Συνεχης ενημερωση
Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου ιδρύθηκε το 1899 και είναι σήμερα ο ηγετικός χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Κύπρο. Το 1991 ίδρυσε το πρώτο του τραπεζικό κατάστημα στην Ελλάδα και από το 1999 ξεκίνησε τη δυναμική του επέκταση στην Ελληνική επικράτεια. Το Συγκρότημα έχει εδραιώσει την παρουσία του στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 2001 λειτούργησε πλήρως εξαρτημένη τράπεζα στην Αυστραλία. Το Συγκρότημα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει τραπεζικές υπηρεσίες, χρηματοδοτήσεις, φάκτοριγκ, χρηματοεπενδυτικές υπηρεσίες, διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, και ασφάλειες γενικού κλάδου και ζωής.
Η Τράπεζα Κύπρου λειτουργεί μέσω 282 καταστημάτων, από τα οποία 144 λειτουργούν στην Κύπρο, 120 στην Ελλάδα, 6 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 11 στην Αυστραλία και 1 στα Channel Islands. Επιπλέον, η Τράπεζα λειτουργεί καταστήματα αντιπροσωπείας στις Η.Π.Α., Καναδά, Νότια Αφρική, Ρωσία και Ρουμανία. Το Συγκρότημα εργοδοτεί 6.192 άτομα διεθνώς.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2006, το Σύνολο Ενεργητικού του Συγκροτήματος ανερχόταν σε £14,56 δισ. (€25,19 δισ.) και τα Ίδια Κεφάλαιά του σε £905 εκατ. (€1,57 δισ.). Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com.
Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 2006
Tα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το 2006 θα ανακοινωθούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2007 και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com (επιλέξτε Σχ. Επενδυτών / Ανακοινώσεις).
Β. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2006
Οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου για το 2006 θα ανακοινωθούν στο Χρηματιστήριο στις 27 Φεβρουαρίου 2007 και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com (επιλέξτε Σχ. Επενδυτών / Οικονομικά Στοιχεία). Οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις θα δημοσιευθούν στον κυπριακό και ελληνικό τύπο στις 28 Φεβρουαρίου 2007.
Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΛΥΤΩΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2007-2009
Η ενημέρωση αναλυτών σχετικά με τα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος θα γίνει ως εξής:
• Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2007, στις 6.30μ.μ (παρουσίαση μέσω τηλεσυνδιάσκεψης)
• Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2007, στις 8.30π.μ. (παρουσίαση στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης του Συγκροτήματος στη Λευκωσία)
• Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2007, στις 9.00π.μ. (παρουσίαση στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα)
• Εβδομάδα 12-16 Φεβρουαρίου 2007 (σειρά παρουσιάσεων (roadshow) στο Λονδίνο, Φραγκφούρτη, Άμστερνταμ και Παρίσι)
Δ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΛΥΤΩΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2006
Η ενημέρωση αναλυτών σχετικά με τα τελικά ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το 2006 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2007, στην Αθήνα, Ελλάδα.
Ε. ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2007 στις 4.30μ.μ. στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης του Συγκροτήματος, οδός Στασίνου 51, Αγία Παρασκευή, Στρόβολος, Λευκωσία.
ΣΤ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕΡΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2007, όπως κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2007, προτείνει για έγκριση την καταβολή μερίσματος προς 10 σεντ κατά μετοχή (περίπου €0,17 * κατά μετοχή).
Ως προτεινόμενη ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος ορίσθηκε η Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2007. Ως προτεινόμενη ημερομηνία αποκοπής (ex-dividend date) ορίσθηκε η Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007.
Προτείνεται όπως το μέρισμα καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους την Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007.
* Η τιμή σε Ευρώ υπολογίστηκε με βάση την ισοτιμία €1=ΛΚ0,5782. Η πληρωμή του μερίσματος θα γίνει με βάση την ισοτιμία που θα ισχύει κατά την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα από την 1
ημερομηνία αποκοπής και δύναται να είναι διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιήθηκε για σκοπούς της παρούσας ανακοίνωσης.
Ζ. ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
Υπενθυμίζονται οι επενδυτές ότι η Τράπεζα λειτουργεί Σχέδιο Επανεπένδυσης Μερισμάτων ("το Σχέδιο"). Το ποσοστό της παραχωρούμενης έκπτωσης στην οποία θα επανεπενδύονται τα μερίσματα βάσει του Σχεδίου ανέρχεται σε 10%. Με βάση την παραχωρούμενη έκπτωση (10%), η τιμή στην οποία θα επανεπενδύονται τα μερίσματα θα είναι το 90% του μεσοσταθμικού όρου της τιμής κλεισίματος της μετοχής όπως αυτή θα διαμορφώνεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) τις πρώτες πέντε εργάσιμες μέρες που η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στο μέρισμα.
Οι επενδυτές μπορούν να προμηθεύονται με τους Όρους και Κανονισμούς Λειτουργίας του Σχεδίου αθώς και με Αίτηση Εγγραφής ή Τερματισμού στο Σχέδιο ("η Αίτηση") από:
• την ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com επιλέξτε Σχ. Επενδυτών / Στοιχεία Μετοχής Τ.Κ. / Σχέδιο Επανεπένδυσης
• την Υπηρεσία Μετοχών & Χρεογράφων Συγκροτήματος στη Λευκωσία, τηλ. 22 842100
• το Τμήμα Θεματοφυλακής, Μετοχολογίου & Εκκαθάρισης Παραγώγων στην Αθήνα, τηλ. 210 64 77 332
Ενόσω κάποιος είναι εγγεγραμμένος ή θα εγγραφεί για πρώτη φορά στο Σχέδιο, τότε η συμμετοχή του θα παραμένει σε ισχύ και για όλα τα μελλοντικά μερίσματα, τα οποία θα επανεπενδύονται αυτόματα σε νέες μετοχές, εκτός εάν ζητήσει με γραπτή ειδοποίηση ή με συμπλήρωση της Αίτησης, τον τερματισμό της συμμετοχής του στο Σχέδιο ή εάν το Σχέδιο διακοπεί ή ανασταλεί από την Τράπεζα.
Υπενθυμίζονται οι επενδυτές ότι εάν η Αίτησή τους παραληφθεί από την Τράπεζα τουλάχιστο 10 μέρες πριν από την προτεινόμενη ημερομηνία αποκοπής (δηλ. μέχρι την 1η Ιουνίου 2007) τότε η εγγραφή ή ο τερματισμός της συμμετοχής τους στο Σχέδιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται για το μέρισμα που προτείνεται να καταβληθεί στις 26 Ιουνίου 2007 και για τα μελλοντικά μερίσματα, εκτός εάν αυτή ανακληθεί. Σε αντίθετη περίπτωση όλες οι Αιτήσεις που θα παραλαμβάνονται εκπρόθεσμα θα ισχύουν μόνο για τα μελλοντικά μερίσματα.
-
14:56 Β. Καραστάθης για σεισμό στην Εύβοια: Η ακολουθία βαίνει μέχρι στιγμής φυσιολογικά, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ακόμη ότι ο κίνδυνος παρήλθε
-
14:52 Π. Μαρινάκης: Οι φοροελαφρύνσεις είναι στην πραγματικότητα αυξήσεις μισθών
-
14:40 Reuters: Το "πάρτι" τέλειωσε για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες
-
14:34 ΟΟΣΑ: Ρεκόρ νέων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με αστερίσκους - Έλλειψη ικανοτήτων και άνισες ευκαιρίες
-
14:29 Προχωρούν οι διαγωνισμοί για τα οδικά έργα Δράμα-Αμφίπολη και Θεσσαλονίκη-Έδεσσα
-
14:18 e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
14:12 Ν. Ανδρουλάκης: Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα κάνει τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική οικονομικά, πιο ανθεκτική κοινωνικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά
-
14:02 Ιαπωνία: Τα φαβορί για τη θέση του νέου ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος
-
14:01 Ο Γ. Γεραπετρίτης διαψεύδει δημοσίευμα περί εμπλοκής μέλους της οικογένειάς του στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου
-
13:59 Στα 2,6 δισ. ευρώ αυξήθηκε το ενεργητικό των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (55)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (33)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (15)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (12)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (10)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (8)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)
-
Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (6)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
