Συνεχης ενημερωση
Εντυπο παροχής πληροφοριών του άρθρου 4. παρ.2 (ε) του Ν. 3401/2005 για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών δωρεάν μετοχών από κεφαλαιοποίηση αποθεματικών με ταυτόχρονη έκδοση και διανομή δωρεάν μετοχών που θα αντιστοιχούν 2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή.
Το παρόν έντυπο υποβάλλεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την Εταιρία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ (η Εταιρία) σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 (ε) του ν. 3401/2005 για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών νέων δωρεάν μετοχών από την κεφαλαιοποίηση αποθεματικών με ταυτόχρονη έκδοση και διανομή δωρεάν μετοχών που θα αντιστοιχούν 2 νέες μετοχές κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, όπως αυτή αποφασίστηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας (με ποσοστό 70.36 %) κατά τα οριζόμενα στο κ.ν. 2190/1920 και το Καταστατικό της Εταιρίας.
Ειδικότερα, με την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας που έλαβε χώρα την 25η Ιανουαρίου 2007 αποφασίστηκε μεταξύ άλλων θεμάτων και εγκρίθηκε παμψηφεί από τους παριστάμενους και εκπροσωπούμενους μετόχους, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, κατά ποσό 5.525.486 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από το αποθεματικό "καταβληθέν διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο", με αποτέλεσμα το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας το οποίο ανέρχεται σήμερα σε 5.906.554 ευρώ να αυξηθεί κατά ποσό 5.525.486 ευρώ και να ανέρχεται πλέον σε 11.432.040 ευρώ, την μείωση της ονομαστικής αξίας από 0,62 ευρώ σε 0,40 ευρώ εκάστη και την έκδοση 19.053.400 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών.
Έτσι ο συνολικός αριθμός των μετοχών διαμορφώνεται πλέον από 9.526.700 κοινές ονομαστικές μετοχές σε 28.580.100 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ, η κάθε μια. Oι νέες 19.053.400 κοινές ονομαστικές μετοχές θα διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους της εταιρίας και θα αντιστοιχούν 2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή.
Με την κεφαλαιοποίηση μέρους των αποθεματικών, η κεφαλαιουχική θέση της εταιρίας αποτυπώνεται καλύτερα στους ισολογισμούς της εταιρίας και η μετοχή αποκτά μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα και γίνεται καλύτερα αποδεκτή από τον επενδυτικό κοινό.
Ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος και προσαρμογή της τιμής της μετοχής θα ορισθεί η 4ης εργάσιμη ημέρα που ακολουθεί την ημερομηνία εγκρίσεως εισαγωγής από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών (νοείται ότι δικαιούχοι των νέων μετοχών θα είναι οι κάτοχοι μετοχών κατά την λήξη της συνεδρίασης της 3ης εργάσιμης ημέρας). Η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα γίνει την 5η ημέρα που ακολουθεί την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος.
Την 1/2/2007 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών η υπ. αριθ. Κ2-1350 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του Aρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας, σύμφωνα με την από 25/1/2007 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων. Την 1/2/2007 πιστοποιήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, η καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με την κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.
Υπεύθυνο πρόσωπο για τη σύνταξη του παρόντος και για την ακρίβεια των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό είναι ο κ. Περιστέρης Κατσικάκης, Οικονομικός Διευθυντής της Εταιρίας, τηλ.: 210-2826825. Τα ενδιαφερόμενα μέρη δύνανται να αναζητήσουν αντίτυπο του παρόντος στην έδρα της εταιρίας (οδός Λυκόβρυσης 7, Μεταμόρφωση, 144 52) ή στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.iktinos.gr.
-
16:24 Θ. Πλεύρης: Το νέο μεταναστευτικό ν/σ δεν αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν ήδη πάρει υπηκοότητα
-
16:15 Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF
-
16:15 Παραιτήθηκε επίσημα ο Φρανσουά Μπαϊρού
-
16:11 Ισπανία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα των Iσραηλινών υπουργών Μπεν-Γκβιρ και Σμότριχ
-
16:09 Ισραήλ προς αμάχους: "Εκκενώστε άμεσα την Πόλη της Γάζας"
-
16:06 Κάθε Σάββατο η Αθήνα κινείται όλο το 24ωρο με Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία
-
16:00 Στα €31,3 δισ. οι δημόσιες επενδύσεις τη διετία 2025-2026
-
15:44 ΟΗΕ: Καλεί τις χώρες να παραμερίσουν την πολιτική καθώς αναζητούν $140 εκατ. για τους σεισμοπαθείς στο Αφγανιστάν
-
15:40 Η τουρκική BOTAS και η BP υπογράφουν τριετή συμφωνία για την προμήθεια LNG
-
15:35 Alpha Finance: Αναβαθμίζει τις τιμές στόχους των Τραπεζών
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (58)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (36)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (16)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (15)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (15)
-
Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (11)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (8)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (7)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (5)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
