Συνεχης ενημερωση
H σύναψη συμφωνίας του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ με τον ισπανικό ενεργειακό Όμιλο ENDESA σηματοδοτεί καθοριστικά πλέον την στρατηγική και τους στόχους του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στον τομέα της ενέργειας. Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας η Διοίκηση του Ομίλου αποφάσισε την έναρξη μετασχηματισμών και εταιρικών αναδιαρθρώσεων προκειμένου να αξιοποιηθούν τα ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου με τον πλέον επωφελή τρόπο με γνώμονα τη μεγιστοποίηση των ωφελειών και κερδών όλων του Ομίλου σε επίπεδο μητρικής, θυγατρικών και συνδεδεμένων εταιρειών και κατ επέκταση όλων των μετόχων του.
Συγκεκριμένα τα διοικητικά συμβούλια των ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (στο εξής η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ), ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΑΕ (στο εξής η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ) και ΔΕΛΤA ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΒΕΤΕ (στο εξής η ΔΕΛΤΑ) την 28.3.2007 αποφάσισαν:
α) την έναρξη συγχώνευσης δι απορρόφησης των ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ και ΔΕΛΤΑ από ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ,
β) την απόσχιση των κλάδων (ι) παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και (ιι) παραγωγής, κατασκευής και εμπορίας αλουμίνας, αλουμινίου μεταλλευτικών υλικών και μετάλλων της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ και εισφοράς τους σε 100% μη εισηγμένες θυγατρικές εταιρείες της.
Για λόγους πρόνοιας στα πλαίσια του ν. 3340/2005 ανακοινώνεται η από κοινού εκτίμηση των Διοικητικών Συμβουλίων για τη σχέση ανταλλαγής, η οποία τελεί υπό την αίρεση της επαλήθευσης των ανεξάρτητων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και της εγκρίσεως των μετόχων των Γενικών Συνελεύσεων των μετασχηματιζόμενων εταιρειών. Ειδικώτερα, οι Μέτοχοι της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ προτείνεται να ανταλλάξουν τις μετοχές τους με μετοχές της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ με σχέση ανταλλαγής 1 κοινής μετοχής της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ προς 0,3954 κοινή μετοχή της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.
Οι μέτοχοι της ΔΕΛΤΑ προτείνεται να ανταλλάξουν τις μετοχές τους με μετοχές της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ με σχέση ανταλλαγής 1 κοινής μετοχής της ΔΕΛΤΑ προς 0,1888 κοινής εισηγμένης μετοχής της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Οι προτεινόμενες σχέσεις ανταλλαγής αντανακλούν τα κλεισίματα όλων των εταιρειών της τελευταίας συνεδρίασης του ΧΑ της 27.03.2007, οι οποίες εμπίπτουν στο εύρος τιμών των εσωτερικών αποτιμήσεων.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών εισηγμένων μετασχηματιζόμενων εταιρειών αποφάσισαν σύμφωνα με το νόμο να διορίσουν από κοινού την NBGI, EFG EUROBANK και ΑLPHA BANK, οι οποίες θα αποτιμήσουν τις συγχωνευόμενες εταιρίες και θα γνωμοδοτήσουν και θα επαληθεύσουν για το δίκαιο και εύλογο επί της ανωτέρω σχέσεως ανταλλαγής των μετοχών.
Όλοι οι μετασχηματισμοί που αποφασίστηκαν από τα οικεία Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών θα φέρουν ως ημερομηνία αφενός ισολογισμού μετασχηματισμού για τη συγχώνευση και αφετέρου λογιστικής κατάστασης μετασχηματισμού για τις αποσχίσεις την 31.3.2007 και θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2166/1993, άρθρoυ 69 επ. του κ.ν. 2190/1920 και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας. Η ολοκλήρωση των ανωτέρω μετασχηματισμών τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των τριών εταιρειών που αναμένεται να να αποφασίσουν εντός του ΄΄ εξαμήνου του 2007 και την αίρεση της κατά νόμο λήψεως όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
Με την υλοποίηση των μετασχηματισμών προσδοκάται λειτουργική ευελιξία και αυτοτέλεια δραστηριότητας των εταιρειών του Ομίλου καθώς επίσης επιτυγχάνονται μεγάλες οικονομίες κλίμακας οι οποίες θα ενισχύσουν την κερδοφορία του και κατ΄ επέκταση στα οφέλη των μετόχων του, ενώ η συνένωση του έμψυχου δυναμικού, των κεφαλαίων και της τεχνογνωσίας καθιστά τον ΟΜΙΛΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο.
Για τη στρατηγική συμφωνία με την Endesa και για τους μετασχηματισμούς των εταιρειών του Ομίλου θα γίνουν λεπτομερέστερες αναφορές στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:00.
-
16:03 Ουκρανία: Έκρηξη σε αποβάθρα σιδηροδρομικού σταθμού - 4 νεκροί και 15 τραυματίες
-
16:00 Citi: Ανθεκτική οικονομία και αγορές που "τρέχουν" vs σειράς τεράστιων κινδύνων -To "παράδοξο" που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια
-
15:40 ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο στο 3%
-
15:40 Βρετανικά Eurofighter οι τουρκικές εγγυήσεις στη Γάζα
-
15:38 Νέα Αριστερά: Ο κ. Σκέρτσος "ομολογεί" ότι η κυβέρνηση γνώριζε για τις παρακολουθήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
-
15:32 ΚΕΔΕ: Τα έσοδα από τα πρόστιμα του ΚΟΚ δεν πρέπει να αφαιρεθούν από τους δήμους
-
15:26 Στ. Παπασταύρου: Η Ελλάδα ενισχύει σταθερά και αποφασιστικά τον ενεργειακό της ρόλο στην Αν. Μεσόγειο
-
15:23 Axios: Οι απεσταλμένοι Τραμπ και Πούτιν, Γουίτκοφ και Ντμίτριεφ, θα συναντηθούν το Σάββατο στις ΗΠΑ
-
15:22 Ινδία: Επιφυλακτική όσον αφορά τις εμπορικές συμφωνίες - "Πολύ κοντά" το deal με τις ΗΠΑ
-
15:13 Fitch: Aναβαθμίζει την προοπτική του Ομίλου TITAN σε θετική
-
Το ταμπλό γράφει 7, αλλά η αξία ξεκινά από 8,5
-
Η Ελλάδα συνεχίζει να "ΠΩΛΕΙΤΑΙ"
-
Madame Coco: Η τούρκικη αλυσίδα που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο αλλά κλείνει στην Ελλάδα
-
Ο Τραμπ απαντά στην "ψυχραιμία" Πούτιν για τις κυρώσεις: Χαίρομαι που αισθάνεται έτσι, θα δούμε σε έξι μήνες από τώρα
-
Τι διάολο συμβαίνει μ' εμάς;
-
Σημαντικό ορόσημο για τη Metlen στο πρόγραμμα των φρεγατών Belharra
-
Γιατί οι "27" δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
13ωρο, 4ήμερη εργασία και ψηφιακή κάρτα: Οι νέοι κανόνες στην εργασία
-
Το εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο μπορεί να αλλάξει τον προϋπολογισμό
-
Ελληνικές ναυτιλιακές στην Wall Street - Οι νικητές και οι χαμένοι του 2025
-
Τι διάολο συμβαίνει μ' εμάς; (66)
-
Γιατί οι "27" δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (34)
-
Κ. Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Μακάρι η Τουρκία να άλλαζε άποψη για το casus belli - Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα SAFE (22)
-
Προειδοποίηση: Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ μοιάζει με φούσκα (19)
-
Η Ελλάδα συνεχίζει να "ΠΩΛΕΙΤΑΙ" (17)
-
Στοπ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στους τουριστικά κορεσμένους προορισμούς ζητούν οι ξενοδόχοι (16)
-
Μια φθηνή χώρα, με ακριβά... ράφια (15)
-
Στην αγκαλιά του Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο τρεις διαφώνησαν με την πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση - "Απασφάλισε" ο Πολάκης (14)
-
Στα δικαστήρια προσφεύγει ο Χ. Δούκας για την ανάθεση της καθαριότητας του Άγνωστου Στρατιώτη σε ιδιώτη - Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές και Ν. Δένδιας (11)
-
Ο Τραμπ απαντά στην "ψυχραιμία" Πούτιν για τις κυρώσεις: Χαίρομαι που αισθάνεται έτσι, θα δούμε σε έξι μήνες από τώρα (10)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ