Συνεχης ενημερωση
Συνήλθε σήμερα 28/4/2015 η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. στην οποία παρέστησαν 85 Μέτοχοι κομιστές 91.168.049 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι ποσοστό 83,40% επί του Μετοχικού Κεφαλαίου και ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
Θέμα 1ο: Εγκρίθηκαν ομόφωνα, στο σύνολό τους οι Οικονομικές Καταστάσεις (εταιρικές και ενοποιημένες) για τη χρήση 2014 όπως κοινοποιήθηκαν στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και δημοσιεύθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ., καταχωρήθηκαν στην ιστοσελίδα της Εταιρείας και του Χρηματιστηρίου Αθηνών και αποτυπώθηκαν αναλυτικά στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση, αντίγραφο της οποίας διανεμήθηκε στους παρευρισκομένους Μετόχους.
Θέμα 2ο: Εγκρίθηκε ομόφωνα με ψήφους 91.168.049 ήτοι ποσοστό 83,40%, η πρόταση διάθεσης κερδών της χρήσης 2014 σύμφωνα με την οποία ποσό 25.671.694,47 € δεν θα διανεμηθεί αλλά θα μεταφερθεί στο λογαριασμό «Υπόλοιπο κερδών χρήσεως εις νέον», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για το σχηματισμό ειδικών φορολογηθέντων αποθεματικών για την εξυπηρέτηση των εταιρικών σκοπών. Το ως άνω ποσοστό υπερψήφισης πληροί τις προϋποθέσεις των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 3 του Α.Ν. 148/1967 περί μη διανομής μερίσματος.
Θέμα 3ο: Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα απάλλαξε ατομικά και στο σύνολό τους τα Μέλη του Δ.Σ. και τον Ελεγκτή από κάθε ευθύνη ή αποζημίωση απορρέουσα από την άσκηση των καθηκόντων τους για την χρήση 2014.
Θέμα 4ο: Εκλέχθηκε, ομόφωνα, από τα μέλη της εταιρείας «GRANT THORNTON», ο κ. Παύλος Στελλάκης ως Τακτικός Ελεγκτής για τη χρήση 2015 και αναπληρωτής ο κ. Δημήτριος Δουβρής με αμοιβή όπως αυτή καθορίζεται από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και ισχύει για όλα τα Μέλη του.
Θέμα 5ο: Αποφασίστηκε ομόφωνα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των 9.838.296,00 € με κεφαλαιοποίηση μέρους του ειδικού αποθεματικού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,30 € σε 0,39 € και ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 9.838.296,00 € με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 0,39 € σε 0,30 € και την επιστροφή του ποσού της μείωσης, 0,09 € ανά μετοχή, στους Μετόχους και παρασχέθηκε εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο να ρυθμίσει όλα τα σχετικά διαδικαστικά θέματα για την υλοποίηση της ως άνω απόφασης.
Θέμα 6ο: Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε τη διεύρυνση του εταιρικού σκοπού, η οποία κρίνεται αναγκαία ενόψει νέων δραστηριοτήτων που ενδιαφέρεται να αναπτύξει στο μέλλον η Εταιρεία με γνώμονα την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωσή της, με την προσθήκη της παρακάτω παραγράφου:
«Η αυτοτελής συμμετοχή ή/και συνεργασία με οποιοδήποτε τρόπο σε νομικά πρόσωπα οιασδήποτε μορφής, εταιρείες και κοινοπραξίες, ημεδαπές ή αλλοδαπές στην Ελλάδα ή την αλλοδαπή, για την χρηματοδότηση μελέτη, κατασκευή, διαχείριση, ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευση παντός είδους έργων και εγκαταστάσεων, αυτοχρηματοδοτούμενων ή συγχρηματοδοτούμενων έργων, συμπεριλαμβανομένων έργων παραχώρησης και ΣΔΙΤ καθώς και η παροχή υπηρεσιών συντήρησης, τεχνικής λειτουργίας και διαχείρισης και πάσης φύσεως υπηρεσιών σχετικών με αυτά».
Επισημαίνεται ότι η διεύρυνση δεν μεταβάλλει τις κύριες δραστηριότητες της εταιρείας, αλλά συμπληρώνει, εξειδικεύει, εμπλουτίζει και αποσαφηνίζει υφιστάμενους σκοπούς της.
Παρασχέθηκε εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο να ρυθμίσει όλα τα σχετικά διαδικαστικά θέματα για την υλοποίηση της ως άνω απόφασης.
Θέμα 7ο: Η Γενική Συνέλευση παρείχε, με ψήφους 91.033.089 υπέρ (83,28%) και 134.960 (0,12%) κατά, την άδεια και έγκρισή της για την συμμετοχή Μελών του Δ.Σ. και Διευθυντικών Στελεχών της Εταιρείας στη Διοίκηση Εταιρειών οι οποίες συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο με την Εταιρεία.
Θέμα 8ο: Εγκρίθηκε, με ψήφους 89.758.943 υπέρ (82,11%) και, 1.409.106 (1,29%) κατά, η αμοιβή συνολικού ποσού 85.000,00 € στο Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Εμμ. Μαραγκουδάκη καθώς και η συνέχιση καταβολής αμοιβής τόσο στον κ. Μαραγκουδάκη όσο και σε τυχόν άλλα Μέλη του Δ.Σ. υπό την προϋπόθεση της απασχόλησής τους σε διάφορα έργα και τομείς της Εταιρείας πέραν των καθηκόντων τους ως Μέλη του Δ. Σ. και παρασχέθηκε εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό της εκάστοτε αμοιβής τους.
Εγκρίθηκε επίσης η παροχή δανείων, πιστώσεων και άλλων εν γένει εγγυήσεων υπέρ θυγατρικών ή συνδεδεμένων εταιρειών, κατά την έννοια του άρθρου 42ε του Κ.Ν. 2190/1920- και πλέον του άρθρου 32 ν. 4308/2014.
Επί του 9ου θέματος «Διάφορες ανακοινώσεις, εγκρίσεις και συζήτηση θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος» δεν προτάθηκαν θέματα προς έγκριση και λήψη αποφάσεων.
Η Διοίκηση της Εταιρείας αναφέρθηκε στα έργα, την πορεία, τις εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις και λοιπά θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της.
-
16:24 Γαλλία: Ξεκινά η διαδικασία διακοπής λειτουργίας της πλατφόρμας Shein
-
16:20 Δολοφονία Λυγγερίδη: Διακόπηκε για τις 25/11 η δίκη για εγκληματική οργάνωση
-
16:15 Σερβία: Ο ΟΗΕ καταγγέλλει αδράνεια της δικαιοσύνης έναν χρόνο μετά την τραγωδία του Νόβι Σαντ
-
16:07 Παρέμβαση βουλευτών της ΝΔ για τις τιμές ρεύματος: Ζητούν αλλαγές στο target model και μέτρα για βιομηχανία και νοικοκυριά
-
16:04 Βορίζια: Συνελήφθη συγγενής του 39χρονου νεκρού - Με τρία είδη όπλων έγινε το μακελειό
-
16:00 H νέα μορφή του Ταμείου Ανάκαμψης μετά την αναθεώρηση που έστειλε η Αθήνα στις Βρυξέλλες
-
15:57 Η "Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε." μετονομάζεται σε "Y/KNOT Invest A.E."
-
15:48 Κρ. Χατζημηνάς (ΕΕΝΕ): Χρειάζεται επιθετική πολιτική για την αύξηση του ΑΕΠ και της παραγωγικότητας
-
15:46 Ο Τραμπ ζήτησε κανόνα απλής πλειοψηφίας στη Γερουσία για να τελειώσει το shutdown - "Αρνητικά τα αποτελέσματά μας στις εκλογές"
-
15:44 Γ. Στουρνάρας: Κίνδυνος να μεταδοθεί ο υψηλότερος πληθωρισμός των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026
-
Ποια είναι τα φαβορί για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών -Τα πρόσωπα και οι αστάθμητοι παράγοντες
-
Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
"Δεν υπάρχει λόγος πανικού... ακόμα", λένε οι αναλυτές μετά την κατάρρευση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
Μαμντάνι σε Τραμπ: Ξέρω ότι παρακολουθείς - Ανέβασε την ένταση
-
Ρωσία και Τουρκία διαπραγματεύονται τη διατήρηση των ροών φυσικού αερίου από την Gazprom
-
ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η είσοδος ιδιωτών για τα χρέη στον ΕΦΚΑ – Οι λόγοι
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ (103)
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη (45)
-
ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια (41)
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία (24)
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026 (20)
-
Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα εντός Νοεμβρίου – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό (17)
-
Αλ. Τσίπρας: Η νίκη Μαμντάνι δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτική (15)
-
Γαλλία: Οδηγός έπεσε εσκεμμένα σε πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν και φώναζε "Αλλάχ Ακμπάρ" - Δέκα τραυματίες (11)
-
Τι εξηγεί την νίκη του Μαμντάνι (9)
-
Κ. Χατζηδάκης για ΕΛΤΑ: Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ καμία στοχοποίηση και δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ