Συνεχης ενημερωση
Η MLS Πληροφορική ΑΕ σχετικά με την από 17/4/2007 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δηλώνει τα εξής:
Η εταιρία θεωρεί ότι έχει απαντήσει επαρκώς στις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή με επιστολή της (4/4/2007) προς τις χρηματιστηριακές αρχές.
Ωστόσο, όπως και κατά την προηγούμενη απόφαση (6/9/2006) της ΕΚ έτσι και σε αυτή την περίπτωση η MLS θα ακολουθήσει άμεσα τις υποδείξεις της Επιτροπής, προκειμένου οι μετοχές της να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατόν σε κανονική διαπραγμάτευση.
Κατά την άποψη της εταιρίας το θέμα προέκυψε εξαιτίας της διχογνωμίας, που έχει επιφέρει σε αρκετές περιπτώσεις αναφορικά με τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων, η σχετικά πρόσφατη εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.
Σχετικά με τις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή η εταιρία δηλώνει τα εξής:
Η εταιρία υποχρεούται να πραγματοποιεί προβλέψεις για έργα - λογισμικό των οποίων τα έξοδα καταχωρεί στη χρήση σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Για παράδειγμα, κατ΄΄ εφαρμογήν των ΔΛΠ, στον ισολογισμό του 2005 περιλαμβάνονταν, αντίστοιχα, προβλέψεις ύψους 874.000 ευρώ, οι οποίες έκλεισαν το 2006, δεν υπολογίστηκαν στο τζίρο και στα κέρδη του 2006, παρότι η υλοποίηση τους ολοκληρώθηκε εντός του 2006. Η εταιρία κατά την άποψή της αιτιολογεί επαρκώς και αναλυτικά στο προσάρτημα, κατ? εφαρμογή του ΔΛΠ 18, τις προβλέψεις του 2006 και θα ολοκληρωθούν (όπως έχει συμβεί στις αντίστοιχες περιπτώσεις και στο παρελθόν) εντός του τρέχοντος έτους. Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω έσοδο εάν δεν υπολογιστεί στη χρήση του 2006 θα υπολογιστεί με την ολοκλήρωση του στη χρήση του 2007.
Ο ορκωτός ελεγκτής, πραγματοποίησε επί τόπου έλεγχο στις αρχές Ιανουαρίου στις αποθήκες της εταιρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η εταιρία λόγω της έντονης ανόδου των πωλήσεων, τόσο στο τέλος του 2006 όσο και στους πρώτους μήνες της τρέχουσας χρήσης (2007), χρησιμοποίησε και αποθηκευτικό χώρο τρίτων (προσωρινά) προκειμένου να αποθηκεύσει προϊόντα. Δεν κατέστη δυνατό ο ορκωτός ελεγκτής να επισκεφθεί τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου τον εν λόγω χώρο, καθώς ο ιδιοκτήτης του ακινήτου το μεταβίβασε. Η εταιρία ήδη μίσθωσε νέα δική της αποθήκη σε άλλο χώρο και είναι έτοιμη για τη διενέργεια ελέγχου και σε αυτά τα αποθέματα.
Τέλος, κατά την άποψη της εταιρίας η πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία, είναι επαρκής.
Ως αποτέλεσμα της υγιούς οικονομικής κατάστασης της εταιρίας το ΔΣ της MLS προτίθεται να προτείνει στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή αυξημένου μερίσματος για το 2006 σε σχέση με το 2005. Η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση, αφού έλαβε υπόψη τη διαφαινόμενη ιδιαίτερα θετική πορεία των οικονομικών μεγεθών κατά την τρέχουσα χρήση (2007), την ισχυρή κεφαλαιακή βάση (καθαρή θέση 12 εκατ. Ευρώ), την αυξημένη ρευστότητα (1,38 εκατ. Ευρώ) και το μηδενικό τραπεζικό δανεισμό.
-
00:05 Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
-
00:05 Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
-
00:05 Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
-
00:04 Ελληνικά ηγετικά πρότυπα;
-
00:04 Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
-
00:04 Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
-
00:03 Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας
-
00:02 Βλέπει κανείς νέο παραγωγικό μοντέλο στην οικονομία μας;
-
00:01 Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
-
30/10 Η λέξη της χρονιάς του Dictionary.com δεν είναι καν λέξη
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (98)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (20)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (15)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ