Συνεχης ενημερωση
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εθνικής Τράπεζας, που πραγματοποιήθηκε στις 7/11/2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 στο Μέγαρο Μελά, παρέστησαν αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο 656 Μέτοχοι, που εκπροσωπούν 2.640.447.297 κοινές μετά ψήφου μετοχές, ήτοι ποσοστό 74,74% του καταβεβλημένου Μετοχικού Κεφαλαίου.
H Γενική Συνέλευση συνήλθε σε απαρτία και συνεδρίασε εγκύρως για όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σχετική νομοθεσία (άρθρο 27α ν.4172/2013 (όπως αυτό τροποποιήθηκε από το άρ.5 ν.4303/2014), το άρθρο 7α παρ.3 ν.3864/2010, το άρ.29 παρ.3 ν.2190/1920) και το άρθρο 15 παρ.2 του Καταστατικού της Τράπεζας.
Θέμα 1ο: Λήψη απόφασης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων για την ένταξη της τράπεζας σε ειδικό πλαίσιο διατάξεων για την μετατροπή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων επί προσωρινών διαφορών σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου, τον σχηματισμό ειδικού αποθεματικού, την δωρεάν έκδοση παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών (δικαιωμάτων μετατροπής του ειδικού αποθεματικού σε κεφάλαιο, με έκδοση μετοχών υπέρ του Δημοσίου) και ρύθμιση όλων των απαραίτητων σχετικών ζητημάτων.
Ελάχιστη Απαιτούμενη Απαρτία: 66,67 του συνόλου των κοινών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, συμπεριλαμβανομένων των εκδοθεισών, υπέρ του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ), κοινών μετοχών
Επιτευχθείσα Απαρτία: 74,74% του συνόλου των κοινών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών.
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων αποφάσισε την ένταξη της τράπεζας στο ειδικό πλαίσιο διατάξεων για την μετατροπή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων επί προσωρινών διαφορών σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου, τον σχηματισμό ειδικού αποθεματικού, την δωρεάν έκδοση παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών (δικαιωμάτων μετατροπής του ειδικού αποθεματικού σε κεφάλαιο, με έκδοση μετοχών υπέρ του Δημοσίου) και τη ρύθμιση όλων των απαραίτητων σχετικών ζητημάτων.
|
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ |
|||||
|
ΝΑΙ |
OXI |
ΑΠΟΧΗ |
|||
|
ΨΗΦΟΙ |
ΠΟΣΟΣΤΟ |
ΨΗΦΟΙ |
ΠΟΣΟΣΤΟ |
ΨΗΦΟΙ |
ΠΟΣΟΣΤΟ |
|
2.639.224.368 |
99,954% |
0 |
0,000% |
1.222.929 |
0,046% |
Θέμα 2ο: Λήψη απόφασης από την Γενική Συνέλευση των μετόχων για την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή των αποφάσεων του θέματος 1 ανωτέρω, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, στην διάθεση των μετοχών που εκδίδονται ως συνέπεια της κεφαλαιοποίησης του ανωτέρω αναφερόμενου ειδικού αποθεματικού προς τους κατόχους των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεων κοινών μετοχών.
Ελάχιστη Απαιτούμενη Απαρτία: 66,67 του συνόλου των κοινών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, συμπεριλαμβανομένων των εκδοθεισών, υπέρ του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ), κοινών μετοχών
Επιτευχθείσα Απαρτία: 74,74% του συνόλου των κοινών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών.
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων αποφάσισε την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή των αποφάσεων του θέματος 1 ανωτέρω, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, στην διάθεση των μετοχών που εκδίδονται ως συνέπεια της κεφαλαιοποίησης του ανωτέρω αναφερόμενου ειδικού αποθεματικού προς τους κατόχους των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεων κοινών μετοχών.
|
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ |
|||||
|
ΝΑΙ |
OXI |
ΑΠΟΧΗ |
|||
|
ΨΗΦΟΙ |
ΠΟΣΟΣΤΟ |
ΨΗΦΟΙ |
ΠΟΣΟΣΤΟ |
ΨΗΦΟΙ |
ΠΟΣΟΣΤΟ |
|
2.639.224.368 |
99,954% |
0 |
0,000% |
1.222.929 |
0,046% |
Θέμα 3ο: Διάφορες ανακοινώσεις και εγκρίσεις
Αφορά σε ανακοινώσεις που δεν τίθενται σε ψηφοφορία.
-
09:33 Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε Μυρτώο και κεντρικό Αιγαίο
-
09:30 Ποιος θα διαδεχθεί τον Πάουελ στη Fed - Οι φιναλίστ ενόψει της απόφασης στο τέλος του έτους
-
09:30 Νίκος Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η ολοκλήρωση διευθέτησης του Ρέματος "Κόρμπι", ύψους €28 εκατ.
-
09:18 Σουδάν: "Εκατοντάδες χιλιάδες" άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ελ Φάσερ, εν μέσω κλιμακούμενων συγκρούσεων
-
09:06 Τουρκικός μετασχηματισμός: Επενδύσεις, drone και ενεργειακές συμφωνίες Ερντογάν με Κατάρ - Κουβέιτ - Ομάν
-
09:05 Ισχυρά κέρδη στην Ασία, πάνω από τις 50.000 μονάδες ο Nikkei για πρώτη φορά
-
09:02 Τέσσερις νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στη Λέσβο - Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού
-
08:50 Τραμπ: "Ανάρμοστη" η δοκιμή από τη Ρωσία ενός νέου πυρηνοκίνητου πυραύλου κρουζ
-
08:48 ΠΑΣΟΚ: Αυτογκόλ, φάλτσα και εσωτερική γκρίνια
-
08:45 Τρία ορόσημα στον κυβερνητικό ορίζοντα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Έρχονται τα πρώτα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα
-
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ζεις
-
Η Ελλάδα των deals και της δράσης
-
Αγορά Ακινήτων: Φούσκα ή Νέα Πραγματικότητα;
-
Γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;
-
Παγόβουνο για το υπουργείο Εργασίας οι συντάξεις χηρείας – Ποια προβλήματα ανακύπτουν
-
Αττική Οδός: Μεγάλη η επιδείνωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης
-
Κυρώσεις ή Tomahawks; Τι θα πείσει τον Πούτιν
-
Mars Hellas: Τα κατοικίδια οδηγούν την ανάπτυξη και την καινοτομία
-
Αργεντινή: Σαρωτική νίκη της παράταξης του προέδρου Μιλέι στις ενδιάμεσες εκλογές
-
Πλειστηριασμοί: Μαλαματίνα, Soukos Robots και Πρινιωτάκης στο επίκεντρο
-
Γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι; (28)
-
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ζεις (7)
-
Αργεντινή: Σαρωτική νίκη της παράταξης του προέδρου Μιλέι στις ενδιάμεσες εκλογές (4)
-
Έχει αξία ή όχι ο διάλογος με την κυβέρνηση; (4)
-
Τραμπ: "Ανάρμοστη" η δοκιμή από τη Ρωσία ενός νέου πυρηνοκίνητου πυραύλου κρουζ (3)
-
Mars Hellas: Τα κατοικίδια οδηγούν την ανάπτυξη και την καινοτομία (3)
-
Άλλος για κόμμα; (3)
-
Κίνα: Ένας "πολυπολικός" κόσμος αναδύεται, λέει ο ΥΠΕΞ και ζητά να "τερματιστούν" οι εμπορικοί πόλεμοι (1)
-
Τουρκικό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του φυλακισμένου Ιμάμογλου για "πολιτική κατασκοπεία" (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ