Συνεχης ενημερωση
Η Frigoglass ανακοινώνει σήμερα την ενσωμάτωση του όγκου παραγωγής του εργοστασίου της Τουρκίας στη μονάδα της στην Timisoara της Ρουμανίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία θα διακόψει την παραγωγική της δραστηριότητα στο Silivri της Τουρκίας έως το τέλος του 2014. Μέσω της ενοποίησης των Ευρωπαϊκών της δραστηριοτήτων η Frigoglass θα βελτιώσει σημαντικά την κοστολογική της δομή και θα ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητά της. Οι εμπορικές δραστηριότητες και η εξυπηρέτηση των πελατών στην Τουρκία θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, τόσο κατά τη διάρκεια της ενοποίησης, όσο και μετά την ολοκλήρωσή της.
Με την ενοποίηση αυτή η Frigoglass εναρμονίζει την παραγωγική της δυναμικότητα με τη χαμηλότερη ζήτηση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Η εφαρμογή των αρχών της Λιτής Παραγωγής (Lean Manufacturing) στο εργοστάσιο της Ρουμανίας συντέλεσε στις συνεχείς βελτιώσεις της παραγωγικότητας, δημιουργώντας επαρκή δυναμικότητα, ικανή να απορροφήσει τον μεταφερόμενο από την Τουρκία όγκο και να εξυπηρετήσει κάθε πιθανή μελλοντική ζήτηση. Παράλληλα, η αναδιάταξη της εφοδιαστικής αλυσίδας διασφαλίζει στους πελάτες της Τουρκίας και των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών προϊόντα άριστης ποιότητας σε σύντομο χρόνο παράδοσης.
Η διαδικασία αυτή θα συντελέσει στην αποτελεσματική ενοποίηση της προϊοντικής γκάμας της Εταιρείας στην Ευρώπη με στόχο τη δημιουργία μιας καινοτόμου πλατφόρμας προϊόντων, ευέλικτων στην κατασκευή, που καλύπτουν όλες τις υπάρχουσες ανάγκες των πελατών της. Επίσης, μειώνει την πολυπλοκότητα της παραγωγικής διαδικασίας, επιφέρει εξοικονόμηση κόστους μέσω οικονομιών κλίμακας και διασφαλίζει την άριστη ποιότητα των προϊόντων της. Επιπλέον, η Frigoglass διατηρεί τη δέσμευσή της για καινοτομία και θα επενδύσει στην ενίσχυση του τμήματος Ανάπτυξης Προϊόντος (Product Development) στη Ρουμανία. Η εξέλιξη αυτή συντελεί στη δημιουργία αξίας μέσω καινοτόμων λύσεων στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης και στη βελτίωση στην ανταπόκριση των αναγκών των πελατών της.
Η Frigoglass θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την αναμενόμενη εξοικονόμηση κόστους σε ετήσια βάση και τις αντίστοιχες δαπάνες αναδιάρθρωσης στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του 2014, στις 7 Αυγούστου.
Ο κύριος Torsten Tuerling, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: "Η ενοποίηση της παραγωγικής μας δραστηριότητας στην Τουρκία με τη μονάδα της Ρουμανίας αποτελεί βήμα υψίστης σημασίας για τη Frigoglass. Θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας, βελτίωση της απορρόφησης γενικών δαπανών και μείωση της πολυπλοκότητας της παραγωγικής μας βάσης στην Ευρώπη. Η ενοποίηση αυτή θα βελτιώσει σημαντικά την κοστολογική μας δομή ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά μας, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις της επόμενης φάσης μετασχηματισμού της Λιτής Παραγωγής (Lean Manufacturing) προς την κατεύθυνση της λειτουργικής υπεροχής και της άριστης ποιότητας. Με την ενοποίηση αυτή αποδεικνύουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι να προχωρήσουμε σε τολμηρές κινήσεις, προκειμένου να βελτιώσουμε την απόδοσή μας και να ενισχύσουμε την αξία στον πελάτη."
-
18:58 Π. Μαρινάκης: Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επιμερίσουν τα βάρη για την ηλεκτρική διασύνδεση
-
18:53 ΕΧΑΕ: Στο 6,75% η συμμετοχή της Praude Asset Management - Με 1,58% η Jefferies International
-
18:51 Τουρκία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις: Η Saipem ξεκινά την γ' φάση του πρότζεκτ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο
-
18:44 Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό του Ασπροπύργου - 15 συλλήψεις
-
18:36 Μυτιληναίος: Το 1 δισ. EBITDA είναι πλέον baseline – Οι νέοι στόχοι και η επόμενη μέρα της Metlen
-
18:20 NATO: Τι προβλέπουν τα Άρθρα 4 και 5 - Η σημασία τους μετά τις εξελίξεις με τα ρωσικά drones στην Πολωνία
-
18:19 ΔΙΚΤΥΟ: Working Breakfast για την "Επέλαση της Ακροδεξιάς, γιατί στη Γαλλία"
-
18:16 Vidavo: Από 12/9 η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που προέκυψαν από την ΑΜΚ
-
18:14 Γενικό μπλακ-άουτ στην Κούβα - Το πέμπτο μέσα σε έναν μήνα
-
18:11 Intralot: Διευκρινήσεις και οδηγίες για την προτεινόμενη αμοιβή παραστάσεως €40 ανά ομολογία
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (162)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (40)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (40)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (23)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (20)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (13)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (8)
-
Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της χρήσης των social media για παιδιά κάτω των 16 ετών (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
