Συνεχης ενημερωση
Στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας συγχώνευσης των εταιριών ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και ΕΤΕΜ Α.Ε., ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, καταχωρήθηκε στις 22.10.2014 στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το από 1.10.2014 Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης των ως άνω Εταιριών.
Η Συγχώνευση θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2 και 69-77α του Ν.2190/1920, της εμπορικής νομοθεσίας περί Α.Ε. και τις διατάξεις του άρθρου 54 του Ν. 4172/2013 με απορρόφηση της Ανώνυμης Εταιρίας ΕΤΕΜ Α.Ε. από την Ανώνυμη Εταιρία ΕΛΒΑΛ Α.Ε.
Η πρόταση των Διοικήσεων προς τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των εταιριών για τη σχέση ανταλλαγής είναι οι μέτοχοι της ΕΤΕΜ να ανταλλάξουν έξι (6) μετοχές της ΕΤΕΜ που κατέχουν με μία (1) νέα μετοχή της ΕΛΒΑΛ, οι δε μέτοχοι της ΕΛΒΑΛ να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών που κατέχουν, σύμφωνα και με τις συνταχθείσες εκθέσεις αποτίμησης των ανεξαρτήτων εκτιμητών Deloitte Business Solutions S.A. και RSM Greece S.A. για τον προσδιορισμό της σχέσης αξιών των συγχωνευομένων εταιριών, καθώς και την συνταχθείσα έκθεση της ελεγκτικής εταιρίας ABACUS Ελεγκτική Α.Ε. για την εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων αυτών, σύμφωνα με το άρθρο 71 του Ν.2190/1920.
Περαιτέρω γνωστοποιείται ότι σύμφωνα με το άρθρο 73 του Ν. 2190/1920 ευρίσκονται στη διάθεση των μετόχων, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, Λεωφ. Μεσογείων 2-4, Πύργος Αθηνών, κτίριο Β΄, τα εξής έγγραφα:
1. Το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης.
2. Οι επεξηγηματικές Εκθέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιριών ΕΛΒΑΛ Α.Ε. και ΕΤΕΜ Α.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 4 του Ν. 2190/1920.
3. Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις καθώς και οι εκθέσεις διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου των τριών τελευταίων χρήσεων των συγχωνευομένων εταιριών.
4. Οι Εκθέσεις αποτίμησης των ανεξάρτητων εκτιμητών Deloitte Business Solutions S.A. και RSM Greece S.A. καθώς και οι αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις των ως άνω οίκων για το εύλογο και δίκαιο της ως άνω προτεινόμενης από τα Διοικητικά Συμβούλια των Εταιριών σχέσης ανταλλαγής.
5. Η Έκθεση εκτίμησης της ελεγκτικής εταιρίας ABACUS Ελεγκτική Α.Ε.
-
12:01 Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ
-
12:00 Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος
-
11:57 Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέα δυναμική: Ο Προβλήτας 6 αναβαθμίζει το λιμάνι και την πόλη
-
11:53 Ο Ν. Αναστασίου Γενικός Διευθυντής στον Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης
-
11:52 Ν. Παπαθανάσης: Λάβαμε 6 δισ. ευρώ μέτρα για να ανοίξουν σπίτια
-
11:39 Πρέσβης Μ. Βρετανίας: Θεμέλιο για το μέλλον τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα - Σημαντική η συνεργασία με βρετανικά ιδρύματα
-
11:35 Mega συμφωνία - ορόσημο για τον κλάδο της εξόρυξης: Η Anglo American συγχωνεύεται με την Teck Resources
-
11:32 Στα χέρια του πρωτότοκου υιού Μέρντοχ η αυτοκρατορία των 3,3 δισ. δολαρίων
-
11:19 CEO UniCredit: "Στην Ελλάδα είμαστε ευπρόσδεκτοι"
-
11:12 Θετικό το πρόσημο στη Λεωφόρο Αθηνών
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (33)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (19)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (9)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (8)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (5)
-
Ώρα αποτίμησης για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Το Μαξίμου μετράει τον αντίκτυπο των μέτρων (3)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (3)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (3)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (3)
-
Ισραήλ: Ο Μπεν Γκβιρ απορρίπτει διαταγή της δικαιοσύνης να τρέφονται καλύτερα οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι - "Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των εχθρών μας" λέει ο Νετανιάχου (2)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
