Συνεχης ενημερωση
Την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της σε ξένους θεσμικούς επενδυτές πραγματοποίησε τις περασμένες ημέρες η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος της επικοινωνίας με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία από την Τετάρτη 13 έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε σειρά παρουσιάσεων και επαφών με σημαντικό αριθμό ξένων θεσμικών επενδυτών στο ?μστερνταμ, τη Ζυρίχη, το Παρίσι και το Λονδίνο στους οποίους παρουσίασε τις δραστηριότητες της εταιρείας, την επενδυτική της πολιτική καθώς επίσης τους ανέπτυξε εκτενώς τους στρατηγικούς της στόχους.
Η παρουσίαση ξεκίνησε με αναφορές στην πρόσφατη εισαγωγή των μετοχών της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο αντικείμενο της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στο δυναμικά ανερχόμενο κλάδο των επενδύσεων σε ακίνητα, και στις εξελίξεις της ελκυστικής ελληνικής αγοράς ακινήτων.
Στη συνέχεια της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε αναφορά στις επενδύσεις της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ αλλά και στο γεγονός ότι η εταιρεία έχει καταφέρει να αξιοποιήσει το 50% από τα διαθέσιμα προς επενδύσεις αντληθέντα κεφάλαια μόλις λίγους μήνες από την ολοκλήρωση της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Επιπρόσθετα, παρουσιάσθηκε το χαρτοφυλάκιο ακινήτων υψηλής ποιότητας που διαθέτει η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ σε συνδυασμό με την ισχυρή ομάδα μισθωτών που συνεργάζεται, το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που διέπει την εταιρεία, η στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Eurobank, καθώς επίσης και η εμπειρία της Διοικητικής ομάδας.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε αναφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ για την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2006.
Να σημειωθεί ότι την εταιρεία εκπροσώπησαν οι κ.κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, μέλος του Δ.Σ. και της Eπενδυτικής Eπιτροπής της εταιρείας, Γεώργιος Χρυσικός, Διευθυντής Επενδύσεων και Τερέζα Μεσσάρη, Υπεύθυνος Τμήματος Εξυπηρέτησης Μετόχων.
Όπως δήλωσε ο κ. Καρυτινός, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών τόσο για την ελληνική αγορά ακινήτων όσο και για την εταιρεία μας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο. Ωστόσο, προκειμένου να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το τόσο ευνοϊκό κλίμα, πρέπει άμεσα να βελτιωθούν κάποια σημεία του θεσμικού πλαισίου όπως η δυνατότητα επένδυσης σε SPV?s με μοναδικό σκοπό την εκμετάλλευση ακινήτων, η μείωση του ποσοστού των ελάχιστων απαιτουμένων διαθεσίμων, το ποσοστό δανεισμού της εταιρείας κατ?αναλογία με τη διεθνή πρακτική και να αποσαφηνιστούν θέματα φορολογικού χαρακτήρα, όπως ο φόρος αυτόματου υπερτιμήματος και ο ΦΠΑ.
Τέλος ο κος Χρυσικός υπογράμμισε τη θετική απόκριση που είχε το γεγονός της σύντομης αξιοποίησης σημαντικού ποσοστού των αντληθέντων κεφαλαίων και συμπλήρωσε ότι δε θα αργήσουν να επενδυθούν και τα υπόλοιπα κεφάλαια στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της Διοίκησης για τη μελλοντική ανάπτυξή της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία εστιάζει στην αγορά χώρων γραφείων, καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε τοποθεσίες υψηλής εμπορικότητας και προβολής.
-
12:00 Barclays: Γιατί τα ελληνικά ομόλογα θα ξεχωρίσουν το 2026 - Λίγες και καλές οι ευκαιρίες στην αγορά της Ευρωζώνης το νέο έτος
-
11:50 Γαλλία: Ζητεί "ισχυρές" εγγυήσεις για το Κίεβο πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό ζήτημα
-
11:47 Στ. Παπασταύρου: "Να διασφαλιστεί ότι το αέριο μέσω TurkStream δεν είναι ρωσικό"
-
11:39 Η Natech Banking Solutions εντάσσει τον Αλέξανδρο Τσαπάρα στο Advisory Board
-
11:38 ΙΕΛΚΑ: Η Ελλάδα χαμηλότερα από τον μέσο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ όλο το 2025
-
11:28 ΗΠΑ- επίθεση στο πανεπιστήμιο Μπράουν: Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του υπόπτου
-
11:21 ΟΗΕ-Κυπριακό: Μια νέα άτυπη διάσκεψη 5+1 πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη
-
11:21 Cetracore-Jetoil: Αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας της εταιρείας λόγω κυρώσεων κατά Ρωσίας
-
11:11 Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι πήρε τον "έλεγχο" της πόλης Κουπιάνσκ
-
11:07 Χρηματιστήριο: Συγκρατημένη υποχώρηση με ενδείξεις profit taking
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (31)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (15)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (15)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (11)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (8)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (6)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (5)
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν; (3)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ