Συνεχης ενημερωση
Τη διανομή αυξημένου μερίσματος 0,23 Ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων της Jumbo. Το συνολικό προς διανομή ποσό των 13,9 εκατ. Ευρώ που αντιστοιχεί στο 35% των κερδών μετά τους φόρους, είναι κατά 25% υψηλότερο σε σχέση με το μέρισμα που διανεμήθηκε κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Απόστολος Βακάκης αποκάλυψε ότι το πρώτο 5μηνο της νέας οικονομικής χρήσης οι ρυθμοί αύξησης των πωλήσεων και της κερδοφορίας κινούνται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.. Η δραματική κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο μήνα στα λιμάνια της χώρας, ωστόσο, είναι πιθανό να δημιουργήσει μια ανακοπή αυτής της έντονα ανοδικής κίνησης.
Οι παρενέργειες από την αδράνεια της Πολιτείας απέναντι στην καταστροφική για το λιανεμπόριο κατάσταση των λιμανιών, ένα συνεχισθεί η παρούσα κατάσταση, σίγουρα θα δημιουργήσει σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία με πιθανές επιπτώσεις στον τζίρο του Ομίλου.
Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την έκδοση ενός νέου Ομολογιακού Δανείου ύψους 125 εκατ. Ευρώ, με 7ετή διάρκεια, το οποίο θα αναχρηματοδοτήσει τις υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου καθώς και τις αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαια κίνησης Είναι σημαντικό να υπογραμμισθεί το γεγονός πως ο Όμιλος Jumbo έχει πλέον τα περιθώρια να δανείζεται με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο που αντιστοιχεί σε περιθώριο (spread) μικρότερο του 1%, πάνω από τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος του δανεισμού οφείλεται στην αυξημένη αξιοπιστία του Ομίλου και στη συστηματική, δυναμική βελτίωση των μεγεθών του τα τελευταία χρόνια.
Στις επόμενες κινήσεις του Ομίλου περιλαμβάνεται η δημιουργία 5 μεγάλων μητροπολιτικών καταστημάτων στην Αττική μέσα στους επόμενους 36 μήνες και η πύκνωση του περιφερειακού δικτύου καταστημάτων σε περιοχές όπου παρουσιάζονται επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά γης.
Στον βαλκανικό χώρο, συνεχίζεται η προετοιμασία για τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος JUMBO στη Σόφια η ολοκλήρωση του οποίου προγραμματίζεται εντός του 2007 ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία και δεύτερου καταστήματος στη Βουλγαρική πρωτεύουσα.
Παράλληλα, εντός του 2007 θα ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. Ευρώ με στόχο την αγορά γης στις αναδυόμενες εμπορικά οικονομίες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, οι οποίες από 01.01.2007 αποτελούν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Βασικός στόχος της διοίκησης παραμένει η συστηματικότητα στην βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου χωρίς εξάρσεις και απότομες μεταβολές.
-
05/09 Κ. Τσιάρας: Ιστορική ευθύνη της ΝΔ να οδηγήσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην επόμενη ημέρα
-
05/09 Συναγερμός στον Κολωνό: Ύποπτο αντικείμενο δίπλα σε κάδο απορριμμάτων
-
05/09 Πυρκαγιά στο Πετρωτό Δομοκού
-
05/09 Σ. Ζαχαράκη: "Ένα άλμα συντελείται ήδη στο δημόσιο σχολείο και στα πανεπιστήμιά μας"
-
05/09 Πτώση στη Wall μετά τα στοιχεία για την απασχόληση
-
05/09 DBRS: Επιβεβαίωσε το BBB για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας - Σταθερό το outlook
-
05/09 Κ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι με το παρελθόν - Εγώ είμαι με το μέλλον
-
05/09 Ο Τραμπ απειλεί με τιμωρητικούς δασμούς την ΕΕ για το πρόστιμο στην Google
-
05/09 Το πρακτορείο AP αμφισβητεί την εκδοχή του Ισραήλ για το πλήγμα στο νοσοκομείο Νάσερ
-
05/09 "Βουτιά" άνω του 2% για το πετρέλαιο μετά την αδύναμη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ
-
Ο τίτλος που θα γράψει ιστορία στον Large Cap
-
Τραμπ: Χάσαμε την Ινδία και τη Ρωσία από την πιο σκοτεινή Κίνα
-
Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή
-
Ριζική αναμόρφωση της φορολογικής κλίμακας
-
Rubicon: Η ελίτ μονάδα drones της Ρωσίας που αλλάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία
-
Δανία: Να εξετάσουμε την ένταξη στο ευρώ, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης - "Καμπανάκια" για Novo και δασμούς
-
Δυσαρέσκεια Μερτς: Δεν μπορούμε να ασκήσουμε αρκετή πίεση στον Πούτιν - Εξαρτόμαστε από τις ΗΠΑ
-
Είμαστε στημένοι για τριτοκοσμική χώρα
-
Δημογραφικό: Υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα;
-
Τι τζίρο κάνουν iPhone, iPad και MacBook στην Ελλάδα
-
Το μεγάλο στοίχημα της φετινής ΔΕΘ (79)
-
Ρωσία: Οι Ευρωπαίοι "εμποδίζουν" την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία (50)
-
Τραμπ: Χάσαμε την Ινδία και τη Ρωσία από την πιο σκοτεινή Κίνα (46)
-
Πούτιν: Δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα ήταν "νόμιμοι στόχοι" για επιθέσεις (41)
-
Δημογραφικό: Υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα; (41)
-
Από το Βελλίδειο η αντίστροφη μέτρηση Τσίπρα για το νέο κόμμα- Η ομιλία για την "Εθνική Πυξίδα" (23)
-
Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή (21)
-
Δυσαρέσκεια Μερτς: Δεν μπορούμε να ασκήσουμε αρκετή πίεση στον Πούτιν - Εξαρτόμαστε από τις ΗΠΑ (21)
-
Συνεχίζεται το "θρίλερ" με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου (20)
-
NBC: Ιδού το σχέδιο εγγυήσεων για την Ουκρανία με συμμετοχή των ΗΠΑ (18)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
