Συνεχης ενημερωση
Η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ (η «Τράπεζα» ή το «Συγκρότημα») ανακοινώνει την πώληση της επένδυσής της στη Marfin Diversified Strategy Fund Plc (MDSF), η οποία αποτελείται από 1.142.052,6400 Ιδρυτικές Μετοχές και 765.096,0464 Μετοχές Α σε Δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (αντιπροσωπεύοντας το 95% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της MDSF), στην Dorchester Capital Secondaries Offshore III, LP.
Το τίμημα πώλησης ανέρχεται σε $92 εκατ. (περίπου €84 εκατ.) και θα ενισχύσει τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας. Από την πώληση θα υπάρξει θετική επίδραση ύψους περίπου 0,1 ποσοστιαίες μονάδες στον δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) του Συγκροτήματος, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων. Το λογιστικό κέρδος ανέρχεται σε περίπου €10 εκατ. και αντιπροσωπεύει τη μεταφορά των σχετικών συναλλαγματικών αποθεμάτων στην κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων.
Η πώληση εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για επικέντρωση στις κύριες αγορές, και την πώληση μη βασικών δραστηριοτήτων.
Η επένδυση του Συγκροτήματος στη MDSF μεταφέρθηκε στην Τράπεζα μετά την εξαγορά ορισμένων δραστηριοτήτων της Λαϊκής Τράπεζας στις 29 Μαρτίου 2013, στα πλαίσια των σχετικών διαταγμάτων που εκδόθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου υπό την ιδιότητά της ως Αρχή Εξυγίανσης. Η MDSF συστάθηκε στις 23 Ιουνίου 2006 στη νήσο Μαν (Isle of Μan) ως εταιρεία επενδύσεων ανοικτού τύπου, και η κύρια δραστηριότητά της είναι η επένδυση σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο συλλογικών επενδυτικών σχεδίων.
Το Ιδιωτικό Ταμείο του Ομίλου της Credit Suisse ενήργησε ως αποκλειστικός τραπεζικός σύμβουλος της Τράπεζας και το δικηγορικό γραφείο Sidley Austin LLP στο Λονδίνο ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της Τράπεζας, σε σχέση με την πώληση της επένδυσης στη MDSF.
Όπως απαιτείται από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και σύμφωνα με την παράγραφο 5.2.1.17(7) του Νόμου 326/2009 (όπως τροποποιήθηκε), η συναλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε σε τιμές αγοράς (arm’s length) και δεν αφορά ή επηρεάζει τα συμφέροντα του Γραμματέα της Τράπεζας ή οποιουδήποτε «οριζόμενου προσώπου» όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 137(3) του Νόμου.
- 
                                00:05 Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                00:05 Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                00:05 Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
- 
                                00:04 Ελληνικά ηγετικά πρότυπα;
- 
                                00:04 Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
- 
                                00:04 Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
- 
                                00:03 Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας
- 
                                00:02 Βλέπει κανείς νέο παραγωγικό μοντέλο στην οικονομία μας;
- 
                                00:01 Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
- 
                                30/10 Η λέξη της χρονιάς του Dictionary.com δεν είναι καν λέξη
- 
                                Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
- 
                                Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
- 
                                Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- 
                                Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
- 
                                Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
- 
                                Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
- 
                                Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
- 
                                Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς
- 
                                Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
- 
                                Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
- 
                                Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (98)
- 
                                Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (20)
- 
                                Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (15)
- 
                                Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
- 
                                Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
- 
                                Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
- 
                                Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
- 
                                Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
- 
                                Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
- 
                                Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
