Συνεχης ενημερωση
Ο Όμιλος των εταιρειών της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για την περίοδο 1.1.2014 έως 30.9.2014 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (I.F.R.S.).
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 22,9 εκατ. ευρώ έναντι 27,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, σημειώνοντας μείωση 17% κυρίως λόγω συγκυριακής μείωσης των ανεμολογικών δεδομένων.
Κατ΄ αναλογία, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 15,6 εκατ. ευρώ, έναντι 19,8 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο των εννέα μηνών του 2013, και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε 9,6 εκατ. ευρώ έναντι 13,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Ωστόσο, τα περιθώρια EBITDA και EBIT διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, άνω του 68% και του 41,9% αντιστοίχως.
Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 3,4 εκατ. ευρώ, έναντι 6,6 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2013, εκ των οποίων τα αποδιδόμενα στη μητρική ανέρχονται σε 3,2 εκατ. ευρώ έναντι 6,1 εκατ. για το εννεάμηνο του 2013.
Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,0472 ευρώ έναντι 0,0990 ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Ο καθαρός δανεισμός (σύνολο δανείων μείον ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και δεσμευμένες καταθέσεις) σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε σε 75,5 εκατ. ευρώ έναντι 112,6 εκατ. στις 31.12.2013.
Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 21,1 εκατ. ευρώ έναντι 25,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο των εννέα μηνών του 2013. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 14,0 εκατ. ευρώ, έναντι 18,1 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013, και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε 8,5 εκατ. ευρώ έναντι 11,8 εκατ. ευρώ (περίοδος Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου 2013). Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 2,7 εκατ. ευρώ, έναντι 5,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013 και τα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,0403 ευρώ έναντι 0,0895 ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Σημειώνεται ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ ανέρχεται σε 171 MW τα οποία αφορούν δώδεκα (12) αιολικά πάρκα 164 MW, ένα (1) μικρό υδροηλεκτρικό έργο 5 MW και ένα (1) φωτοβολταϊκό έργο 2 MW. Σήμερα, βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης τέσσερα (4) αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 94 MW. Επιπλέον, έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 867 MW βρίσκονται σε διάφορα στάδια της αδειοδοτικής διαδικασίας (εκ των οποίων 340 MW σε προχωρημένο στάδιο).
-
20:12 Ισραήλ: Έφηβος σκοτώθηκε σε διαδήλωση υπερορθόδοξων Εβραίων
-
20:04 ΟΗΕ: 24.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθαν στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
-
20:00 Τα ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια "καλοβλέπουν" τις ελληνικές εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα
-
19:57 Μέχρι 60% μέρισμα από τη Eurobank- Τι σχεδιάζει για Eurolife
-
19:56 ΟΣΠΑΠΔ: Μια δοκιμή πυρηνικών όπλων θα είναι επιβλαβής για την ειρήνη και την ασφάλεια
-
19:49 Κ. Πιερρακάκης: Το πραγματικό τεστ αξιοπιστίας θα είναι οι πράξεις, όχι τα σχέδια
-
19:45 ΣΥΡΙΖΑ: Η φιέστα Μητσοτάκη στην ΕΥΔΑΠ έκρυβε αυξήσεις
-
19:36 Η αμερικανική Equinix θα επενδύσει 4,4 δισ. ευρώ στη Βρετανία για ανάπτυξη data centers
-
19:23 Μεικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές
-
19:08 Η κυβέρνηση Τραμπ θα δεχθεί 7.500 πρόσφυγες το 2026, τον χαμηλότερο αριθμό στην ιστορία - και κυρίως λευκούς Νοτιοαφρικανούς
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (90)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (15)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (12)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ