Συνεχης ενημερωση
Παράλληλα το EBITDA του ομίλου, πριν την επίδραση της μεταβολής των βιολογικών αποθεμάτων στην εύλογη αξία, στην τρέχουσα περίοδο είναι θετικό €1,9 εκ ενώ αυτό της αντίστοιχης περσινής περιόδου ήταν αρνητικό κατά €(-1,4) εκ. Μετά την επίδραση της μεταβολής της εύλογης αξίας των βιολογικών αποθεμάτων κατά €(-2,8) εκ. για τον Όμιλο και την Εταιρεία, το EBITDA διαμορφώνεται στα επίπεδα των €(-0,9) εκ. και €(-5,9) εκ. αντίστοιχα.
Τα Αποτελέσματα μετά Φόρων και Δικαιωμάτων του Ομίλου στην τρέχουσα περίοδο είναι ζημιές €(-12,7εκ), ενώ για την Εταιρεία οι ζημιές μετά φόρων είναι €(-13,8εκ), οι οποίες όμως είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τις ζημιές €(-53,5) εκ. για τον Όμιλο και €(-53,8) εκ. για την Εταιρεία της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Η βελτίωση της εικόνας της Εταιρείας αντικατοπτρίζεται στην εντυπωσιακή αύξηση των λειτουργικών ταμειακών ροών κατά €15,5 εκ. στον Όμιλο και €14,5 εκ. σε επίπεδο Εταιρείας, καθιστώντας την Σελόντα χρηματοοικονομικά αυτάρκη κατά την τρέχουσα δύσκολη περίοδο.
Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου, μετά τα αποτελέσματα της περιόδου παραμένουν αρνητικά €(-49,8) εκ, ενώ για την μητρική εταιρεία είναι αρνητικά €(-54,4) εκ. Υπογραμμίζεται ότι η εγκριθείσα αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων της Σελόντα, σύμφωνα με την από 11.09.2014 έκτακτη γενική συνέλευση, θα αποκαταστήσει πλήρως την καθαρή θέση της εταιρείας, αφού θα κεφαλαιοποιηθούν δανειακές υποχρεώσεις ύψους €50,4 εκ. Περαιτέρω βρίσκεται σε εξέλιξη η έκδοση νέων ομολογιακών δανείων για την αναδιάρθρωση του συνόλου των δανείων, που ανήλθαν την 30.09.2014 σε €195 εκ. για τον Όμιλο και €155 εκ. για την εταιρεία αντίστοιχα.
Σε δηλώσεις του σχετικά με τα αποτελέσματα 9μηνου, ο κος Γιάννης Ανδριανόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΕΛΟΝΤΑ ανέφερε:
«Τα πρώτα δείγματα γραφής, μετά την υιοθέτηση του business plan που εκπονήθηκε από την Εταιρεία και εγκρίθηκε από τις Τράπεζες, είναι θετικά αφού η Εταιρεία κατάφερε να πετύχει αύξηση πωλήσεων, μία σημαντική αύξηση στις λειτουργικές ταμειακές της ροές, με ταυτόχρονη βελτίωση των λειτουργικών δαπανών της. Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της εγκριθείσας αναδιάρθρωσης των δανείων και της ενίσχυσης της καθαρής θέσης, δημιουργούν την ισχυρή βάση για τη σημαντική βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών στα επόμενα χρόνια. Όλες οι προσπάθειές μας πλέον επικεντρώνονται στην εφαρμογή μιας πιο επιθετικής στρατηγικής όσον αφορά στη διείσδυση μας στις αγορές του εξωτερικού, με στόχο τη διατήρηση της ηγετικής θέσης που κατέχουμε τόσο στην ελληνική όσο και στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια.
Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι πιστώτριες Τράπεζες μαζί με τις διοικήσεις άλλων εταιρειών του κλάδου, προωθούν την αναδιοργάνωση και τακτοποίηση των υποχρεώσεων των εταιρειών αυτών, το οποίο σε συνδυασμό με την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης που προβλέπεται για τα επόμενο έτος, δημιουργεί προσδοκίες για καλύτερες χρονιές στην Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια».    
- 
                                20:05 Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα άρουν τους δασμούς επί της φαιντανύλης από την Κίνα εάν ο Σι "αναλάβει δράση"
- 
                                20:00 Μπαράζ πληρωμών για αναδρομικά με δικαστικές αποφάσεις - Τα ποσά και οι δικαιούχοι
- 
                                19:48 Αλβανία: Πέθανε ο Φάτος Νάνο
- 
                                19:46 Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση απέρριψε τις προτάσεις για φόρο περιουσίας στον προϋπολογισμό
- 
                                19:42 Μπλε Κέδρος: Ολοκλήρωσε την πώληση θυγατρικής έναντι €18,89 εκατ. - Μηδένισε τον τραπεζικό της δανεισμό
- 
                                19:39 Στα "κόκκινα" οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
- 
                                19:27 Πρωθυπουργός της Μολδαβίας διορίσθηκε ο φιλοευρωπαίος οικονομολόγος Αλεξάντρου Μουντεάνου
- 
                                19:20 Λιθουανία: Σχεδόν 2.000 νταλίκες έχουν μπλοκαριστεί στη Λευκορωσία, αφού έκλεισαν τα σύνορα των δύο χωρών
- 
                                19:10 Μοτοδυναμική: Αύξηση κατά 11,7% του τζίρου στο 9μηνο
- 
                                19:03 Εκατοντάδες άνθρωποι ενδέχεται να εκτελέστηκαν κατά την κατάληψη μιας πόλης του Σουδάν από τις RSF
- 
                                Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                "Ανταρσία" Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας - Δεν άρουν τους περιορισμούς στο εμπόριο με την Ουκρανία
- 
                                Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen
- 
                                FT: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη μετά τις ακραίες απαιτήσεις του Πούτιν - Ένταση στο τηλεφώνημα Ρούμπιο-Λαβρόφ
- 
                                Πρόταση της ΕΕΝ για ελληνικά πολεμικά πλοία στο πρόγραμμα SAFE
- 
                                Νέα τραπεζική διόρθωση στο Χρηματιστήριο με επιπλέον πίεση από HelleniQ Energy
- 
                                Κ. Πιερρακάκης: Η κυβέρνηση έχει δώσει στα ΕΛΤΑ πάνω από 250 εκατ. ευρώ - Η λίστα με τα 204 καταστήματα που κλείνουν
- 
                                Επανεμφάνιση μετά από χρόνια του "Mr. Big Short" Μάικλ Μπέρι με χρησμό για φούσκα στις αγορές
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο (109)
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης (67)
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια! (29)
- 
                                ΕΥΔΑΠ: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας – Οι αλλαγές και τα επόμενα βήματα (15)
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen (10)
- 
                                Ανακοίνωση ΕΛΤΑ: Κανένας Έλληνας δεν θα μείνει χωρίς ταχυδρόμο και κανένα νησί χωρίς κατάστημα (9)
- 
                                Η μαζική αμφισβήτηση ελέγχων και προστίμων της εφορίας - Πόσοι προσφεύγουν και πόσοι δικαιώνονται (8)
- 
                                Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη του "Ευαγγελισμού" - Έξι συλλήψεις για την επίθεση κατά Βορίδη (7)
- 
                                Πειραιώς: Στα €854 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο, στο 15% η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (6)
- 
                                Eurostat: Στο 1,7% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο στην Ελλάδα - Ο πέμπτος χαμηλότερος στην ευρωζώνη (5)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
