Συνεχης ενημερωση
Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια –Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν σε 13,4 εκ. ευρώ έναντι 35,8 εκ. ευρώ το α΄ εξάμηνο 2013, μειωμένα κατά 62%. Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή το α΄ εξάμηνο του 2014, μετά από φόρους και διαφορές αποτίμησης ομολόγων, υπολογίζονται σε 0,22 ευρώ, έναντι 0,55 ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σημειώνεται ότι κατά το α΄ εξάμηνο του 2013, ο Όμιλος είχε έσοδα συνολικού ύψους 42,4 εκ. ευρώ από εταιρικές πράξεις εισηγμένων εταιριών που μπορούν, λόγω του μεγέθους τους, να θεωρηθούν ως μη επαναλαμβανόμενα γεγονότα (Ανακεφαλαιοποίηση συστημικών τραπεζών, δημόσια προσφορά CCHBC).
Ο κύκλος κύριων εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 26,5 εκ. ευρώ το α΄ εξάμηνο 2014 έναντι 59,5 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα έφτασαν τα 25,6 εκ. ευρώ έναντι 59,2 εκ. ευρώ. Εξαιρουμένων των προαναφερθέντων μη επαναλαμβανόμενων εσόδων, ο κύκλος κύριων εργασιών του Ομίλου το α΄ εξάμηνο του 2013 ανήλθε σε 17,1 εκ. ευρώ, και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) σε 6,1 εκ. ευρώ.
Στο α΄ εξάμηνο 2014 ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε από την αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας και των τιμών στην αγορά αξιών. Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε επίσης από την διαπραγμάτευση, την εκκαθάριση και τον διακανονισμό των παραστατικών τίτλων (warrants), ένα νέο χρηματοοικονομικό προϊόν που εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το β΄ τρίμηνο του 2013. Το α΄ εξάμηνο 2014 σε warrants πραγματοποιήθηκε το 6,5% της αξίας και το 8% του όγκου συναλλαγών της αγοράς αξιών.
Η μέση κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς αυξήθηκε κατά 72% το α΄ εξάμηνο 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (73,2 δις ευρώ έναντι 42,6 δις ευρώ), ενώ η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 150 εκ. ευρώ έναντι 74,8 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 101%. Η ρευστότητα της αγοράς επίσης παρουσίασε αύξηση, με τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών να ανέρχεται σε 99,7 εκ. μετοχές έναντι 58,5 εκ. μετοχών το α΄ εξάμηνο 2013.
Στην αγορά παραγώγων, ο μέσος ημερήσιος αριθμός συμβολαίων μειώθηκε κατά 9% (46,5 χιλ. έναντι 51,0 χιλ.), ενώ τα αντίστοιχα έσοδα διαπραγμάτευσης και εκκαθάρισης παρουσίασαν μικρότερη μείωση 4% λόγω της αύξησης των τιμών των υποκείμενων τίτλων στην αγορά αξιών.
Το σύνολο του κόστους λειτουργικών εργασιών με νέες δραστηριότητες σημείωσε μείωση 14,4%, στα 8,6 εκ. ευρώ από 10 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σημαντική μείωση 8,4% παρουσίασε το κόστος λειτουργικών εργασιών και δαπανών του Ομίλου που διαμορφώθηκε στα 7,6 εκ. ευρώ έναντι 8,3 εκ. ευρώ το 2013.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) το α΄ εξάμηνο του 2014 διαμορφώθηκαν στα 18,2 εκ. ευρώ έναντι 50,2 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων εσόδων του α΄ εξαμήνου του 2013, τα συγκρινόμενα κέρδη προ φόρων υπολογίζονται στα 7,8 εκ. ευρώ.
Οι αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια –Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.helex.gr).
-
15:30 Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε απορρίμματα κοντά στη Σχολή Δικαστών
-
15:09 Τουρκία: Επικύρωσε συμφωνία με αναφορά στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας
-
14:39 Bloomberg: Καμία προοπτική για φθηνότερο μοσχαρίσιο κρέας διεθνώς - "Πέφτει" η προσφορά και από τη Βραζιλία
-
14:32 Αγρότες: Έκλεισαν επ' αόριστον την Ιόνια Οδό - Κλείνουν και παρακαμπτήριες οδούς στον Μπράλο
-
14:24 Γ. Γεωργόπουλος (Τρ. Πειραιώς): H Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει την εργασία και επαναπροσδιορίζει την παραγωγικότητα
-
14:17 Υπεγράφη η απόφαση της τελικής επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Daniel στη Θεσσαλία
-
14:10 Στην τελική ευθεία ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων - Πρόσκληση για δεσμευτικές προσφορές
-
14:03 ΗΠΑ: Χρηματοδότηση 2 δισ. δολ. σε ανθρωπιστική βοήθεια για τα Ηνωμένα Έθνη
-
14:01 Δημοσκόπηση: Μη βιώσιμα τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα πιστεύουν οι Ευρωπαίοι
-
13:56 Επ. Κεφαλαιαγοράς: Η Β. Λαζαράκου επανεξελέγη μέλος στο προεδρείο της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση του ΟΟΣΑ για το 2026
-
Η αγορά των Eurofighter από την Τουρκία "στοχεύει" την Ελλάδα και όχι τη Ρωσία
-
Ευτυχισμένο το 1978
-
Όμιλοι με στρατηγική και συνέχεια
-
Πλασματική μείωση κατά 25% στο αποτύπωμα CO2 της Ελλάδας - Σοβαρή ήττα για την εγχώρια βιομηχανία
-
Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Τουρκία 10 κινητήρες για το Kaan: "Συζητάμε για άλλους 80", είπε ο Γκιουλέρ
-
Οι δικοί μας άνεργοι δεν μας κάνουν;
-
Ο Πούτιν καταργεί το πόθεν έσχες για τους Ρώσους δημόσιους λειτουργούς
-
Marks & Spencer: Τι κρύβεται πίσω από την εκτίναξη των κερδών κατά 383,6% στην Ελλάδα - Το κόστος της κυβερνοεπίθεσης
-
Το bitcoin πάνω από τα 90.000 δολάρια
-
Θα ωφεληθεί η Βουλγαρία από την ένταξη στο ευρώ;
-
Οι δικοί μας άνεργοι δεν μας κάνουν; (21)
-
Πλασματική μείωση κατά 25% στο αποτύπωμα CO2 της Ελλάδας - Σοβαρή ήττα για την εγχώρια βιομηχανία (11)
-
Ευτυχισμένο το 1978 (10)
-
Ο Πούτιν καταργεί το πόθεν έσχες για τους Ρώσους δημόσιους λειτουργούς (9)
-
Στις 16:00 τα μπλόκα κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο: Κλείσιμο παραδρόμων - Προς πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο (9)
-
Θα ωφεληθεί η Βουλγαρία από την ένταξη στο ευρώ; (5)
-
E.Βενιζέλος: Υποψήφιοι Πρωθυπουργοί είναι μόνον οι αρχηγοί των κομμάτων- Όχι εγώ (5)
-
Ουκρανικό - Τραμπ: "Το 95% των εγγυήσεων ασφαλείας έχει συμφωνηθεί - Κάναμε σημαντική πρόοδο" (5)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ δίνουν 15ετείς εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, ζήτησα 50 χρόνια - Ναι σε δημοψήφισμα, αλλά μόνο με 60ήμερη εκεχειρία (4)
-
ΠΟΜΙΔΑ: Προτάσεις προς την ΑΑΔΕ για το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (Μ.Ι.Δ.Α.) (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ