τον κ. Ανδρέα Δρυμιώτη. Η παραίτησή του ισχύει από την ημέρα της σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
9. Λοιπά θέματα - ανακοινώσεις
Κλείνοντας την Γ.Σ ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην πορεία και τις προοπτικές της εταιρείας και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που δημιουργεί η δραστηριοποίηση στον κλάδο του Real Estate αλλά και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εταιρεία συνεχίζει την αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στις αγορές που ήδη δραστηριοποιείται και όχι μόνο, με γνώμονα την εξωστρέφεια.
Τέλος ο Πρόεδρος ανακοίνωσε τις προβλέψεις της εταιρείας για τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2007. Οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 119% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2006 για την μητρική (2007: Euro 4,44 εκ, 2006: Euro 2,03 εκ) και κατά 129% (2007: Euro 4,66 εκ, 2006: Euro 2,03 εκ) σε ενοποιημένη βάση. Τα EBITDA (αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων) αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση κατά 107% (2007: Euro 0,57 εκ, 2006: Euro 0,28 εκ) για την μητρική και 240% (2007: Euro 0,58 εκ, 2006: 0,17 εκ) σε ενοποιημένη βάση.
Τα αποτελέσματα προ φόρων αναμένεται να αυξηθούν κατά 144% (2007: Euro 0,49 εκ, 2006: 0,2 εκ) για την μητρική ενώ σε ενοποιημένη βάση κατά 990% (2007: Euro 0,84 εκ, 2006: 0,078 εκ).
Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αναμένεται να διαμορφωθούν για την μητρική, από ζημίες Euro -4.256,07 το α΄ τρίμηνο 2006, σε κέρδη Euro 340.000 περίπου, το α΄ τρίμηνο 2007. Αντίστοιχα σε ενοποιημένη βάση αναμένεται να διαμορφωθούν, από ζημίες Euro -128.617,64 το α΄ τρίμηνο 2006, σε κέρδη Euro 650.000 περίπου, το α΄ τρίμηνο 2007.
Η δημοσίευση των οριστικών αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου του 2007 θα πραγματοποιηθεί στις 31/05/2007.
-
17:42 Χέγκσεθ: Η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει σύγκρουση με το Πεκίνο
-
17:35 Νεπάλ: Μεταβατική πρωθυπουργός η πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Σουσίλα Κάρκι
-
17:34 Μόσχα: "Μύθοι" όσα λέγονται για τα ρωσικά drones στην Πολωνία
-
17:32 Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Η ΝΑ Ευρώπη ηγέτης στον ευρωπαϊκό και διατλαντικό ενεργειακό χάρτη
-
17:31 Στ. Παπασταύρου για Chevron - Helleniq Energy: Η Ελλάδα βάζει γερά θεμέλια για την ενεργειακή της αυτάρκεια
-
17:28 Το Ισραήλ χτύπησε τη Σαναά, μεταδίδουν ΜΜΕ στην Υεμένη
-
17:15 Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy
-
17:07 Πώς υποδέχτηκε ο γαλλικός Τύπος τον νέο πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί
-
17:00 Κάλας: O Πούτιν δοκιμάζει την ενότητά μας
-
17:00 Σε τροχιά νέων ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq - Ράλι 40% για Oracle
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε πολεμική σύγκρουση από το 1945" - Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν σχεδίαζε να πλήξει στόχους στην Πολωνία
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Σήμερα λήγει η προθεσμία για το διαγωνισμό υδρογονανθράκων της Κρήτης - Οι μνηστήρες
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε πολεμική σύγκρουση από το 1945" - Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι δεν σχεδίαζε να πλήξει στόχους στην Πολωνία (148)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (39)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (38)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (22)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (19)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (16)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (13)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της χρήσης των social media για παιδιά κάτω των 16 ετών (6)
-
Γαλλία: Διαδηλώσεις και επεισόδια λόγω του κινήματος "Block Everything" - Σχεδόν 200 συλλήψεις (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
