Συνεχης ενημερωση
Τη θέση της στους κορυφαίους της ευρωπαϊκής και διεθνούς αγοράς ανελκυστήρων φιλοδοξεί να εδραιώσει περαιτέρω η Kleemann, η οποία κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εμφανίζει ενίσχυση των πωλήσεων της μητρικής κατά περίπου 30%.
Ο επενδυτικός σχεδιασμός της επιχείρησης για το 2007 προβλέπει:
1. επενδύσεις σε σύγχρονο κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό,
2. αυξημένες δαπάνες R&D για την δημιουργία καινοτομικών προϊόντων,
3. δημιουργία νέων εμπορικών δικτύων στην Ευρώπη και Ασία,
4. ενδυνάμωση της θέσης της, μέσω εξαγορών και συμμετοχών σε παραγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου, με σκοπό την προώθηση νέων προϊόντων στην αγορά που θα διακρίνονται από υψηλή ποιότητα, γρήγορη και ευέλικτη εξυπηρέτηση και διαρκή τεχνική υποστήριξη. 
Τα παραπάνω επισήμανε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Kleemann, Τάσος Κυριακίδης, κατά την παρουσίαση της επιχείρησης στο ΣΜΕΧΑ. Μάλιστα ο κ. Κυριακίδης αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς του μανελκυστήρα και στις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται.
Μεταξύ αυτών υπογράμμισε ότι την αγορά του πλήρους πακέτου ανελκυστήρα ευνοεί η οδηγία 95/16 της ΕΕ, σε συνδυασμό με το πρότυπο ΕΝ 81/80 περί εκσυγχρονισμού και αντικατάστασης των εξαρτημάτων των λειτουργούντων ανελκυστήρων, αλλά και η ανερχόμενη οικοδομική δραστηριότητα. Όπως τονίσθηκε η εταιρεία "ποντάρει" στην αναμενόμενη αντικατάσταση των παλαιών ανελκυστήρων, που "ανοίγει" για την Kleemann μια αγορά 1,5-1,8 δισ.ευρώ (σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, οδηγία 95/16 της ΕΕ και πρότυπο ΕΝ 81/80).
Μεγάλες προοπτικές δημιουργεί - όπως τόνισε ο κ. Κυριακίδης, κατά την παρουσίαση- και η περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς των Βαλκανίων, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ενώ αιχμή της επιχείρησης παραμένει το λανσάρισμα νέων προϊόντων στην αγορά (Machine Room less Lifts - Ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο).
Στο μεταξύ στους στόχους της εταιρίας εντάσσεται το άνοιγμά της στις αγορές της Μέσης Ανατολής με έμφαση στην Ιορδανία, Κουβέιτ, Ντουμπάϊ, Κατάρ και Εμιράτα, ενώ την ίδια στιγμή έχει ήδη δρομολογήσει την ισχυροποίηση της παρουσίας της στην μεγάλη αγορά της Ινδίας.
Η εταιρεία: Σημειώνεται ότι η Kleemann είναι εταιρεία παραγωγής και εμπορίας Ολοκληρωμένων Συστημάτων Ανελκυστήρων.
Σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά (πάνω από 14.000 συστήματα ή 3,5% της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρα).
Απολαμβάνει δε ηγετική θέση στην διαρκώς αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά (73% σε εγκατεστημένες μονάδες και 47,4% σε αξία), ενώ οι διεθνείς πωλήσεις του ομίλου ήταν 44,7% το 2006 και πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 35 χώρες, με κύριες αγορές τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γιουγκοσλαβία, τη Ρωσία, μτην Τουρκία και την Κύπρο.
Εκτιμήσεις: Η διοίκηση της Kleemann για την τρέχουσα χρήση του 2007 προβλέπει για τη μεν μητρική πωλήσεις 85,52 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 12,3% σε σχέση με αυτές των 76,16 εκατ. ευρώ του 2006 και κέρδη προ φόρων 12,30 εκατ ευρώ έναντι 11,08 εκατ. ευρώ του 2006, αυξημένα αντίστοιχα κατά 11,0%.
Παράλληλα, σε ότι αφορά τον όμιλο η διοίκηση προσβλέπει σε πωλήσεις 97,80 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 14,9% σε σχέση με τις πωλήσεις των 85,05 εκατ. ευρώ του 2006 και κέρδη προ φόρων 15,90 εκατ ευρώ έναντι 15,05 εκατ. ευρώ το 2006, αυξημένα αντίστοιχα κατά 5,6%.
- 
                                00:05 Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                00:05 Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                00:05 Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
- 
                                00:04 Ελληνικά ηγετικά πρότυπα;
- 
                                00:04 Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
- 
                                00:04 Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
- 
                                00:03 Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας
- 
                                00:02 Βλέπει κανείς νέο παραγωγικό μοντέλο στην οικονομία μας;
- 
                                00:01 Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
- 
                                30/10 Η λέξη της χρονιάς του Dictionary.com δεν είναι καν λέξη
- 
                                Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
- 
                                Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
- 
                                Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- 
                                Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
- 
                                Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
- 
                                Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
- 
                                Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
- 
                                Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς
- 
                                Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
- 
                                Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
- 
                                Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (98)
- 
                                Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (20)
- 
                                Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (15)
- 
                                Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (11)
- 
                                Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
- 
                                Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
- 
                                Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
- 
                                Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
- 
                                Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
- 
                                Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
