Συνεχης ενημερωση
Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το δωδεκάμηνο του 2014, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2014 και τις πρόσφατες εξελίξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM HOLDINGS κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης ανέφερε: «Το 2014 χαρακτηρίζεται από την επίτευξη των στρατηγικών στόχων που είχαμε θέσει για οργανική ανάπτυξη και κερδοφορία των θυγατρικών μας σε συνδυασμό με τον εξορθολογισμό του χαρτοφυλακίου μας. Η πώληση της συμμετοχής μας σε hellas online και Intracom Telecom σε πολύ ικανοποιητικό τίμημα, απέφερε την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων μας και ρευστότητα που τοποθετούν στρατηγικά τον όμιλο INTRACOM σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση ενόψει της προσδοκώμενης επανεκκίνησης της οικονομίας.» Όσον αφορά τις προοπτικές του ομίλου, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι: «Η ισχυρή τεχνογνωσία σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία σε ολοκληρωμένα και σύνθετα έργα Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Κατασκευών αποτελούν το εφαλτήριο για επέκταση σε σύγχρονες τάσεις της πληροφορικής, καθώς και διεύρυνση των δραστηριοτήτων στην ενέργεια και τις περιβαλλοντικές υποδομές.»
Σε αντιστοιχία με τα αποτελέσματα του εννιαμήνου 2014 και σε συνέχεια των επιχειρηματικών συμφωνιών που έχουν ήδη ανακοινωθεί, η δραστηριότητα της hellas online, καθώς και το αποτέλεσμα του ομίλου INTRACOM TELECOM για το πρώτο εξάμηνο, περιλαμβάνονται στις διακοπείσες δραστηριότητες. Οι ενοποιημένες πωλήσεις από
συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες ανέρχονται σε € 535 εκατ. αυξημένες κατά 4% (2013: € 513,7 εκατ.).
Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) αυξήθηκε, φτάνοντας στα € 101,4 εκατ. (EBITDA 2013: € 55,2 εκατ.). Η επίδραση της πώλησης της hellas online στο ενοποιημένο λειτουργικό αποτέλεσμα ανέρχεται σε € 55,4 εκατ. Το προσαρμοσμένο EBITDA προ απομειώσεων του 2014 αυξήθηκε κατά 45% σε σχέση με το αντίστοιχα προσαρμοσμένο του 2013.
Σημαντική ήταν η κερδοφορία του Ομίλου με ΕΒΤ € 25,5 εκατ. (ΕΒΤ 2013: -€ 75,8 εκατ.), παρά τις απομειώσεις € 13,9 εκατ. Το προσαρμοσμένο ΕΒΤ ανέρχεται σε € 39,4 εκατ. έναντι ζημιών € 20,6 εκατ. το 2013.
Οι πωλήσεις των εταιριών του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε € 346, 1 εκατ., καταγράφοντας αύξηση κατά € 54 εκατ. ή ποσοστό 18,5%. Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA βελτιώθηκε και στις τρεις εταιρίες του ομίλου INTRACOM HOLDINGS, και ανήλθε σε € 14,0 εκατ. συνολικά (βελτίωση € 27,1 εκατ.).
Σημαντική ήταν η επίδοση του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΑΤ με 40% αύξηση πωλήσεων, αύξηση EBITDA κατά € 26,2 εκατ. και ΕΒΤ € 1,0 εκατ. έναντι -€ 24,7 εκατ. το 2013. Το 2014 υπέγραψε νέες συμβάσεις ύψους € 180,5 εκατ., και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ξεπερνάει τα € 300 εκατ.
Ο Όμιλος INTRASOFT INTERNATIONAL βελτίωσε επίσης σημαντικά τα μεγέθη του με 6% αύξηση πωλήσεων, αύξηση EBITDA στα € 6,8 εκατ. και αύξηση ΕΒΤ κατά € 13 εκατ., πετυχαίνοντας μέσα στο έτος υπογραφή νέων συμβάσεων € 240 εκατ., ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο φτάνει στα € 460 εκατ. ( 3x οι πωλήσεις του 2014).
Η IDE (Intracom Defense Electronics) σημείωσε μικρή αύξηση πωλήσεων στα € 51,2 εκατ. και EBITDA στα € 2,1 εκατ., καταγράφοντας οριακές ζημίες προ φόρων (EBT 2014: -€ 0,8 εκατ.) υπό το βάρος απομειώσεων € 3,6 εκατ. Οι νέες συμβάσεις του 2014 ανήλθαν στα € 67,7 εκατ. και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο φτάνει στα € 100,3 εκατ.
Το συνολικό αποτέλεσμα της μητρικής εταιρείας (ΕΒΤ 2014: - € 33,4 εκατ.) περιλαμβάνει ζημία από πώληση της συμμετοχής στην Hellas Online κατά € 10,6 εκατ. και λοιπές απομειώσεις € 13,2 εκατ.
-
15:32 Ν. Κογιουμτσής (ΕΕΑ) για ΕΛΤΑ: Το κλείσιμο καταστημάτων επηρεάζει και τις εξαγωγικές μικροεπιχειρήσεις
-
15:26 Bloomberg: Οι Τούρκοι συρρέουν στα σούπερ μάρκετ της Αλεξανδρούπολης - Πώς έγινε η Ελλάδα η "φθηνότερη λύση για ψώνια"
-
15:14 BBC-Τιμ Ντέιβι: "Οφείλουμε να αγωνισθούμε για τη δημοσιογραφία μας"
-
15:10 Bloomberg: Η Ελλάδα σχεδιάζει να αντλήσει έως 8 δισ. ευρώ από τις αγορές το 2026
-
15:10 Σ. Φάμελλος: Πολιτικό μου καθήκον να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει πολιτική αλλαγή
-
15:04 Ιταλία: Είμαστε πρόθυμοι να διαθέσουμε καραμπινιέρους για την εκπαίδευση παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας, αλλά όχι στην Γάζα
-
15:00 Επιτροπή Ανταγωνισμού: Συγκέντρωση και υψηλά περιθώρια στα κτηνιατρικά φάρμακα για αιγοπρόβατα
-
14:53 Στον Λευκό Οίκο Αλ Σάρα και Φιντάν για τη Συρία
-
14:52 Κ. Χατζηδάκης: Οι ενεργειακές συμφωνίες της προηγούμενης εβδομάδας νέοι κρίκοι στην αλυσίδα ενίσχυσης της χώρας
-
14:50 Τουρκία: Συνετρίβη στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 στη Γεωργία
-
Δημοσκόπηση Interview: Στο 29,2% η ΝΔ - "Πρασινίζουν" Κρήτη, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρος
-
Ρεύμα από πυρηνικά στην Ελλάδα: Τζίρος 2,4 δισ. ευρώ και 8.000 νέες θέσεις εργασίας από σταθμό 1GW
-
Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα
-
Τι προμερίσματα δίνουν οι τράπεζες και πότε
-
Τα γαλάζια σου γράμματα…
-
Δεν βάζει μόνο το Βέλγιο "μπλόκο" στην κατάσχεση των ρωσικών assets - Τα υπόλοιπα εμπόδια εντός ΕΕ
-
Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν το βοήθημα των 250 ευρώ – Τα κριτήρια
-
Πώς μια επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο ανατινάζει τις σχέσεις ΕΕ - Κίνας
-
Αν η οπλοκατοχή του απλού πολίτη καταργηθεί, τότε όπλα θα έχουν μόνο οι εγκληματίες
-
Επενδυτές σε κρίση: Η Απληστία κερδίζει, ο Φόβος ψιθυρίζει
-
Αν η οπλοκατοχή του απλού πολίτη καταργηθεί, τότε όπλα θα έχουν μόνο οι εγκληματίες (132)
-
Τα γαλάζια σου γράμματα… (38)
-
Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα (26)
-
Δημοσκόπηση Interview: Στο 29,2% η ΝΔ - "Πρασινίζουν" Κρήτη, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρος (20)
-
Δεν βάζει μόνο το Βέλγιο "μπλόκο" στην κατάσχεση των ρωσικών assets - Τα υπόλοιπα εμπόδια εντός ΕΕ (8)
-
Τι προμερίσματα δίνουν οι τράπεζες και πότε (7)
-
Πόσο έχουν φτάσει οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες - Τα πιο πρόσφατα στοιχεία (7)
-
Ρεύμα από πυρηνικά στην Ελλάδα: Τζίρος 2,4 δισ. ευρώ και 8.000 νέες θέσεις εργασίας από σταθμό 1GW (7)
-
Ν. Καραχάλιος για κόμμα Καρυστιανού: "Ήταν έτοιμο, θα κάναμε ανακοινώσεις στις 24 Ιουλίου στα Χανιά" (6)
-
COVID: Σαφέστερη εικόνα των μακροχρόνιων επιπτώσεων (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ