Συνεχης ενημερωση
Συγκεκριμένα, έγινε αναλυτική αναφορά στους κύριους τομείς δραστηριότητας του Ομίλου, δηλαδή τις Κατασκευές, την Ενέργεια, το Real estate και τις Παραχωρήσεις.
Αναλυτικότερα: στον κλάδο των Κατασκευών, μέσω της ΤΕΡΝΑ Α.Ε, ο όμιλος συγκεντρώνει ένα σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών που στο τέλος του έτους υπερέβη το 1 δις ευρώ, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες το ανεκτέλεστο αναμένεται να προσεγγίσει το 1,7 δις ευρώ με τις συμβάσεις που πρόκειται να υπογραφούν. Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος έχει ήδη υπογράψει την σύμβαση για την κατασκευή και εκμετάλλευση της Ιόνιας Οδού ενώ αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες η υπογραφή του έργου "Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος". Ταυτόχρονα, η επέκταση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στο εξωτερικό είναι επιτυχής, καθώς η ΤΕΡΝΑ έχει αναλάβει 7 σημαντικά έργα στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή, συνολικού προϋπολογισμού 550 εκ ευρώ.
Ο κλάδος της ενέργειας αποτελεί μία από τους κυριότερους μοχλούς ανάπτυξης: ο όμιλος δραστηριοποιείται ήδη μια δεκαετία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα ιδιώτη παραγωγό στον κλάδο παραγωγής ενέργειας από θερμικές πηγές. Στόχος του Ομίλου είναι το 2012 να έχει εγκατεστημένα 1600 MW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και 1200-1500 MW από θερμικές πηγές ενέργειας.
Στο Real Estate, ο Όμιλος ΓΕΚ απασχολεί ίδια κεφάλαια που προσεγγίζουν τα 130 εκ. ευρώ (εκτιμήσεις 2004), αναπτύσσοντας ακίνητα στην Ελλάδα και στην περιοχή των Βαλκανίων. Η δυναμική ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ακινήτων εξασφαλίζει ικανοποιητικές αποδόσεις για τον μέτοχο.
Στον τομέα των παραχωρήσεων, εκτός από την δραστηριότητα στους σταθμούς αυτοκινήτων, ο όμιλος ξεκινά την κατασκευή και εκμετάλλευση αυτοκινητοδρόμων. Το πρώτο έργο, η Ιόνια Οδός ξεκινά μέσα στο τρέχον έτος.
Το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου στηρίζεται από την σημαντική ρευστότητα και την ικανότητα δημιουργίας εξαιρετικών χρηματοροών σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του, καθώς και την αυξημένη πιστοληπτική ικανότητα των επιμέρους εταιρειών.
Η παρουσίαση βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Ομίλου www.gek.gr.
-
22:57 Apple: Στα $27,46 δισ. τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο - Ανεβάζει τον πήχη για το δ' τρίμηνο με οδηγό το iPhone 17
-
22:41 Γαλλία: Συνελήφθησαν έξι άτομα για ένοπλη ληστεία, με χρήση εκρηκτικών, σε εργαστήριο εξευγενισμού χρυσού - Πέντε υπάλληλοι τραυματίστηκαν
-
22:25 H Netflix προχωρά σε split της μετοχής της με αναλογία 10 νέων προς 1 παλαιά
-
22:20 Wall: Κόκκινα ταμπλό με υπογραφή Meta
-
22:18 Amazon: Άνω των προσδοκιών τα αποτελέσματα γ' τριμήνου και οι προβλέψεις για το δ' τρίμηνο - Άλμα 10% για τη μετοχή
-
22:02 Τανζανία: "Εγκληματίες" χαρακτηρίζει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές ο στρατός - Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας - Τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε αεροδρόμια
-
21:42 Βουλή: Ψηφίστηκε η Σύμβαση Υποπαραχώρησης για την κατασκευή, λειτουργία, διαχείριση, συντήρηση και εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα Μεγάλων Σκαφών Κέρκυρας
-
21:39 Λεκορνί για το ψήφισμα Λεπέν περί Αλγερίας: "Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με ψηφίσματα"
-
21:32 Πετρέλαιο: Μικρές μεταβολές στη σκιά μιας πιθανής εμπορικής εκεχειρίας ΗΠΑ-Κίνας
-
21:16 Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος αφαιρεί από τον αδελφό του, Άντριου, τους τίτλους του
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (98)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (20)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (14)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ