Συνεχης ενημερωση
Την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΣΤΡΑΙΑ Α.Ε.Β.Ε. αποφάσισε η Διοίκηση της ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕ ως στρατηγικός και πλειοψηφών μέτοχος με ποσοστό 35% επί του νέου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Την απόφασή της αυτή γνωστοποίησε στους μετόχους της ΑΣΤΡΑΙΑ Α.Ε.Β.Ε. κατά την Γενική Συνέλευσή της, η οποία έλαβε χώρα στις 27 Μαρτίου 2007 στην Κορινθία.
Η είσοδος της ΣΕΛΟΝΤΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΣΤΡΑΙΑ θα γίνει με την κάλυψη εξ ολοκλήρου της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε η Γ.Σ. της Αστραία ΑΕ. Το ποσό της αύξησης που θα καταβληθεί από τη ΣΕΛΟΝΤΑ για την απόκτηση του 35% θα είναι ύψους 1.100.000,00 ευρώ.
Η εταιρεία ΑΣΤΡΑΙΑ Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στο κλάδο Ιχθυοτροφών και την εμπορία αλιευμάτων και ιδρύθηκε από 25 μετόχους-επιχειρηματίες στον κλάδο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, οι οποίοι διαθέτουν μία συνολική παραγωγική δυναμικότητα άνω των 14.000 τόνων αλιευμάτων ετησίως. Με την σταθερή προσήλωση της διοίκησης και των στελεχών της στην εφαρμογή πολιτικών και συστημάτων ολικής ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών της, η εταιρεία κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας της (30/3/2005 έως 31/12/2006), επέτυχε ένα συνολικό κύκλο εργασιών ύψους 37,46 εκατ. Ευρώ και κέρδη 748 χιλ ευρώ, ενώ για το τρέχον έτος οι πωλήσεις της προβλέπεται να υπερβούν τα 40,0 εκατ. Ευρώ.
Οι άμεσες θετικές επιδράσεις της ανωτέρω συμφωνίας συνδέονται με την στρατηγική της δυναμικής δραστηριοποίησης του ομίλου ΣΕΛΟΝΤΑ στον κλάδο ιχθυοτροφών, την υλοποίηση από την ΑΣΤΡΑΙΑ επενδυτικού προγράμματος ύψους 8,2 εκατ. Ευρώ για την κατασκευή εγκαταστάσεων υψηλής τεχνολογίας παραγωγής πιστοποιημένων προϊόντων διατροφής ιχθύων και την από κοινού ανάπτυξη καινοτόμων μεθοδολογιών παραγωγής θαλάσσιων τροφίμων, με υψηλό βαθμό ποιοτικής ανταπόκρισης στις προσδοκίες του καταναλωτή, καθώς και τις πιθανές συνέργιες που θα προκύψουν από την συνεργασία όλων των μετόχων - ιχθυοπαραγωγών τόσο σε παραγωγικό όσο και εμπορικό επίπεδο.
Η ανωτέρω συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αποφάσεων της Γ.Σ. της Αστραία ΑΕ από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας και της ολοκλήρωσης των νομικών και οικονομικών ελέγχων που θα ξεκινήσει άμεσα η ΣΕΛΟΝΤΑ.
-
20:45 Κέρδη 2% για τον χρυσό με ώθηση από Fed και Τραμπ-Σι
-
20:41 Ισραήλ: Η οικογένεια του Όφιρ Τζαρφάτι κήδευσε για τρίτη φορά τον γιο της
-
20:29 Σερβία: Στους δρόμους οι φοιτητές για την επέτειο ενός έτους από την τραγωδία στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ
-
20:24 "Τελείωσέ τον, τι περιμένεις": Ρώσοι διοικητές βασανίζουν και εκτελούν στρατιώτες που αρνούνται να πολεμήσουν στην Ουκρανία
-
20:12 Ισραήλ: Έφηβος σκοτώθηκε σε διαδήλωση υπερορθόδοξων Εβραίων
-
20:04 ΟΗΕ: 24.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθαν στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
-
20:00 Τα ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια "καλοβλέπουν" τις ελληνικές εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα
-
19:57 Μέχρι 60% μέρισμα από τη Eurobank- Τι σχεδιάζει για Eurolife
-
19:56 ΟΣΠΑΠΔ: Μια δοκιμή πυρηνικών όπλων θα είναι επιβλαβής για την ειρήνη και την ασφάλεια
-
19:49 Κ. Πιερρακάκης: Το πραγματικό τεστ αξιοπιστίας θα είναι οι πράξεις, όχι τα σχέδια
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (93)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (19)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (14)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ