Συνεχης ενημερωση
Ο Όμιλος των εταιρειών της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για την περίοδο 1.1.2014 έως 30.9.2014 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (I.F.R.S.).
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 22,9 εκατ. ευρώ έναντι 27,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, σημειώνοντας μείωση 17% κυρίως λόγω συγκυριακής μείωσης των ανεμολογικών δεδομένων.
Κατ΄ αναλογία, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 15,6 εκατ. ευρώ, έναντι 19,8 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο των εννέα μηνών του 2013, και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε 9,6 εκατ. ευρώ έναντι 13,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Ωστόσο, τα περιθώρια EBITDA και EBIT διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, άνω του 68% και του 41,9% αντιστοίχως.
Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 3,4 εκατ. ευρώ, έναντι 6,6 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2013, εκ των οποίων τα αποδιδόμενα στη μητρική ανέρχονται σε 3,2 εκατ. ευρώ έναντι 6,1 εκατ. για το εννεάμηνο του 2013.
Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,0472 ευρώ έναντι 0,0990 ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Ο καθαρός δανεισμός (σύνολο δανείων μείον ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και δεσμευμένες καταθέσεις) σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε σε 75,5 εκατ. ευρώ έναντι 112,6 εκατ. στις 31.12.2013.
Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 21,1 εκατ. ευρώ έναντι 25,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο των εννέα μηνών του 2013. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 14,0 εκατ. ευρώ, έναντι 18,1 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013, και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε 8,5 εκατ. ευρώ έναντι 11,8 εκατ. ευρώ (περίοδος Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου 2013). Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 2,7 εκατ. ευρώ, έναντι 5,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013 και τα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,0403 ευρώ έναντι 0,0895 ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Σημειώνεται ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ ανέρχεται σε 171 MW τα οποία αφορούν δώδεκα (12) αιολικά πάρκα 164 MW, ένα (1) μικρό υδροηλεκτρικό έργο 5 MW και ένα (1) φωτοβολταϊκό έργο 2 MW. Σήμερα, βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης τέσσερα (4) αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 94 MW. Επιπλέον, έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 867 MW βρίσκονται σε διάφορα στάδια της αδειοδοτικής διαδικασίας (εκ των οποίων 340 MW σε προχωρημένο στάδιο).
-
15:04 Σε λειτουργία το νέο αναβαθμισμένο Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ"
-
15:00 ΗΠΑ: Προς βαθιά αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων - Τι προβλέπει το σχέδιο του Πενταγώνου
-
15:00 Ζ. Κωνσταντοπούλου: Τον προϋπολογισμό του 2026 καταθέτει μια κυβέρνηση απερχόμενη και τρομοκρατημένη
-
14:48 Η Γερμανία καταγράφει όλους τους χώρους - καταφύγια πολέμου
-
14:41 Πληρωμές 487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ σε 485.896 δικαιούχους
-
14:35 Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία
-
14:27 Αύξηση των ασφαλισμένων κατοικιών λόγω έκπτωσης ΕΝΦΙΑ - Βουτιά στις αποζημιώσεις
-
14:27 Μακελειό στο Σίδνεϊ: Η οικογένεια του δράστη στην Ινδία είχε άγνοια για τη ριζοσπαστικοποίησή του
-
14:23 Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: Η κυβέρνηση έκανε σημαντικά βήματα, ελπίζουμε σε διάλογο και εκτόνωση μέσα στην εβδομάδα
-
14:15 Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Καταδίκασε τη Ρωσία για καταστολή οργανώσεων που συνδέονταν με τον Ναβάλνι
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (66)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (31)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (22)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (18)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (13)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (11)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (9)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ