Συνεχης ενημερωση
Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. ενημερώνει τους κ.κ. μετόχους ότι μετά την περίοδο υπαναχώρησης των επενδυτών λόγω της δημοσίευσης Συμπληρώματος Ενημερωτικού Δελτίου, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ποσού €149.999.997,25 (εφεξής η «Αύξηση») με την έκδοση και διάθεση 35.294.117 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών (εφεξής οι «Νέες Μετοχές»), ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία και τιμή διάθεσης €4,25 ανά μετοχή, που αποφασίσθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 29.04.2014 (εφεξής η «Συνέλευση») και εξειδικεύτηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας την 18.06.2014, καλύφθηκε μέσω της άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης των μετόχων και των δικαιωμάτων προεγγραφής κατά 1,1977 φορές με την καταβολή συνολικού ποσού €179.661.359,25.
Ειδικότερα, στην Αύξηση συμμετείχαν 940 μέτοχοι, οι οποίοι άσκησαν πλήρως το δικαίωμα προτίμησης από την 27.06.2014 έως και την 11.07.2014 με την καταβολή συνολικού ποσού €148.923.264,00, που αντιστοιχεί σε 35.040.768 Νέες Μετοχές ήτοι ποσοστό αρχικής κάλυψης της Αύξησης 99,28%. Επίσης, συμμετείχαν 153 μέτοχοι, οι οποίοι άσκησαν δικαιώματα προεγγραφής με την καταβολή συνολικού ποσού €30.738.095,25, που αντιστοιχεί σε ζήτηση για 7.232.493 Νέες Μετοχές, με αποτέλεσμα τη συνολική υπερκάλυψη της Αύξησης κατά 1,1977 φορές. Ο κύριος μέτοχος Consolidated Lamda Holdings S.A. άσκησε πλήρως το δικαίωμα προτίμησης και συμμετείχε στην Αύξηση σύμφωνα με τις δηλώσεις του προς τη Συνέλευση. Επιπλέον, σημειώνεται ότι κατά την περίοδο υπαναχώρησης, ήτοι την περίοδο 16.07 – 17.07.2014, δεν υπήρξε υπαναχώρηση επενδυτή και, συνεπώς, δεν υφίσταται διαφοροποίηση των ως άνω αποτελεσμάτων κάλυψης της Αύξησης.
Το Δ.Σ. της Εταιρίας συνεδρίασε στις 17.07.2014 με σκοπό την αναλογική κατανομή των ως άνω μετοχών που αιτήθηκαν οι ασκήσαντες δικαιώματα προεγγραφής, καθώς και την πιστοποίηση της Αύξησης.
Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών θα γνωστοποιηθεί στο επενδυτικό με νεότερη ανακοίνωση της Εταιρίας.
-
18:01 Το πρωτοσέλιδο του Κεφαλαίου της 13/09/2025
-
17:57 Ιπποκράτειο: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του διευθυντή Καρδιοχειρουργικής που συνελήφθη για "φακελάκι"
-
17:54 Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα
-
17:53 Ο Αλέξης Πατέλης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο "Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας"
-
17:48 ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου
-
17:47 Κίνα: Ο στρατός παρακολούθησε τη διέλευση αμερικανικών και βρετανικών πολεμικών πλοίων από το Στενό της Ταϊβάν
-
17:42 EE: Παραμένει η απαγόρευση θερμικών κινητήρων από το 2035
-
17:39 Μπέσεντ: Συνομιλίες με την Κίνα για το εμπόριο και το Tik Tok στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα
-
17:36 Εβδομαδιαία κέρδη 1,96% για τον ΓΔ - Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες
-
17:36 Τραμπ: Η υπομονή μου με τον Πούτιν εξαντλείται γρήγορα, αν και έχουμε καλή σχέση
-
Σκλαβενίτης: Πότε και πού ανοίγει το μεγαλύτερο hypermarket της Ελλάδας
-
Βάρδας: Βγαίνει σε πλειστηριασμό κατάστημα στο Χαλάνδρι
-
ΑΑΔΕ: Ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες για ελέγχους στη λειτουργία των Airbnb - Νέοι κανόνες από την 1η Οκτωβρίου
-
AI Data Centers & beverage cans οδηγούν την ElvalHalcor στα €5
-
Wood: Βλέπει βουτιά του ελληνικού χρέους κοντά στο 100% του ΑΕΠ έως το 2030 – Το νέο πακέτο μέτρων που θα έρθει το 2026 και γιατί πρέπει να γίνουν περισσότερα στο φορολογικό
-
Επιβατική κίνηση Αυγούστου: Οι Έλληνες είπαν "όχι" στη Μύκονο - Η Σαντορίνη περιόρισε τις απώλειες
-
Νόμιζαν ότι δεν τους ακουμπάει κανείς
-
Ανοίξτε την Αγορά!
-
Πώς διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου
-
Τι σημαίνει για τις ελληνικές τράπεζες η απόφαση της ΕΚΤ να μην μεταβάλει τα επιτόκια
-
Ανοίξτε την Αγορά! (111)
-
Συνελήφθη 52χρονος που απειλούσε και εξύβριζε μέσω διαδικτύου τον Άδ. Γεωργιάδη (51)
-
Politico: Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο για τα ρωσικά drones (32)
-
Μόσχα: Οι Ευρωπαίοι υποφέρουν από "συναισθηματική φόρτιση" - Σε παύση οι συνομιλίες με το Κίεβο (27)
-
ΑΑΔΕ: Ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες για ελέγχους στη λειτουργία των Airbnb - Νέοι κανόνες από την 1η Οκτωβρίου (26)
-
Wood: Βλέπει βουτιά του ελληνικού χρέους κοντά στο 100% του ΑΕΠ έως το 2030 – Το νέο πακέτο μέτρων που θα έρθει το 2026 και γιατί πρέπει να γίνουν περισσότερα στο φορολογικό (25)
-
Όρμπαν: Οι Πολωνοί είναι φίλοι μας - Απαράδεκτη η εισβολή των ρωσικών drones (20)
-
Στα χέρια των αρχών των ΗΠΑ ο δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ, Τάιλερ Ρόμπινσον - 22 ετών, τον παρέδωσε ο πατέρας του (13)
-
Η "ηλεκτροπληξία" στη "ραχοκοκαλιά" της οικονομίας (11)
-
Εγκύκλιος Θ. Πλεύρη: Καταργείται σε όλα τα έγγραφα ο όρος "παράτυπη μετανάστευση" - Αντικαθίσταται από το "παράνομη" (10)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
