Συνεχης ενημερωση
Η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής για συντομία «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.») γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι, στις 20-02-2015, επιδόθηκε στην ΕΛΒΑΛ Α.Ε., ως καθολικής διαδόχου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΤΕΜ Α.Ε. ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» (στο εξής για συντομία «ΕΤΕΜ Α.Ε.»), η από 18-02-2015 (με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης: 20549/2015, Αριθμό Κατάθεσης Δικογράφου: 624/2015) Αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας) των εναγόντων: α) Μάρκου Καλλέργη του Αντωνίου, β) Αικατερίνης, συζ. Μάρκου Καλλέργη, γ) Αχιλλέα Καλλέργη του Μάρκου και δ) Διονυσίου Ποντίκη του Ιωάννου, απάντων πρώην μετόχων της «ΕΤΕΜ Α.Ε.», η οποία στρέφεται κατά της «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.», υπό την ανωτέρω ιδιότητά της, ημερομηνία δε συζήτησης της Αγωγής ενώπιον του ανωτέρω Δικαστηρίου ορίστηκε η 30-03-2015.
Με την προαναφερόμενη Αγωγή τους, οι ανωτέρω ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της «ΕΤΕΜ Α.Ε.» της 24ης Νοεμβρίου 2014, ως βλάπτουσα τα δικαιώματα της μειοψηφίας, είναι μη νόμιμη και άκυρη, αλλά και καταχρηστική, και ζητούν: να γίνει δεκτή η αγωγή τους, να ακυρωθεί η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 24ης Νοεμβρίου 2014 και να καταδικαστεί η «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.» στη δικαστική τους δαπάνη.
Συναφώς, υπενθυμίζεται ότι στην προαναφερθείσα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της «ΕΤΕΜ Α.Ε.» της 24ης Νοεμβρίου 2014, οι μέτοχοι της «ΕΤΕΜ Α.Ε.», με ποσοστό 93,71 των παρισταμένων ψήφων, είχαν αποφασίσει:
1. Την έγκριση: α) του από 1/10/2014 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση της ανώνυμης εταιρίας «ΕΤΕΜ Α.Ε., ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» από την ανώνυμη εταιρία «ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», β) της επεξηγηματικής έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου επί του ως άνω Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης και της έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.1.3. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γ) της έκθεσης της ελεγκτικής εταιρίας «ABACUS EΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ» σύμφωνα με το άρθρο 71 του Κ.Ν. 2190/20 για την διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευομένων εταιριών, δ) των εκθέσεων των ελεγκτικών εταιριών «RSM Greece SA» και «Deloitte Business Solutions Χατζηπαύλου Σοφιανός & Καμπάνης Α.Ε.» για την αποτίμηση της αξίας των συγχωνευομένων εταιριών σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.1.3. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ε) της συγχώνευσης των ως άνω ανωνύμων εταιριών.
2. Την παροχή εξουσιοδοτήσεων, για την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου, στον κ. Εμμανουήλ Καρτσομιχελάκη, εντεταλμένο Σύμβουλο της εταιρίας και στο Διοικητικό Συμβούλιο για την τακτοποίηση κατά την κρίση του τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά την ανταλλαγή των μετοχών των συγχωνευομένων εταιριών, στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας.
Χωρίς να προκαταλαμβάνεται η δικαστική κρίση, η «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.» εκτιμά ότι η προαναφερόμενη Αγωγή δεν θα γίνει δεκτή από το Δικαστήριο.
-
12:23 PMI: Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο τέλος του 2025
-
12:21 Πεσκόφ: Η χριστουγεννιάτικη εκεχειρία εξαρτάται από την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με την Ουκρανία
-
12:11 Μειωμένη κατά 3,9% η διακίνηση εμπορευμάτων στα ελληνικά λιμάνια το β' τρίμηνο
-
12:11 Πολωνία: Συνελήφθη φοιτητής για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
-
12:11 Πετρέλαιο: Kάτω από τα 60 δολάρια το brent
-
12:07 CEO Dassault: Αβέβαιο το μέλλον του κοινού μαχητικού Γαλλίας-Γερμανίας-Ισπανίας
-
12:06 Διπλή διάκριση για την AstraZeneca στα Bravo Awards 2025
-
12:00 Barclays: Γιατί τα ελληνικά ομόλογα θα ξεχωρίσουν το 2026 - Λίγες και καλές οι ευκαιρίες στην αγορά της Ευρωζώνης το νέο έτος
-
11:50 Γαλλία: Ζητεί "ισχυρές" εγγυήσεις για το Κίεβο πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό ζήτημα
-
11:47 Στ. Παπασταύρου: "Να διασφαλιστεί ότι το αέριο μέσω TurkStream δεν είναι ρωσικό"
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (35)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (17)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (16)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (15)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (9)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (6)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (4)
-
Τραμπ: Κατέθεσε αγωγή τουλάχιστον 5 δισ. δολ. κατά του BBC για συκοφαντική δυσφήμιση (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ