Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 14-Φεβ-2007 10:07

    Πετζετάκις: Πώληση του κλάδου σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Εταιρία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε." σχετικά με την πώληση του κλάδου σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων του Ομίλου στην Ελλάδα στην εταιρία Wavin Β.V. (Wavin), ανακοινώνει και διευκρινίζει τα ακόλουθα:

    Η Διοίκηση της Εταιρίας από την υπογραφή του σχετικού προσυμφώνου την 7.9.2006 με την Wavin βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τις πιστώτριες τράπεζές της, αφού στόχευσή της είναι να λάβει χώρα η συνολική αναχρηματοδότηση του δανεισμού της ταυτόχρονα με τη σύναψη της τελικής συμφωνίας με την Wavin. Για το λόγο αυτό, έχει υποβάλλει για διαπραγμάτευση από τον Οκτώβριο του 2006 στις πιστώτριες τράπεζες τους σχετικούς όρους της εν λόγω αναχρηματοδότησης.

    Το μεγαλύτερο μέρος του τελικού τιμήματος από την Wavin προβλέπεται να δοθεί για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων δανειακών οφειλών της Εταιρίας, ενώ το εναπομένον υπόλοιπο των δανείων της θα αναχρηματοδοτηθεί με νέο κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο με συμμετοχή όλων των πιστωτριών τραπεζών της. Ως εξασφάλιση στο εν λόγω δάνειο παρέχεται από την Εταιρία, μεταξύ άλλων, και ενέχυρο επί των μετοχών της θυγατρικής της εταιρίας στη Ν. Αφρική.

    Μετά την ολοκλήρωση του νομικού και οικονομικού ελέγχου εκ μέρους της Wavin, η τελική προσφορά της προβλέπει ως συνολικό τίμημα για την πώληση του κλάδου σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων του Ομίλου στην Ελλάδα το ποσό των ευρώ 49 εκ., εκ των οποίων ποσό ύψους ευρώ 4 εκ. εξαρτάται από την επίτευξη συγκεκριμένων μελλοντικών οικονομικών στόχων.

    Η εν λόγω προσφορά, πριν την υποβολή της προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, υποβλήθηκε ήδη, σύμφωνα με τα ανωτέρω, για έγκριση σε όλες τις πιστώτριες τράπεζες της Εταιρίας και αναμένονται οι απαντήσεις τους. Υπογραμμίζεται ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων των πιστωτριών τραπεζών της Εταιρίας. Επισημαίνεται ότι η Εταιρία θεωρεί την εν λόγω πώληση στην Wavin και τη σύναψη του νέου κοινοπρακτικού της δανείου ορόσημα για την περαιτέρω πορεία της, καθώς θα επαναφέρουν την οικονομική της σταθερότητα και θα ενισχύσουν σημαντικά τους χρηματοοικονομικούς της δείκτες.

    Εφ΄΄ όσον και όταν θα υπάρξουν νέες σχετικές εξελίξεις σχετικά με το εν λόγω θέμα, η Εταιρία θα προχωρήσει στην άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

    Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Κατερίνα Σφυρή, Υπεύθυνη Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Μετόχων, στο τηλέφωνο: 210 89 37 300, e-mail: investor_relations@petzetakis.gr
     
     
     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ